• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği - 21 Aralık 2019

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

21 Aralık 2019 tarihli 30985 sayılı Resmi Gazete'de Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğ ile birlikte, 30 Temmuz 2008 tarihli 26952 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mevzuat Sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yönetmelik Özeti: 14 EYLÜL 2020 TARİHİNDE TARAFIMCA KALDIRILMIŞTIR. YÖNETMELİĞİ ÖĞRENMEK İSTEYEN ARTIK KENDİSİ ÇALIŞMA YAPSIN LÜTFEN.




CMNet Mevzuat Grubu.png
 
Son düzenleme:
Şimdi öncelikle Gfb çalışmasına başladığınız için Kapasite Kriterlerine göre (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
buradan ulaşabilirsiniz.) Kapasite raporu aldığınızı ve TSE 13541 Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesini aldığınızı ve tesisin fiziksel şartları sağladığını varsayarak 21.12.2019 Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği Ek-4 Deneme Üretim Planı oluşturup bakanlığa sunmamız gerekiyor. Deneme Üretim Planı bakanlıkça uygun görülür ise denetim planı oluşturuluyor.Bakanlık , il müdürlüğü , TSE , Tübitak 4 kurumun katılımı ile deneme üretimi yapılacaktır. Bu kurumların belirlediği ortak tarihte (tahminimce bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kuruluşa ilgili tarihte yağ getirilmesi konusunda planlama yapılacaktır.Yönetmelikte konu hakkında net birşey yok.) yetkilendirilmiş kuruluş tarafından getirilen yağdan numune alınarak tesiste PCB ve Klor analizleri yapılacaktır.(17025 akreditasyona sahip laboratuvar zorunluluğu mevcut yönetmelik ile getirilmiştir.) Geri kazanıma uygun çıkar ise proses beslenmeye başlayacaktır. Kurumlar üretime girişte , üretim esnasında ve üretim sonunda TSE 13369 Baz yağ standartlarına göre(Yönetmelik Ek 5) analiz edilmek üzere numune alacaktır. Analizin yetkin olması durumunda Tübitak ve Tse eşliğinde rafinasyon tesisinin laboratuvarında değil ise Çevre Referans Lab. veya Tübitak laboratuvarlarında yapılacaktır.

"Deneme üretimi sonucunda TÜBİTAK MAM tarafından sonuç raporu hazırlanarak Bakanlığa sunulur. Deneme üretimi sonuç raporunda tesis akım şeması, kütle denkliği, proses koşulları (sıcaklık, basınç, vakum, süre, baz yağ verimi), tesisin fiili kapasitesi ile altıncı, yedinci ve sekizinci fıkralar gereğince yapılan analizlerin sonuçları doğrultusunda tesisin atık yağdan baz yağ üretimine ilişkin teknik yeterliliği değerlendirilir. Bakanlıkça sonuç raporunun uygun bulunması halinde rafinasyon tesisi Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğine göre geçici faaliyet belgesi almak üzere Bakanlığa başvurur. "

İbaresi yönetmelikte geçmektedir.
 
Bora Yerlikaya@Bora Yerlikaya , biz atık yağ geri kazanımı olarak çevre iznimizi aldık, rafinasyona dönüştürebilmek içinde çalışmalarımız devam etmekte..bu süreçte atık yağ kabulü yapılacak.. kodlara göre ek1 den grup belirleniyor ve analizlerin yapılması gerekiyor değil mi..başka dikkat etmem gereken bir husus var mıdır? Ek olarak, rafinasyona dönüşmeden analiz yapmama gibi bir lüksümüz var mıdır?
 
Arkadaşlar Merhaba,

Bakanlığa mail attım, aldığım cevap aşağıdadır. Ben kendisine forkliftlerle ilgili soru sormuştum. Anladığım kadarıyla firma içerisinde kullanılan forkliftler için geçerli değil.

Merhaba,

MoYDeN uygulaması tam da bahsettiğiniz konu dolayısı ile uygulamaya alındı.

