• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yağ

Canan Erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Temmuz 2009
Arkadaşlar, yere dökülen atık yağları emen bir malzeme varmış bez gibi bunu kullanan ve nerden bulabileceğimi bilen var mı?
 
Kompresör alanında kullanacağım açık havada uçuyor. Her yer talaş oluyor. Temiz olması bakımından daha kullanışlı gibi geldi fakat bulamadım nerde satıldığını.
 
Yağ emici bez MELTBLOWN olarak geçer. 2 tane firma söyleyebilirim. Birisi mogul tekstil, diğeri rota teknik. İnternet sitelerini bi kontrol etmende fayda var. İyi çalışmalar
 


Absorbant madde ya da emici sosis diye de arayabilirsin. Talaş kullanımı yasaklandı diye biliyorum ama belki bizim şirket politikamız gereği olabilir. Firma konusunda isterseniz ilk fırsatta yazabilirim (tabi reklam olmazsa)
 


Spill Kitlere ben baktığımda fiyat olarak biraz pahalı geldi. Talaş kullanımını sordum İlgili İdareye, sorun olmadığını söylediler. Ama eğer yasak gibi bir durumu varsa yine de sorun isterseniz. Gerçi onu da tehlikeli atık olarak yakmaya gönderdikten sonra çok bir fark olduğunu sanmıyorum.
 


Talaş kullanımını ben şu açıdan sakıncalı buluyorum. "Çabuk Alevlenebilir" bir madde. Bunun yerine kum,zeolit,bentonit bu tarz maddeler kullanın. Spill Kit evet pahalı bir maddedir ama sadece bu iş için üretilmiştir..
 


yağ dolumu yapan bildiğim bir tesis var yere dökülen yağın emilimini talaş ile sağlıyorlar. İl Çevre nin saha ziyaretinde kullanılan yöntemin uygun olduğu ve herhangi mahsur bulunmadığı belirtilmişti.
 


kum/zeolit kullanırsak bunların bertarafını hangi atık kodu üzerinden ve hangi lisanslı firmada yaptırabileceğiz peki, ayrıca yağlı talaşları hangi kodla gönderiyorsunuz
 
http://solutions.3mindia.co.in/3MContentRetrievalAPI/BlobServlet?lmd=1328768636000&locale=en_IN&assetType=MMM_Image&assetId=1319220503710&blobAttribute=ImageFile Tavsiyemdir
 
Hastanelerde oluşan atık madeni yağları (jeneratör ve diğer makine bakım yağları) geri dönüşüm firmalarına vermesine veriyoruz da bunları satıp hastane bütçesine katkı durumumuz yok mu?
 
@Hurricane
Bu sektörde faaliyet gösteren bir firmayız yardımcı olabilirim.
 
merhaba arkadaşlar,

atık yağlar yönetmelik gereği her 6 ayda bir çıkış yapılması gerekiyor.Bizde miktar az olduğundan (6 ayda 200lt) bu süreye uymakta zorlanıyoruz ve genelde PETDER verilmekte ve onlarda belirli zamanlarda gelmekteler ve bu sürelere de bu durumda riayet edilemiyor.Bu durum problem yaratabilir mi ? yada bu durumda ne yapmak lazım acaba?..görüşü olan arkadaşlarımın cevaplarını bekliyorum....

miktar fazla olmayınca kimse zamanında gelmiyor.....
 
Üst