• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yağ beyanı

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
30 Temmuz 2008 tarih ve 26952 sayılı Atık Yağların Kontrolü Yön. 9.maddesinde atık yağ üreticilerinin "atık yağ beyan formları"nı Şubat Ayı sonuna kadar doldurup Çevre ve Şehircilik İl Müd.'ne gönderilmesi istenmiş. Bu beyanı zaten tehlikeli atık beyan sisteminde online olarak gerçekleştiriyoruz, Bu durumda soft ortamda atık yağ beyan formunun hazırlanıp yetkili idareye sunulması gerekli mi? Teşekkürler...
 
Peki bu durumda beyan formunu bu şekilde mi dolduruyorsunuz yoksa beyan formu doldurmadan sadece dilekçe ile mi belirtiyorsunuz ?
 
ben bu durumdaki tesislerim için 2 senedir beyan formu doldurmadan dilekçe ile başvuru yapıyorum ve bir sorun ile karşılaşmadım. dilerseniz bağlı bulunduğunuz il çevreyi arayıp sorun. biliyorsunuz her yerin hatta her memurun isteği farklı olabiliyor
 
Öyle. Cuma'dan beri arıyorum ama pek ulaşamıyorum açıkçası. Hani genel bir soru olduğundan bakanlığı arayıp sorayım dedim, orada da santral ile ilgili bir sorun varmış.
 
Arkadaşlar Ben atık yağ geri kazanım tesisinde çalışıyorum Bizim tesisimizde de kızgın yağ kazanında jeneratörlerde filan atık yağ çkışı olmakta ve biz bunları kendi tesisimizde geri kazanımı yapıyoruz. Bunun için Atık yağ beyanı yapmalı mıyım ve izin almam gerekiyor mu?
 
@Akın Taşan
izin almaniza gerek oldugunu sanmiyorum, hazir geri kazanim lisansiniz bu islemi yapmaniza yeter sanirim. ancak atik beyani konusunda sonucta tesiste atik yag oluşumu varsa bu sizi atik ureticisi yapar ve atik ureticisi de beyan yapmak zorundadir. ulusal atik tasima formunun tasiyici kismi bos birakilarak, hem uretici hem de geri kazanimci kismina sizin tesisin bilgilerek girilmeli ve bu dogrultuda beyan yapilmali bence. ama bu benim yorumum herhangi bir ornekle karsilasmadim.
 
Merhaba,Tesiste atık yağ oluşmamaktadır.Yeni bir tesis,Sadece atı yağımızın oluşmadığına dair dilekçeyi İl Çevre ye vermem yeterli midir?
 
@Kübra Doğru
Kübra hanım beyan yine yapıyorsunuz, atık yağ oluşmamıştır şeklinde bir dilekçe olsa yeter :)
 
@Kübra Doğru

Selam : ) Atık yağ oluşmayan yerler için benden öncekiler yine EK-2'yi doldurup atık kısmına ise oluşmamaktadır ya da neden oluşmadığıyla ilgili şeyler yazmışlar. Ben aynı tesisler için yine bu yöntemi kullanmayı planlıyorum. Garanti olur en azından. Sen de bu şekilde yapabilirsin.
 
@Tolgay Doğan
Merhaba tesisinizden dışarıya çıkarsa atık olur,tesis içerisinde onu geri dönüştürüyor iseniz beyan etmenize gerek olmaycaktır diye biliyorum. Yoksa atmadığınız şeyin beyanı olmaz.Bizim firmadada yere hergün 10 kilo kadar toz dökülüyor fakat ben onu vakumlu makine ile geri topluyorum. Bunun için beyan etmeye gerek yoktur diye biliyorum.
 
atığınızı eğer kendi içerinizde üretimde geri kazanıyorsanız bu lisans ve beyandan muaftır. çünkü o zaman hammaddeniz veya yarı mamülünüz oluyor. eğer ki atığınız oluştu kazanamıyor ve dışarıdaki bir işletmeye gönderiyorsanız o zaman beyan yapmanız gerekiyor. beyan yapılırken baz aldığınız kriter faaliyet esnasında oluşan oluşan ve tesis içerisinde üretimde kullanılmayan atıklardır.
 
arkadaşlar ambalaj sektöründe oluşabilecek tehlikeli atıklar nelerdir? atık beyanı yapacam ama tam olarak ne beyan edecem bilmiyorum. çalıştığım sektör toplama ayırma ve poşet üretimi ikisi bir tesis. benden önce çalışan çevre mühendisleri kontamine olmuş ambalaj atıkları ve cinsi bilinmeyen sıvı atık yağ diye iki atık beyanında bulunmuşlar.. yardımcı olur musunuz.. iyi çalışmalar...
 
@Meltem Kekeç
uatf olması şart değil eğer yıl içerisinde atık oluşmuş ancak lisanslı firmalara gönderilememişse o zaman stok olarak beyan yapılması gerekiyor. yıl içerisinde gönderilenler uatfdeki miktara göre beyan yapılır. ancak gönderilmeyenlerde doğal olarak uatf olmadığı için stok olarak gösterilmeli
 
@Adem Taş
adem bey toplama ayırma tesisinde oluşabilecek tehlikeli atıklar hakkında bilginiz var mı ? ne tür tehlikeli atık oluşur ?
 
@metin dursun
ona genel birşey diyemem siz tesisinize göre orada yapılan işlemlere göre alınan atık kodlarına kendiniz karar vermelisiniz
 
Bor yağını atık yağ beyanında belirtiyor muyuz?
Bildiğim kadarıyla madeni yağların beyanı yapılıyor (motor, şanzuman, gres, hidrolik vb.)
Teşekkürler...

Kimse bilmiyor mu?
 
Üst