• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği - 21 Aralık 2019

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

21 Aralık 2019 tarihli 30985 sayılı Resmi Gazete'de Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğ ile birlikte, 30 Temmuz 2008 tarihli 26952 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mevzuat Sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmelik Özeti: 14 EYLÜL 2020 TARİHİNDE TARAFIMCA KALDIRILMIŞTIR. YÖNETMELİĞİ ÖĞRENMEK İSTEYEN ARTIK KENDİSİ ÇALIŞMA YAPSIN LÜTFEN.




CMNet Mevzuat Grubu.png
 
Son düzenleme:
@Tolgay Doğan 50 kg altı atık yağı servis kendi tesisine herhangi bir izin almadan UATF kullanarak götürebilir sonrasında MOTAT üzerinden PETDER'e verebilir ve bu durumda mevzuat gereği bir sıkıntı yoktur. Umarım aradaki farkı aktarabilmişimdir Tolga Bey.
 
@Cihan Top
h) Tıbbi atıklar hariç olmak üzere tek seferde 50 kg altında taşınacak olan bu Tebliğ kapsamındaki atıkların taşınmasında lisanslı araç taşıma zorunluluğu yoktur. Ancak bu atıkların kayıt altına alınabilmesi için UATF kullanılır.
ı) 50 kg altında taşınacak atıklar, gönderilecekleri geçici faaliyet belgesi veya çevre izin ve lisansı almış atık işleme tesislerinin istemiş olduğu uluslararası kabul görmüş standartlara uygun ambalajlama ve etiketleme yapılarak taşınır.

mevzuatı bütün olarak okuyup anlamak gerekir. 50 kg altı atıklar atık üreticisinden yalnızca GFB ve/veya lisans almış işletmelere taşınır. Ara istasyonlara teslimi yapılamaz.
 
@Cihan Top hocam size iki sorum olacak. 1- siz hiç uatf gördünüz mü? neye benzedigi, hangi bölümlerden oluştuğu, kaç nüsha olduğu olduğu ve hangi nüshanın kimlerde kalması gerektiği ile ilgili bir bilginiz var mı?
2- ve bundan daha önemlisi uatf satışları 2 yıl önce durduruldu artık satılmıyor bundan haberiniz var mı? artık kullanımı yok.
tehlikeli atık gönderimleri sadece MOTAT sistemi üzerinden talep oluşturularak yapılıyor.
lütfen yönetmelikleri ve sistemlerin nasıl uygulandığını iyi öğrenin ve burada insanların zamanını size cevap vermek suretiyle boşa harcamayın...saygılar...
 
Son düzenleme:
Tolgay DoğanAtık yağlar servis tarafından değiştiriliyorsa 1 kg bile olsa tesiste kalması gerekiyor. Bununla ilgili Bakanlık'tan aldığımız görüş yazısı mevcut. Atık yağ sizin faaliyetiniz sonucu çıkıyor. Gelen servis eğer sizin adınıza MOTAT girişi yapılarak direkt olarak lisanslı atık firmasına götürüyorsa sıkıntı olmuyor ancak burada da atık motor yağlarının PETDER'e iletilmesi durumu devreye giriyor. Yani sonuç olarak motor yağlarının servis tarafından değil, işletme tarafından saklanması ve gönderilmesi gerekmektedir.
 
Herkese Merhaba,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde MOYDEN ( Motor Yağı Değişim Noktası) İzin Belgesi alan firmaların listesine aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhaba arkadaşlar ,

Benim işyerindeki sabit iş makinalarımda hidrolik yağ kullanılmaktadır Ve MSDS inde atık kodu 130110 olarak tanımlanmıştır.Bu yağ değişimi için de MOYDEN alıp ve sisteme giriş yapmalı mıyım ? Teşekkürler
 
MOYDEN ( Motor Yağı Değişim Noktası) İzin Belgesi için işletmeden istenen tek şart tehlikeli atık odasının olması, prosedürde yazan bu kadar benim anladığım. Başvuran arkadaşlar başka durumlar ile karşılaştılar mı. Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi. Hatta, geçici atık depolama izin belgesinin olması bile sorgulanmıyormuş, ne denetim (pratikte) ne de resmi olarak (teorikte) sorgulanmıyor, istenilmiyor mu.
Başvuran ve bu konuda tecrübe edinen arkadaşlar var ise tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
 
sadece iş akımı tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası , depolama sahası resimleri ve dilekçe ile başvuru yaptım arkdşların da söylediği gibi denetim olmadı hemen de onaylandı. izin belgesini verdiler fakat moyden açılmadı 🤦‍♀️
 
iş akımı derken mesela iplik işletmesinin iş akımı değil mi, araç değişimi ile ilgili bir iş akışı istenmiyor. Bir de tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası içeriğinde ekstra bir yazı istenmiyor, açıklama kısmına yazılacak. (atıklar ve 3. kişiler ile alakalı istenen yazıların var olduğunu kabul edersek)

Çoğu firmanın moyden açıldı diye biliyorum, inşallah sizinki de en kısa sürede açılır.
 
@yeniçevreci aynen iplik işletmesi ile ilgili iş akımı ama zorunluluğu yok bununda bn koymuştum sadece sigorta ve resim ilede başvurabılırsınız bnce . sigorta içinde
Sigortanın Adı: Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası

İçerisinde geçmesi gereken ibare : 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamındaki tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, geçici ve ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması ve bertarafı faaliyetlerinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin mesleki faaliyetlerinin icrasında meydana gelebilecek kazalar sonucu, kusurları olsun veya olmasın, üçüncü kişilerin uğrayacakları maddi ve bedeni zararlara karşı sorumluluklarını poliçede yazılı limitler dahilinde temin eder. ibaresinin geçmesini talep ediyoruz firmalarımızdan
 
Merhaba arkadaşlar. Motor yaği değişim noktası izin belgesi alan firmalar cikan atık yaglari gönderirken madeni atik yağ analiz yaptirmasi gerekiyormu?
 
Merhaba,

Atık Yağ Kategori Analizi, bu yönetmelik ile kaldırıldı. Ancak atık yağı alacak firmalar dilerlerse yapıyor ya da yaptırıyorlar.
 
Cem YılmazHocam aslında kaldırılmadı. Rafinasyon tesisleri PCB ve Klor analizi yapması gerekiyor . Sınır değerlere göre atığın yönetimi yapılmalı. Ancak mevcut durumda Rafinasyon tesisi konulu izni henüz bir firma almadı. Biz kendi iç prosedürümüz gereği ve yetkili çevre analiz laboratuvarımız olmasında ötürü ilgili analizleri yapmaktayız. Hiç analizi olmayan firmaların kabulü bu şekilde yapılıyor.
 
@Banu KILIÇ teşekkürler Banu Hanım.

Merhabalar , mesajınız düzenlenmiştir. Maalesef mail paylaşımı uygun görülmüyor. Özel mesaj aracılığyla iletebilirsiniz.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst