• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği - 21 Aralık 2019

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

21 Aralık 2019 tarihli 30985 sayılı Resmi Gazete'de Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğ ile birlikte, 30 Temmuz 2008 tarihli 26952 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mevzuat Sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmelik Özeti: 14 EYLÜL 2020 TARİHİNDE TARAFIMCA KALDIRILMIŞTIR. YÖNETMELİĞİ ÖĞRENMEK İSTEYEN ARTIK KENDİSİ ÇALIŞMA YAPSIN LÜTFEN.




CMNet Mevzuat Grubu.png
 
Son düzenleme:
"Yönetmelik hükümleri çerçevesinde izin belgesi alması ve Bakanlığımızın çevrimiçi programlarına kayıt olması gerekmekte olup Entegre Çevre Bilgi Sistemi / Atık Yönetimi Uygulamasına motor yağı değişim noktaları ile ilgili Motor Yağı Değişim Noktası (MoYDeN) Uygulaması'nın eklenmesine ilişkin çalışmalar tamamlanarak kullanıma açılmıştır."
Atık yağ bildirimleri bu uygulamadan yapılacak ? İzin belgesi için başvurduğumuzda MoYDeN uygulaması sisteme otomatik eklenir mi, eklenmesi için ayrıca dilekçe mi verilmeli?
 
Özkan Bey , Henüz uygulama eklenmedi. Yazıda eklenmiş diyor ama aldırış etmeyin :D
Muhtemelen yakında eklenir .

Düzenleme : Aşağıda @stacvr adlı arkadaşımız konu ile ilgili bilgi vermiş kontrol edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin Motor Yağı Değişim Noktası Belgesi verdiği işletmerin MOYDEN uygulamasını açması gerekiyor. Bizim tesislerimizin MOYDEN uygulaması açıldı. Motor yağı değişimi yapılan aracın bilgileri sisteme giriliyor.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran alıntısı.JPG
    Ekran alıntısı.JPG
    62.6 KB · Görüntüleme: 263
Merhaba sanırım belgeyi aldınız. Konu ile ilgili kabaca bir bilgilendirme geçebilir misiniz. ?

Belge alım süreci ve moyden uygulaması ile ilgili .
 
Merhaba

Ben Motor Yağı Değişim Noktası Belgesini yaklaşık 1 ay önce almıştım. MOYDEN uygulamasından birkaç gün önce haberim oldu. Müdürlüğe konu hakkında bilgi almak için gittim. Aslında bizim yapmamız gereken sadece Motor Yağı Değişim Noktası Belgesini almak. MOYDEN uygulamasını açmak müdürlüğün sorumluluğunda. Sistem açıldıktan sonra her motor yağı değişimi yapıldığında değişim tarihi, araç plakası vb. bilgiler sisteme kayıt ediliyor. Ayrıca sistemin verdiği dökümanın fiziksel yada dijital olarak araç sahibiyle paylaşılması gerekiyor.
 
25.08.2020 tarihli Motor Yağı Değişimi Yapılan İşletmeler yazısı kapsamı hakkında bir sorum olacak. İşletmede bulunan forkliftlerin motor yağı değişimleri için bakımcı firmanın işletmeye gelmesi ve akabinde atık yağ oluşması ve oluşan atık yağın işletmede geçici depolanması durumunda da Motor Yağı Değişim Noktası Belgesi başvurusunda bulunmalı mıyız? Ayrıca, jeneratörler bu kapsama giriyor mu yoksa sadece araçlar için midir? Teşekkürler.
 
@gozde-i arkadaşımızın sorusunu okuyunca, aklıma gelen bir soru var. Hem öğrenmek hem de siz değerli üstadların yorumunu merak ettim.
İşletmelerde çalışan makinalara ait motorların yağlarının da değişimleri yapılmaktadır. Motor yağı değişim noktası kapsamında değerlendirilir mi. Ya da bu yönetmelik ve belgelendirme ile ilgili işletme içi motor yağı değişimlerini nasıl yorumlaya biliriz.
 
Merhabalar,

Ben bakanlığa bu konuyla ilgili soru sormuştum. Şöyle bir cevap geldi:

  1. MoYDeN Uygulaması şimdilik araçlar için tasarlanmış durumda. Jeneratör gibi ekipmanlar şu an için dahil değil. İlerleyen zamanda dahil edebiliriz. Forkliftlerin motor yağları dahil. Forkliftler, iş makineleri için özel plaka bölümünden giriş yapılabilir. Normal araçlar için normal plaka bölümünden giriş yapılabilir.
 
Atık Yönetim Uygulamasına ekleniyormuş. İl Müdürlüğü ile iletişime geçmeniz yeterli.
 
@stacvr merhaba kolay gelsin belgeyi alırken dilekçe ile mi başvurdunuz hangi evrakları verdiniz acaba dilekçe vermemiz yeterli mi sadece.

iyi çalışmalar.
 
Aracını sanayiye götürüp motor yağı değişim yapan şahıslar herhangi bir yere bildirim yapmıyor. Firmalar da öyle. Ne kadar yağ değiştiğini belirtmeden "SERVİS KONTROL YAZISI" alıp dosyalarına koyup işleri bitirdiklerini sayıyorlardı. MoYDeN sistemi ile birlikte artık sanayideki motor yağı değişenler hangi araçtan ne kadar yağ aldığını, tarihini, plakasını sisteme girmiş olacak ve bir nevi "Sıfır Atık Yönetmeliği"ne uyarlanmaya çalışacak. Böylelikle kontrolsüz atıkların önüne geçilmiş olacak. En azından planları budur, uygulamayı birlikte göreceğiz.

Not: Soruyu ciddiye aldığım için cevapladım, amacınız farklı ise mesajımı görmezden gelebilirsiniz.
 
Üst