• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yağ beyanı

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
30 Temmuz 2008 tarih ve 26952 sayılı Atık Yağların Kontrolü Yön. 9.maddesinde atık yağ üreticilerinin "atık yağ beyan formları"nı Şubat Ayı sonuna kadar doldurup Çevre ve Şehircilik İl Müd.'ne gönderilmesi istenmiş. Bu beyanı zaten tehlikeli atık beyan sisteminde online olarak gerçekleştiriyoruz, Bu durumda soft ortamda atık yağ beyan formunun hazırlanıp yetkili idareye sunulması gerekli mi? Teşekkürler...
 
@Fatih Koçak atık yönetimi yönetmeliği atık listesinde atık yağlar 13 lü kodlar altında sıralanıyor. 12 li kodlar "Metallerin ve Plastiklerin Fiziki ve Mekanik Yüzey İşlemlerinden ve Biçimlendirilmesinden Kaynaklanan Atıklar" olarak geçiyor. Bor yağı kodu 120109 ve analize gerek olmadan lisanslı tesise verilebiliyor. Bu yüzden bence atık yağ bildiriminde bor yağının yer alması bana göre mantıksız geliyor.
 
@Okan Türe Kesinlikle haklısınız ancak daha önce bir denetimde bildirmem konusunda uyarı aldığım için mantıksız da olsa yapıyorum.
İl çevre işte :)

 
@Fatih Koçak peki kategorisine ne yazacaksınız. Denetime gelen memurlara sordunuz mu bor yağına kategori analizi yapılıyor mu? Kategorisi belli mi? Birleşik denetimde benimde başıma geldi. Memurla bu konuda anlaşamadık. Yönetmeliği açtı ve yağ tanımından bor yağına analiz yapılması gerektiğini öyle lisanslı yere verilmesi gerektiğini belirtti. Ancak Bakanlığın bor yağının 120109 kodu ile analiz olmadan lisanslı tesise verilebileceği yönünde yazısı var. Yazıyı bu konuyu okuyan birisi paylaşırsa güzel olur.
 
@Okan Türe Evet boş beyan yapıyorum. Bana da mantıksız geliyor ama mecburi yapıyorum. Eğer satın alınan yap varsa ekliyorum yoksa eğer bomboş formu teslim ediyorum
 
merhaba arkadaşlar,
Çevre Müdürlüğü-Ankara atık yağ beyan formu göndermenize gerek yok diyor. Sistemden giriş yapıldığı için. ben işimi garantiye almak için yine de ilettim. böyle bir durumla karşılaşan var mı?
 
Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre her yıl şubat ayının sonuna kadar bir önceki yıla ait Atık Yağ Beyan Formu gönderilmeli. Siz yine de gönderin. Resmi bir yazı göndermedilerse size gönderin derim.
 
Üst