• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği - 21 Aralık 2019

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

21 Aralık 2019 tarihli 30985 sayılı Resmi Gazete'de Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğ ile birlikte, 30 Temmuz 2008 tarihli 26952 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mevzuat Sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmelik Özeti: 14 EYLÜL 2020 TARİHİNDE TARAFIMCA KALDIRILMIŞTIR. YÖNETMELİĞİ ÖĞRENMEK İSTEYEN ARTIK KENDİSİ ÇALIŞMA YAPSIN LÜTFEN.




CMNet Mevzuat Grubu.png
 
Son düzenleme:
Merhabalar Arkadaşlar,

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik madde 12'de 'Yağ üreticileri, bir önceki yıl piyasaya sürülen yağ miktarlarını EK-3’de yer alan Yağ Beyan Formu ile her yıl Şubat ayı sonuna kadar Bakanlığa bildirmekle yükümlüdür. Söz konusu bildirim yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından üyeleri adına topluca yapılabilir.' ifadesi yer almaktaydı. Söz konusu durum yeni yönetmelikte madde 9 a bendinde 'Piyasaya sürülen/ithal edilen madeni yağ miktarını türlerine göre Bakanlıkça belirlenen esaslara uygun şekilde bildirmekle,' şeklinde belirtilmiş ancak yağ beyan formunun formatı hakkında bilgi verilmemiş veya eklerinde sunulmamıştır.Konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır?
 
@Cihan Top hocam size iki sorum olacak. 1- siz hiç uatf gördünüz mü? neye benzedigi, hangi bölümlerden oluştuğu, kaç nüsha olduğu olduğu ve hangi nüshanın kimlerde kalması gerektiği ile ilgili bir bilginiz var mı?
2- ve bundan daha önemlisi uatf satışları 2 yıl önce durduruldu artık satılmıyor bundan haberiniz var mı? artık kullanımı yok.
tehlikeli atık gönderimleri sadece MOTAT sistemi üzerinden talep oluşturularak yapılıyor.
lütfen yönetmelikleri ve sistemlerin nasıl uygulandığını iyi öğrenin ve burada insanların zamanını size cevap vermek suretiyle boşa harcamayın...saygılar...
 
Son düzenleme:
Tolgay DoğanAtık yağlar servis tarafından değiştiriliyorsa 1 kg bile olsa tesiste kalması gerekiyor. Bununla ilgili Bakanlık'tan aldığımız görüş yazısı mevcut. Atık yağ sizin faaliyetiniz sonucu çıkıyor. Gelen servis eğer sizin adınıza MOTAT girişi yapılarak direkt olarak lisanslı atık firmasına götürüyorsa sıkıntı olmuyor ancak burada da atık motor yağlarının PETDER'e iletilmesi durumu devreye giriyor. Yani sonuç olarak motor yağlarının servis tarafından değil, işletme tarafından saklanması ve gönderilmesi gerekmektedir.
 
Merhaba,

Atık Yağ Kategori Analizi, bu yönetmelik ile kaldırıldı. Ancak atık yağı alacak firmalar dilerlerse yapıyor ya da yaptırıyorlar.
 
Cem YılmazHocam aslında kaldırılmadı. Rafinasyon tesisleri PCB ve Klor analizi yapması gerekiyor . Sınır değerlere göre atığın yönetimi yapılmalı. Ancak mevcut durumda Rafinasyon tesisi konulu izni henüz bir firma almadı. Biz kendi iç prosedürümüz gereği ve yetkili çevre analiz laboratuvarımız olmasında ötürü ilgili analizleri yapmaktayız. Hiç analizi olmayan firmaların kabulü bu şekilde yapılıyor.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Malum Yönetmelikte değişiklik yapıldı. İzin Lisans sürecince EÇBS üzerinde izin lisans ekranına Atık Yağ Rafinasyonu seçeneği gelmiş. Ancak ÇİLY bu konuda bir değişiklik yok. Değişiklik beklemek gerekir ÇİLY'nde. Hangi belgeler eklenecek, neler gerekli.. bilgisi olan var mı ?
 
Merhaba,

Ford araba markasının bakımını yapan bir firmada Çevre Danışmanıyım. Moyden belgesini aldık fakat işletmede hemen hemen her gün bakımı yapılan araçların atık yağ değişimi yapılmaktadır. Firmaya ayda yarım gün gittiğim için her atık yağ değişimi yapılan arabanın plakasını sisteme girmem mümkün gözükmüyor. Sistemin bizden istediği motor yağı değişimi yapılan araçların plakasını girmek ve ilgili belgeyi kişiye vermek. Eğer yanlış biliyorsam yardımcı olabilir misiniz?
 
aycasaricaevet sistem bizden araçların plakasını girmek ve ilgili belgeyi kişiye vermemiz istiyor. Benim de danışmanlığını yaptığım bir araç markasının servisi var oraya motor yağ değişim belgesi aldım ama sistemi oradan çalışan 3 kişiye öğrettim ve sisteme yetkili atadım onlar girişini yapıyor eğer biz girersek işin işinden çıkamayız size de tavsiyem sizde öyle yapın yoksa her gün motor yağ değişim için gelen araç var işi bırakıp onlarla uğraşırız.
 
Merhaba arkadaşlar,
bir firmamdan madeni atık yağ verdik ama kategori analizi yok. Atık beyanını sisteme işlemem gerekiyor ancak kategorisini soruyor, petder firması bilmediğini söyledi bana. Yardımcı olur musunuz,?
 
ekskavatör den yağ değişimi yaptık ama ekskavatörün plakası yok nasıl sisteme girişini yapacağım yardımcı olur musunuz.

iyi akşamlar.
 
Önceki cevapları görüntüle…

Ekli dosyalar

  • Motor Yağı Değişimi Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Şartlar.pdf
    337.7 KB · Görüntüleme: 33
Merhaba,
Tesisimde hem makinelerden çıkan atık yağım hem de özel araçlardan çıkan atık yağım öevcuttur. Moyden belgesi aldım. Moydene girişte stok miktarı girerken ilk seferde stoğum yok özel araçlardan kaynaklı ilk defa değişim olacak. Makinelerden kaynaklı olan atık yağ var. Stok miktarını nasıl girmem gerekir?
Birde her iki atığı da aynı varil içinde toplamamda sakınca var mıdır?
 
Üst