• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yağların bertaraf işlemleri

Çetin Saka

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Ocak 2009
Öncelikle kolay gelsin diyerek çevre ve atık yönetiminde ilgili yönetmelikleri iyice irdelemeniz gerektiğini belirteyim.. Çevre ve Orman Bakanlığının üzerinde en çok durduğu atık türü atık yağlardır. Atık yağlar bilindiği üzere tehlikeli atık sınıfında değerlendirilmekte olup doğadaki kirletici etkisi de göz önüne alındığında bakanlığımızın hassas yaklaşımlarında ne kadar haklı olduğu yadsınmamalıdır. Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğini iyice inceleyip değerlendirdiniz. Sonraki aşamada atık yağlar için akredite olmuş Çevre ve Orman Bakanlığından lisans almış Laboratuvarlardan (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) atık yağ analizlerini yaptırarak işletmenize tesisinize ait atık yağ analiz raporunu hazırlatmalısınız. Bu konudaki mali sorumluluk tamamen işletmenize/tesisinize ait olacaktır.

İlgili hizmet için ücret:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gelelim tesisinizdeki geçici atık yağ depolamasına ve bertarafına bunun için öncelikle geçici atık yağ depolama tankları "Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğine" göre dizayn edilmeli ve uygun bir yere geçici depolanmak üzere atık motor yağları ve atık endüstriyel yağlar olarak geçici depolanmalıdır. Geçici olarak depolanan atık yağlarınızı yine Çevre ve Orman Bakanlığının yetki verdiği bertaraf tesislerine bertaraf ettirmelisiniz. Atık motor yağları taşıma ve bertarafı için Türkiye'de sadece PETDER yetkilidir. Atık endüstriyel yağlar için ise sizin araştırmalarınız ve uygun fiyat ile anlaştığınız firmalara ücret karşılığı atık yağlarınızı bertaraf ettirebilirsiniz. Bu bertaraf işlemlerinde en önemli husus Ulusal Atık Taşıma Formlarıdır.

Yetkilendirilmiş endüstriyel atık yağ bertaraf tesisleri; (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
)
 
Selma Hanım ;

Firmanız bakım / servis istasyonu mudur ? Hangi proses sonucu atık yağları oluşmaktadır ? Atık yönetim yönetmeliği taslağında tehlikeli madde içeren atıklarının analizlerinin 5 sene geçerliliği olması ile ilgili bir madde eklendi.Firmanızın analizi yeniletmesi ilerleyen süreçte gerekebilir.(Petdere verilmeyecek ise ).
 
Teşekkürler Bora Bey, maden ocağında iş ekipmanlarının kullanımından ve filtrelerden kaynaklanan atık madeni yağlar bunlar. Taslak yönetmelik çıktığında analizlerimiz 5 yıllık olacak bu hali ile geçerli yani daha önce sormuştum atığın oluştuğu proses değişmiyorsa analiz geçerlidir dönüşü almıştım.

130208 kodu ile petder' e veriyorduk bu zamana kadar
 
arkadaşlar bu atık yağlar konusunda kafam cok karıştı.

mesela metal sektöründe kesme yağları,yarı sentetik işleme sıvıları ,taşlama -honlama yağı oluyor tezgahlarda kullanılan yada kompresör ve jeneratör yağları.bunların atık kodlarını nasıl tayin etmeliyim.üretici firma bilgisi dahilinde mi acaba yada 13 01 -13 02- 13 03 atık kodlarından hangisi karar veremiyorum. yanlış da olsun istemiyorum.analiz yapılması gerek her bırınden ayrı ayrı mı olacak sonrasında mı atık kodunu tayyın edeceğim..mesela kesme yağı diyelim 2-3 tane farklı kesme yağı kullanılıyor...

Birde depolama yapılırken de sorun oluyor tabi...lütfen biraz detaylı bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yaparlarsa çok sevinirim...
 
Merhaba Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. de görev yapmaktayım. Trafo merkezlerimizde oluşan atık trafo yağları ile ilgili çalışma yürütmekteyiz ancak bu yağların geri dönüşümünü sağlayan bir firma bulamadım konu hakkında yardımcı olur musunuz?
 
Sorularınıza ilgili cevaplarınız için iletişime geçebilirsiniz. Tehlikeli atık geri kazanım bertaraf firmasiyiz.5yillik lisansimizi almis olup lisanslı aracımızla hizmet vermekteyiz. Emisyon yağları ... Atıkyag ... Mazot benzin fuloil ... . Bilgi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.. 05442299220
murat bey
 
Üst