• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bakanlık Atık toplayıcıları hakkında...

Konu ile ilgili güncel bilgi var mıdır? Deneyen, alan, aldıran, soran?
 
Şeyma BilginMerhabalar. Sıfır atık bilgi sisteminden çalıştığınız belediyenin sistemine girip toplayıcı sekmesinin altında çıkan toplayıcı kaydet sisteminden kişilerin bilgisi girilerek kayıt yapılacak.(ekran görüntüsündeki gibi) Daha sonra belirtilen şartlarda( yayınlanan geneldeki) gibi bir kimlik kartı düzenlenecek.
 

Ekli dosyalar

  • SFR ATIK Ekran Alıntısı.JPG
    SFR ATIK Ekran Alıntısı.JPG
    185.3 KB · Görüntüleme: 125
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Ömer EsÖmer Üstadım Merhaba,

Durumu şöyle değerlendirelim; Sıfır Atık Yönetmeliğine göre "ÇED Yönetmeliği'nin ek-1 ve ek-2 kapsamına giren sanayi tesisleri" temel seviye sıfır atık belgesi almalıdır. Ancak ÇED Yönetmeliğinin ek-1 ve ek-2 kapsamına girdiği halde organize sanayi bölgesinde yer alan firmaların temel seviye sıfır atık belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu tür firmalar isteği halinde belge alabilirler.

Ambalaj atığı geri kazanımı yapan firmalar ÇED Yönetmeliği kapsamına girmemektedir ve Sıfır Atık Yönetmeliği'nin "Bina ve Yerleşkeler için Uygulama Takvimi" kapsamına girmediğinden dolayı temel seviye sıfır atık belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllülük esasına göre belge alabilirler.
 
Konu şuan için rafa kalkdı.
 
Arkadaşlar konu ile ilgili genelge yayınlandı biliyorsunuz. İlgili kişi ile görüşen oldu mu acaba, bize eylül ayında başlanılacağı henüz imzalanmadığı söylendi ilgili belediyeden. Teyit etmek istiyorum bilgisi olan var mıdır?
 
Şeyma BilginÜstadım Merhaba,

Genelge çıktıktan sonra Valilikler, Belediyeler ile toplantı yapmaya başladı. Bazı İlçe Belediyeler ise bu konu hakkında çalışma yapmaya başladı. Yapılan çalışmalara aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz ve ilgili Belediyeleri arayarak fikir alabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Evet bazı belediyeler bilgi belge hazırlıklarına başladı ancak kesin nasıl olacağı nasıl yol izleneceği konusunda bilgi olmadığı için muhtemelen toplantılar ile araştırma yapma ve bekleme modunda
 
sokak toplayıcılardan malzemeleri lisanslı firma aldığında resmiyette girisi nasıl yaparlar? gider pusulası olmayabılır, fatura, alındı makbuzu ... ileride bu problem yaratabilir mi?
 
Merhaba ; fizibilete raporunun onaylandıktan sonra geçerlilik süresi var mı ?
 
Olgaç bey merhaba bulunduğum ilde belediyenin anlaşmalı olduğu ambalaj toplama ayırma tesisinde çalışıyorum bulunduğum ilde zincir marketler kendi ambalajlarını ayrı toplayıp gıda araçlarıyla merkezlerine göndermekteler bu durumun önüne nasıl geçebilirim nasıl bir yol izlemeliyim böyle bir durum yasal mı bahsi geçen genelgeye göre sıfır atığa kayıtlı olan toplayıcılar dışında toplama ve depolama yapmak yasak bu konunun üstünden gidilebilir mi yoksa yönetmelikte bununla ilgili bir madde var mı?
 
Büşra KORKUT SAKÜstadım Merhaba,

Atık Yönetimi Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 1. fıkrasının ı bendine göre;

ı) (Değişik:RG-23/3/2017-30016) Atıkların toplanması, taşınması, geri kazanılması ve/veya bertaraf edilmesi işlemleri, Bakanlık ve/veya il müdürlüğünden gerekli izin ve/veya çevre lisansı almış tesisler, üretici/yetkilendirilmiş kuruluşlar, atık taşımaya yetkili/lisanslı taşıyıcılar tarafından izinleri/lisansları kapsamında gerçekleştirilir. Atıkların bu firmalar/tesisler dışında üçüncü kişiler tarafından toplama, taşıma, geri kazanım ve/veya bertaraf faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, diğer maddelerle ve yakıtlara karıştırılarak yakılması yasaktır.

Bakanlık tarafından 31.12.2021 tarihli ve 2595501 sayılı Olur ile "
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
" yayımlanmıştır. Bu usul ve esasların 18. maddesinde aşağıda yer alan ifade geçmektedir;

1658928629354.png

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nin 4. maddesinin 1. fıkrasının y bendi kapsamında satış noktası ile ilgili tanım geçmektedir;

Satış noktası: Elektronik ortamlar da dâhil olmak üzere, toptan ve/veya perakende olarak mal veya ürünlerin alışverişinin yapıldığı mağaza, market ve benzeri satış yerlerini ifade eder.

Kısaca toparlayacak olursak marketler biriktirmiş oldukları atıklarını sıfır atık belgesi alan merkez depolarında biriktirebilirler.

 
İyi çalışmalar arkadaşalar atık toplayıcıları ile ilgili kart çıkarma vs yapan var mı acaba
 
Olgaç SürmelihindiKonuyla ilgili Trakya bölgesinde başlamış net bir durum duymadım sadece yıl sonuna kadar kişi bilgileri toplanıyor. 2023 itibari ile kart uygulaması olacak. Ancak sistem üzerinde bir başvuru yeri açılıp hem bakanlık hemde belediyelerin gözetimin kart ve numara olayı olursa tesislerde bizler içinde beyan konusunda rahatlık olabilir diye düşünüyorum.
 
Üst