• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yağ beyanı

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
30 Temmuz 2008 tarih ve 26952 sayılı Atık Yağların Kontrolü Yön. 9.maddesinde atık yağ üreticilerinin "atık yağ beyan formları"nı Şubat Ayı sonuna kadar doldurup Çevre ve Şehircilik İl Müd.'ne gönderilmesi istenmiş. Bu beyanı zaten tehlikeli atık beyan sisteminde online olarak gerçekleştiriyoruz, Bu durumda soft ortamda atık yağ beyan formunun hazırlanıp yetkili idareye sunulması gerekli mi? Teşekkürler...
 
Atık yağ beyan formunu çıktı alarak Şubat sonuna kadar İl Çevre 'ye vermeniz gerekiyor. Daha sonra TABS (Tehlikeli Atık Beyan Sistemi) ne diğer tehlikeli atıklarınızla beraber giriş yapacaksınız. (iki defa bildirim oluyor ama yönetmelik ve uygulama bu şekilde)
 
tuba hanım bende sımdı onunla ugrasıyrum bızdende ıstedıler ek 2 atıkyag beyan formu ve yag analız sonucları nı tabs tan sadece mıktarları gırıyoruz ya . o yuzden ıkı defa ıstıyorlarmıs:)
 
Arkadaşlar ben tehlikeli atık beyanı yapmak istiyorum ama cevre.cob.gov.tr adresinden yapılacaktır diyor. Ben daha önce bu siteden kimyasal envanteri ve seveso bildirimimi yapmıştım ama hem sistemde geçen seneki bildirimlerim duruyor hem de ne seveso için ne tehlikeli atık için beyan yapamıyorum.
Tehlikeli atık beyanı için yeniden mi şifre istemem gerekiyor?
 
bu durumu bende merak edyorum. elimde ki firmada seveso bildirimi yapılmış ÇBS seveso şifresi ile girebiliyorum fakat Atık beyanı şifre isteği yapamıyorum. İl çevre bana karşıdan şifre talebi gelecek ki biz onay verelim diyor , bu seferde sıfırdan yeni tesis kayıt altından girerek tesis eklemeye çalıştığımda bu tesisi zaten var diyor ve olay oradan sonra ilerlemiyor.nasıl çözülecek anlamadım. İl çevre bi yerde yanlış yapıyor gibime geliyor
 
@superjax

Ben bugün konuştum İl Çevre ile, ÇBS ile Atık Beyan Sistemi entegre edildi ÇBS'ye ABS şifresiyle giriş yapmayı deneyin dedi. ÇBS ile ABS'nin entegrasyonu sırasında bazı bilgiler kaybolmuş, yeniden mi başvurmamız gerekiyor dediğimde gerek yok biz burdan açarız dediler ÇBS'ye Atık Beyanı seçeneği eklendi hemen.
 
benim söylemek istediğim elimde SEVESO şifresi var ve ÇBS ye girdiğimde Atık Beyan Sistemi için şifre nasıl edinirim?
 
@superjax

Benim de vardı seveso şifrem ama Atık Beyan Sistemi gözükmüyordu. Onu söyledim işte İl Çevre'yi aradım kullanıcı bilgilerim hiç değişmeden Seveso şifremle girdiğimde Atık Beyan Sistemi'nin de görünmesini sağladılar.
 
Atık yağ beyanı yaparken sistemde bir de yağ beyanı var. Atık yağ üreticisi yağ beyanı yapmayacak değil mi? Yağ beyanı sadecce yağ üreticisinin yapacağı bir beyan öyle değil mi?
 
merhaba arkadaşlar http//cevre.cob.gov.tr üzerinden tesisimizi kayıt edip atık beyanı için şifremizi aldık ve şifre ile sisteme girdiğimde Tesis Yetkilisi Kullanıcı Açma , firma bilgilerim ve firma bilgilerimi güncelle çıkıyor beyan yapacağım yeri göremiyorum, beyan yapılamıyor mu, sistemde mi hata var yoksa ben mi göremiyorum? kolay gelsin herkese ve şimdiden teşekkürler
 
önceden girilen kullanıcı bilgiri ile çbs kkayıt bilgileriniz uyuşmadığından beyan formu gelmiyordur. Bende yaşadım muhtemelen yetkili kişi kısmında sorun vardır.
 
Üst