• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği - 21 Aralık 2019

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

21 Aralık 2019 tarihli 30985 sayılı Resmi Gazete'de Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğ ile birlikte, 30 Temmuz 2008 tarihli 26952 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mevzuat Sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmelik Özeti: 14 EYLÜL 2020 TARİHİNDE TARAFIMCA KALDIRILMIŞTIR. YÖNETMELİĞİ ÖĞRENMEK İSTEYEN ARTIK KENDİSİ ÇALIŞMA YAPSIN LÜTFEN.




CMNet Mevzuat Grubu.png
 
Son düzenleme:
antalya da kesin istenen belgeler arasinda yok diye biliyorum. "VARSA EAYP ONAY YAZISI" olarak isteniyor. ayrıca uygun koşulları sağlamadan ve ced, cevre izni gibi belgeleri almadan ayp onayı alamazsınız.
 
Son düzenleme:
Merhaba, bir TMGD danışmanından Moyden ile ilgili 1000kg altı kalan işletmeler bu uygulamadan muaf diye bilgi aldık. Yönetmelikte, yazıda ve kılavuzda böyle bir bilgiye rastlamadım doğruluk payı var mıdır? Düzeltme : TMGD GEÇİCİ DEPOLAMA İZNİ İLE KARIŞTIRMIŞ. DİKKATE ALMAYINIZ.

Yardımlarınızı rica ederim.
 
Son düzenleme:
Merhaba,

TMGD danışmanına bilgisinin yanlış olduğunu iletebilirsiniz. 1000kg mevzusunu muhtemelen "Atık Yönetimi Yönetmeliği"nde gördü. O mevzunun aslı şudur; aylık 1000 kg ve altında tehlikeli atık üretiyorsanız, tehlikeli atık geçici depolama izni almak zorunda değilsinizdir. Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliğinde bahsettiği konuya dair en ufak bir ibare bulunmamakla birlikte, İl Müdürlükleri sitesinde de kimlerin MoYDeN uygulamasına geçmesi gerektiği açıkça anlatılmıştır.
 
Merhaba;
Bu "motor yağı değişim noktası izin belgesi" ile ilgili olarak; eğer bir limansak ve limana ait römorkörlerin yağ değişimini yapıyorsak, bu belgeyi yine almak zorunda mıyız? Yoksa sadece kara araçları için mi geçerli bir durum bu?
Yardımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dilerim:)
 
'' ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ MADDE 5 h) Tıbbi atıklar hariç olmak üzere tek seferde 50 kg altında taşınacak olan bu Tebliğ kapsamındaki atıkların taşınmasında lisanslı araç taşıma zorunluluğu yoktur. Ancak bu atıkların kayıt altına alınabilmesi için UATF kullanılır. ''
 
evet 50 kg alti icin boyle bir madde var ancak taşıdıkları yağları lisanslı firmaya götürme zorunlulukları var, yine MOTAT üzerinden kayıt açarak bu işlem yapılıyor. yani yağı oyle kendi kafalarına göre alamazlar.
 
Son düzenleme:
@Tolgay Doğan Lisanslı firmaya götürmek zorunluluğu değil de verme zorunluluğu var dememiz daha doğru olacaktır. Örneğin araçlar servis garantili sıfır yağı satın alan da servis yağ değişimini yapan da yine aynı servis. Hal böyle olunca atığında sorumlusu hizmeti veren firmaya ait olmalı, MOYDEM uygulamasına hizmet alınan firma girmelidir diye düşünüyorum.
 
@Cihan Top @Tolgay Doğan burada tartışmanın anlamı yok bence. Belgenin adı Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi, değiştiği nokta konum neresi ise bu belgeyi orasının alması gerekir isminden bu anlaşılıyor. Ancak Bakanlığın uygulamada başka fikirleri, yöntemi ya da bahsettiğiniz konuları düşünememiş olabilirler. Görüş sorun bakalım nasıl yapacakmışız cevap versinler, onlar ersin muradına biz çıkalım belgemize....
 
@Murat TÜYLÜ Değişim Noktası '' Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi '' her türlü almak zorunda. Bu konuda hem fikiriz zaten, tartışmadan ziyade eksiksiz doğru bilgi aktarmak :)
 
Arkadaşlar Merhaba,

Bakanlığa mail attım, aldığım cevap aşağıdadır. Ben kendisine forkliftlerle ilgili soru sormuştum. Anladığım kadarıyla firma içerisinde kullanılan forkliftler için geçerli değil.

Merhaba,

MoYDeN uygulaması tam da bahsettiğiniz konu dolayısı ile uygulamaya alındı.

Bahse konu firmalar hizmet verdikten sonra atık yağları da alıp gitmekte ve usulsüz uygulamalara sebebiyet verilmekteydi. Tesislerde de atık yağ kaynakları bulunmasına rağmen atık yağ oluşumu olmadığı söyleniyordu. Ancak kayıtdışılık nedeniyle bu yağlar tespit edilemiyordu. Usulsüz uygulamalara sebebiyet verilmesi ile can ve mal güvenliği tehdit ediliyor, çevre kirliliği oluşturuluyor ve vergi kaybına neden oluyordu. (10 numara yağ kullanımı sonrası otobüslerin araçların yanması, insanların hayatını kaybetmesi gibi)

Dolayısı ile bakım hizmeti verilse dahi atık yağların atık üreticisi (ilgili tesis) tarafından yönetiminin sağlanması gerekmektedir. Kimse hayrına başkasının atığını alıp gitmez. Atık yağ değerli olduğu için alınıyor.

