• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atik taşiyan araç için lisans

Denizz K.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2015
Şehir
İzmir
Firma
yok
İyi günler,
Tehlikeli atık taşıyan araçlar için lisans başvurusu yapacağız ama bunun için neler gerekiyor ? ilk önce nereden başlanmalı nasıl bir yol izlemeliyim ,bilgi ,belge ,dökümanlar neler olmalı ?
 
İlk işiniz araç TSE uygunluk belgesi almak , belgeyi aldıktan sonra araca motat cihazı taktırmak , gerisi evrak hep yönetmelikte istenen. En önemlisi bu ikisi. Diğer istenenler hep dilekçe , taşınacak atık kodları , sürücü belge fotokopileri araç ruhsat vs. gibi evraklar.
 
@celalettin türkmen peki bu uygunluk için istene belgeler neler ? benim öğrenmek istediğim kısımları aslında siz söylemişsiniz dilekçedir evrak dökümantasyon kısmıdır bunların açık hali var mı elinizde :)
 
TSE uygunluk için aşağıdaki linkte araç uygunluk başvuru formu doldurup bulunduğunuz ilin TSE müdürlüğüne teslim edeceksiniz. Araç başı başvuru ve inceleme ile belge ücreti toplam 1100-1200 TL arası olması gerek. Çekici ve dorse plakaları farklı ise ikisi içinde başvurun , tek belgede ikisininde bilgisi yazabilirler. Bakacakları şeyler , inceleme formunda yazıyor linkte. Bunları tamamlarsanız zaten il çevreye başvuruda istenen çoğu maddeyi sağlamış olursunuz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Araç lisans başvurusu için il çevrenin istedikleri aşağıdadır.

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ
Atık taşıma firma lisansı başvurusunda istenen belgeler
MADDE 15 – (1) Aracın bağlı olduğu firmanın lisanslandırılması için il müdürlüklerine yapılacak başvurularda aşağıdaki bilgi ve belgeler bulundurulur.
a) Firmanın adı, adresi, telefon numarası, vergi numarası.
b) Firma sahibinin/sahiplerinin adı, adresi, telefon numarası.
c) Ticaret sicili gazetesi ve imza sirkülerinin noter onaylı birer örneği.
ç) Lisans alacak araçların plakalarını ihtiva eden firma yetkililerince imzalı yazı.
d) Firmaya ait olmayan araçlar için araç sahibi ile yapılan kiralama sözleşmesinin noter onaylı örneği.
e) Araç sürücülerinin adı soyadı, TC kimlik numarası, Tehlikeli Mal Taşımacılığı Sürücü Eğitim Sertifikası (SRC5)/ADR Şoför Eğitim Sertifikası, sürücü ehliyet fotokopisi, telefonu ve e-posta adresi.
f) Sürücülerin, aracın bağlı bulunduğu firmada çalıştığını gösterir sigorta kayıtları.
g) Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak alınmış geçerli yetki belgesinin noter onaylı örneği (C1/C2/K1/K2/L1/L2/N1/N2).
ğ) Mali Sorumluluk Sigortası.
h) ATSS ile yapılan sözleşmenin noter onaylı örneği.(Araç takip sistemi için bir firma ile anlaşılmalı ve araçlara cihaz kurdurulmalıdır. Bizim diğer firmamız ARVENTO ile çalışmaktadır. İsterseniz Hüseyin Bey’den yardım alabilirsiniz. ARVENTO yetkilisi Hüseyin Bey : 05496673036)
ı) Çevre görevlisi/çevre danışmanlık hizmeti veren firma ile yapılan sözleşmenin örneği.
i) İl müdürlüğünce gerekli görülmesi durumunda bu belgelere ilaveten istenecek bilgi ve belgeler.
Araç lisansı başvurusunda istenen bilgi ve belgeler
MADDE 16 – (1) Araç lisansı için il müdürlüklerine yapılacak başvurularda aşağıdaki bilgi ve belgeler bulundurulur.
a) Firmanın/şahsın adı, adresi ve telefon numarası.
b) Araç ruhsat fotokopisi.
c) Taşınacak atıkların, AYGEİY ek-IV’e göre atık kodları listesi.
ç) Aracın taşıyabileceği atıkların AYGEİY ek-III/A’da yer alan tehlikelilik özellikleri.
d) Atığın taşınacağı ambalaj türü.
e) Olabilecek kazalara karşı ilk müdahale ve ilk yardımda kullanılacak malzemeler listesi ve acil müdahale planı.
f) Araçlara monte edilmiş mobil cihaza ilişkin satış sözleşmesi, çalışır durumda olduğunu gösterir test sonuçları ve kullanıcı eğitim belgesi.
g) ADR Uygunluk Belgesi/Taşıt Uygunluk Belgesi.
ğ) Mali sorumluluk sigortasının bir örneği. (Her araç için ayrı sigorta yapılmalıdır.)
h) İl müdürlüğünce gerekli görülmesi durumunda bu belgelere ilaveten istenecek bilgi ve belgeler.
 
Esin hanım yukarıda Celalettin Bey'in verdiği tebliği (
ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ) ve
ATIK YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ' ni inceleyiniz. Atık kodunuza göre karar veriniz. Daha sağlıklı olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • atkteblig.docx
    46.9 KB · Görüntüleme: 28
  • ayy(1).docx
    160.9 KB · Görüntüleme: 25
arkadaşlar arvento dışında yetkilendirilmiş kuruluşlar hangileri bilgisi olan var mı? Bakanlık ile görüştüm totalde 5 tane var isimlerini sitemizden bulabilirsiniz denildi. siteye bakıyorum da bulamıyorum :kötü:
 
Bir aracımızmız taşıt uygunlık/ADR uygunluk belgesi alıcaz TSE randevu alıp yapılabılıormuş gerekli evraklar ve kaç gün sürer bu işlemler bilen varmı acab?
 
Merhaba, ATSS için Arvento, Atosis gibi firmalardan hizmet alımı yapmanız gerekiyor. Birden çok kez Atık Taşıma Aracı Lisansı aldım ancak kişi veya firma adına bahsettiğiniz başvuruları daha önce duymadım.
Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün başvuruda istediği evrak listesini de ekledim. Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • taşıma lisansı için gerekli evraklar.pdf
    123.3 KB · Görüntüleme: 18
Merhabalar
1.Araç Lisans başvuru yapacağım şu evrakta takıldım :Oluşabilecek kazalara karşı ilk müdahale ve ilk yardım malzemeler listesi ve acil müdahale planı
2.sorum Araç Lisans ve Firma Lisans başvurusu birlikte mi yapılır yoksa ayrı yapılabilir mi..Bu Firma Lisans Çevre İzin Lİsans Belgesi değil sanırım
Şimdiden teşekkürler
 
Sümeye hanım merhaba,

1-) bir araçta bulunması gereken ilk yardim seti malzemelerini yazabilirsiniz. Acil müdahale planı için ise site içerisinde arama yaparsanız istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

2-) araç lisansı ile firma lisansı ayrı ayrı yapılmalıdır.
 
Merhabalar Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ uyarınca Araç ve Firma Lisans başvurusu için gerekli evrakları İl Müdürlüğüne teslim ettim ama EÇBS de buna dair bir kayıt var sanırım yönlendirir misiniz acaba
 
Üst