• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği - 21 Aralık 2019

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

21 Aralık 2019 tarihli 30985 sayılı Resmi Gazete'de Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğ ile birlikte, 30 Temmuz 2008 tarihli 26952 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mevzuat Sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmelik Özeti: 14 EYLÜL 2020 TARİHİNDE TARAFIMCA KALDIRILMIŞTIR. YÖNETMELİĞİ ÖĞRENMEK İSTEYEN ARTIK KENDİSİ ÇALIŞMA YAPSIN LÜTFEN.




CMNet Mevzuat Grubu.png
 
Son düzenleme:
merhaba,

yönetmeliği inceledim, bence açıklamaya muhtaç yerler çok ve önemli. öncelikle yetkili kuruluşa verilmesi konusu; daha önce 1. kategori ise ani A grubu ise geri dönüşüm firmalarına, 2. kategori B sınıfı ise petdere karşılıksız olarak veriyorduk. şimdi her şekilde petdere verilmesi mi gerekecek, çünkü lisanslı firmaların yetki belgesi alması gerekecek öncelikle ve burada ki mali kazanç böylelikle yok mu olmuş oluyor?

bir diğer konu da analiz hakkında, atık yağın kalitesine göre ücretli veya ücretsiz (petdere) gönderiyorduk, analizi yetkili kuruluş yapacak denildiğinde sevkiyattan önce gönderilecek numune ile mi belirlemenin yapılacağı mı kastediliyor yoksa her halükarda atık yağınızı zaten göndereceğiniz tek bir yer olacak onun için analizi de onlar yapacak mı deniliyor. bu şekilde kafa karışıklıkları :S
 
cem bey emeğinize sağlık ?
[automerge]1577171050[/automerge]
cem bey emeğinize sağlık ?
[automerge]1577171050[/automerge]
cem bey emeğinize sağlık ?
 
@Arifs Yönetmelikte Atık yağ üreticilerinin sorumlulukları madde 8)- (2) sanırım bunu kastediyor. Bu benim yorumlamam.
Yönetmelikte farklı şekilde yorumlayan varsa lütfen yazsın.
Sonuç olarak kendi yağ değişimini gerçekleştiren işletmeler izin belgesi almalı mı almamalı mı buna cevap aranıyor.
 
Merhabalar Arkadaşlar,

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik madde 12'de 'Yağ üreticileri, bir önceki yıl piyasaya sürülen yağ miktarlarını EK-3’de yer alan Yağ Beyan Formu ile her yıl Şubat ayı sonuna kadar Bakanlığa bildirmekle yükümlüdür. Söz konusu bildirim yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından üyeleri adına topluca yapılabilir.' ifadesi yer almaktaydı. Söz konusu durum yeni yönetmelikte madde 9 a bendinde 'Piyasaya sürülen/ithal edilen madeni yağ miktarını türlerine göre Bakanlıkça belirlenen esaslara uygun şekilde bildirmekle,' şeklinde belirtilmiş ancak yağ beyan formunun formatı hakkında bilgi verilmemiş veya eklerinde sunulmamıştır.Konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?
 
@dyg bu soru için cevap bulunamadı sanırım ? Biz de kendi yağ değişimi yapan firmalarımız için nasıl bir yol izleneceği konusunda kararsız kaldık. Bakanlık ile görüşme sağlayacağım.
 
@Olgaç Sürmelihindi Olgaç Bey, ben yönetmeliği okuduğumda tam tersi atık yağları sadece yk ya vereceğiz olarak yorumladım. Siz hangi maddeye atıfta bulunuyorsunuz? ona göre nerede fikir ayrılığına düştük kaynağını bulmaya çalışacağım.
 
@dyg Duygu hanım, Genel ilkeler kısmında 5. maddenin d bendinde " Atık yağlar, yetkilendirilmiş kuruluşlarca toplanır ve taşınır. Yetkilendirilmiş kuruluş, kendisine ait lisanslı atık taşıma araçları bulunan atık üreticileri ve/veya rafinasyon tesisleriyle atık yağların taşınması amacıyla iş birliği yapabilir. " ifadesi geçmektedir.
 
Merhabalar 2021 e kadar mevcut atık yağ fırmlarına atık yağ çıkışları yapıla bılıyor; ama 2021 sadece petdere verılecek ılgılı yazı ve eklerı çevre mudurluklerıne gonderılmıstır.
 
Üst