Bu doğrultuda, ilgili işletmeye belge düzenlenmesini müteakip MoYDeN Uygulaması, Atık Yönetimi Uygulaması altında aktif hale gelmekte ve öncelikle firmanın hali hazırda bulundurduğu atık yağların bilgisini (stok bilgisi) girmesi talep edilmektedir. Stok bilgisi girildikten sonra ise motor yağı değişimine ilişkin bildirimler “Yeni Bildirim Yap” bölümünden yapılabilmekte ve yapılan bildirimde belirtilen miktar stoğa eklenerek devam etmektedir. Bu doğrultuda, motor yağı değişim hizmeti veren firmalar tarafından atık motor yağlarının atık üreticisine (motorlu araç sahibi işletme) teslim edilmesi, atık üreticisi tarafından (motorlu araç sahibi işletme) Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi’nin alınması, bildirimlerin yapılması, atık motor yağlarının atık geçici depolama alanında uygun süre ve koşullarda geçici olarak depolanması ve Bakanlığımızca yetkilendirilmiş kuruluşa teslim edilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde araç, “karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adı” olarak tanımlanmış olup araçların tescil işlemleri söz konusu Yönetmeliğin Dördüncü Kısmında yer alan hükümler kapsamında yürütülmektedir.
• Askeri araçlar, iş makineleri ve raylı sistemle çalışanlar dışındaki bütün motorlu araçlar ile tescile tabi motorlu araçlara takılarak kullanılacak yapıda ve yüklü ağırlığı 750 kg.’ın üstünde olan römork ve yarı römorkların tescilleri trafik tescil kuruluşlarınca,
• Askeri araçlar ile çeşitli anlaşmalara göre askeri amaçla ülkemizde bulunan kuruluşlara ait araçların tescilleri Türk Silahlı Kuvvetlerince,
• Raylı sistemde çalışan araçların tescilleri, kullanıldığı yerlere göre ait olduğu kuruluşlarca,
• İş makinesi türünden araçların tescilleri;
o Kamu kuruluşlarına ait lanlar ilgili kuruluşlarca,
o Özel ve tüzel kişilere ait lanlardan tarım kesiminde kullanılanlar ziraat odalarınca, tarım kesiminde kullanılanların dışında kalan ve sanayi, bayındırlık ve diğer kesimlerde kullanılanların tescilleri üyesi oldukları ticaret, sanayi veya ticaret ve sanayi odalarınca yapılmaktadır.

Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında tescile tabi motorlu araçların (motorlu ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörler) motor yağı değişimini gerçekleştiren tüm işletmelerin (kendi bünyesinde veya dışarı hizmet veren) Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alması esas olup;
• Askeri araçlar, iş makineleri ve raylı sistemle çalışanlar dışında tescil işlemleri trafik tescil kuruluşlarınca gerçekleştirilen bütün motorlu araçlara ilişkin motor yağı değişim bilgilerinin uygulamada yer alan “Normal Plaka” bölümünden girişinin gerçekleştirilmesi,
• İş makineleri ve raylı sistemle çalışan motorlu araçlara ilişkin motor yağı değişim bilgilerinin uygulamada yer alan “Özel Plaka” bölümünden girişinin gerçekleştirilmesi,
• Bilmesi Gereken Prensibi kapsamında gizliliği haiz kurum/kuruluşlar için (askeri kurumlar, kolluk kuvvetleri, güvenlik güçleri) uygulamada yer alan motor yağı değişim noktası tiplerinden "Özel MoYDeN" tipinin tanımlattırılarak motor yağı değişim bilgilerinin bildirilmesi,
gerekmektedir.

Tescile tabi olmayan sabit veya hareketli ekipmanların/araçların (jeneratör, trafo gibi) yağ değişim bilgileri MoYDeN Uygulaması üzerinden beyan edilmeyeceğinden Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alınması söz konusu değildir. Forkliftler trafiğe çıkıp çıkmama durumuna göre tescile tabi. Tesis içinde kullanılan forkliftler eğer trafiğe çıkmıyor ise tescil edilmiyor. Tescile tabi olanlar için Özel Plaka kısmından bildirimleri yapabilirsiniz.

İşletme hizmet araçlarının motor yağı değişimlerinin işletme dışında yapılması durumunda ise Bakanlığımızdan izin belgesi almış noktalarda gerçekleştirilmesi ve motor yağı değişim bilgilerini içeren dokümanın fiziksel (çıktı) ya da dijital (e-posta, mesaj uygulamaları gibi) olarak izin belgeli noktadan talep edilmesi gerekmektedir.

MOYDEN kapsamında yalnızca tescile tabi araçların bildirimi yapılması gerekmekte olup tescile tabi olmayan atık yağ kaynakları için bildirimlerin Atık Beyan Sistemi (ABS) ve Motat üzerinden yapılması gerekmektedir.
 
@Cihan Top ortada bir tartisma yok, uygulanan yönetmeliklere uygun prosedür var, uygulama ile sorununuz varsa bakanlikla gorusmeniz lazım, yorumlarınızın bir geçerliği yok...
 
Üst