• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Toplama Ayırma Tesisleri

ugurkavakli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Haziran 2011
Atık toplama ayırma tesisinin kurulması için hangi fiziki şartları sağlamamız gereklidir?
 
ambalj atıkları ise,
''ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği''
''toplama ayırma tesislerinin kriterleri '' başlığı altında belirtilmiştir.
kolay gelsin.
 
1000 m2 zemini beton olan etrafı 3 metre duvarla yada bir şekilde çevrili olan bir tesis olmalı. Tesiste işçiler için duş soyunma odası soyunma odalarında dolaplar ve yemekhane kısmı olmalı.Bayan işçi çalıştırılacaksa onlarınklininde il müdürlüğü ekipleri görmek isteyeceklerdir. Zeminde yıkama sularının gidebileceği ızgara sistemi olmalı. tesiste 1 adet ayırma platformu olmalı. 1 adet hidrolik pres olmalı. Tesis üzerine kayıtlı yada kiralık iki adet toplama aracı(kamyon/kamyonet) olmalı. Ayırm yapılacak kısmın üzerinin yağmur ve kar suyundan etkilenmeyecek şekilde kapalı olması gerekir. 1 adet çevre mühendisi istihdam etmek zorunda bu tesisler. Bunun dışında atıklarını toplayacağınız belediyenin ambalaj atıkları yönetim planının bakanlık tarafından onaylanmış olması gerekir. duruma göre Çevko yada Tükçev ile anlaşırsanız teknik anlamda size destek vereceklerdir. Konuya ne kadar vakıf olduğunuzu bilmediğim için şimdilik bunları yazdım umarım işinize yarar. Bu yazdıklarım dışında tabi birde tamamlamanız gereken evrak listesi var. İyi çalışmalar dilerim.

Emre AKKAYA
Esçev Mühendislik

Tel : +90 222 228 20 01
Faks: +90 222 228 20 02
Web:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

E-Posta : emreakkaya@escev.com.tr
 
Arkadaşlar atık toplama ayırma tesisi için geçici faaliyet belgesi başvurusundan sonra herhangi bir belediye ile bir sözleşme yapmamız gerekiyormuş. Sözleşme örneği varsa paylaşmanızı rica ederim.
 
Arkadaşlar, yeni kurulacak toplama ayırma tesislerinin bulunacakları yere dair herhangi bir alan belirlemesi var mı? Örneğin tarım alanı çevresi, yerleşim yeri vb. gibi. Veya bunların dışında kurulacak alanla ilgili herhangi bir bilgiye nasıl ulaşabilirim?
 
Üst