Bahse konu firmalar hizmet verdikten sonra atık yağları da alıp gitmekte ve usulsüz uygulamalara sebebiyet verilmekteydi. Tesislerde de atık yağ kaynakları bulunmasına rağmen atık yağ oluşumu olmadığı söyleniyordu. Ancak kayıtdışılık nedeniyle bu yağlar tespit edilemiyordu. Usulsüz uygulamalara sebebiyet verilmesi ile can ve mal güvenliği tehdit ediliyor, çevre kirliliği oluşturuluyor ve vergi kaybına neden oluyordu. (10 numara yağ kullanımı sonrası otobüslerin araçların yanması, insanların hayatını kaybetmesi gibi)

Dolayısı ile bakım hizmeti verilse dahi atık yağların atık üreticisi (ilgili tesis) tarafından yönetiminin sağlanması gerekmektedir. Kimse hayrına başkasının atığını alıp gitmez. Atık yağ değerli olduğu için alınıyor.

Bu doğrultuda, ilgili işletmeye belge düzenlenmesini müteakip MoYDeN Uygulaması, Atık Yönetimi Uygulaması altında aktif hale gelmekte ve öncelikle firmanın hali hazırda bulundurduğu atık yağların bilgisini (stok bilgisi) girmesi talep edilmektedir. Stok bilgisi girildikten sonra ise motor yağı değişimine ilişkin bildirimler “Yeni Bildirim Yap” bölümünden yapılabilmekte ve yapılan bildirimde belirtilen miktar stoğa eklenerek devam etmektedir. Bu doğrultuda, motor yağı değişim hizmeti veren firmalar tarafından atık motor yağlarının atık üreticisine (motorlu araç sahibi işletme) teslim edilmesi, atık üreticisi tarafından (motorlu araç sahibi işletme) Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi’nin alınması, bildirimlerin yapılması, atık motor yağlarının atık geçici depolama alanında uygun süre ve koşullarda geçici olarak depolanması ve Bakanlığımızca yetkilendirilmiş kuruluşa teslim edilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde araç, “karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adı” olarak tanımlanmış olup araçların tescil işlemleri söz konusu Yönetmeliğin Dördüncü Kısmında yer alan hükümler kapsamında yürütülmektedir.
• Askeri araçlar, iş makineleri ve raylı sistemle çalışanlar dışındaki bütün motorlu araçlar ile tescile tabi motorlu araçlara takılarak kullanılacak yapıda ve yüklü ağırlığı 750 kg.’ın üstünde olan römork ve yarı römorkların tescilleri trafik tescil kuruluşlarınca,
• Askeri araçlar ile çeşitli anlaşmalara göre askeri amaçla ülkemizde bulunan kuruluşlara ait araçların tescilleri Türk Silahlı Kuvvetlerince,
• Raylı sistemde çalışan araçların tescilleri, kullanıldığı yerlere göre ait olduğu kuruluşlarca,
• İş makinesi türünden araçların tescilleri;
o Kamu kuruluşlarına ait lanlar ilgili kuruluşlarca,
o Özel ve tüzel kişilere ait lanlardan tarım kesiminde kullanılanlar ziraat odalarınca, tarım kesiminde kullanılanların dışında kalan ve sanayi, bayındırlık ve diğer kesimlerde kullanılanların tescilleri üyesi oldukları ticaret, sanayi veya ticaret ve sanayi odalarınca yapılmaktadır.

Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında tescile tabi motorlu araçların (motorlu ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörler) motor yağı değişimini gerçekleştiren tüm işletmelerin (kendi bünyesinde veya dışarı hizmet veren) Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alması esas olup;
• Askeri araçlar, iş makineleri ve raylı sistemle çalışanlar dışında tescil işlemleri trafik tescil kuruluşlarınca gerçekleştirilen bütün motorlu araçlara ilişkin motor yağı değişim bilgilerinin uygulamada yer alan “Normal Plaka” bölümünden girişinin gerçekleştirilmesi,
• İş makineleri ve raylı sistemle çalışan motorlu araçlara ilişkin motor yağı değişim bilgilerinin uygulamada yer alan “Özel Plaka” bölümünden girişinin gerçekleştirilmesi,
• Bilmesi Gereken Prensibi kapsamında gizliliği haiz kurum/kuruluşlar için (askeri kurumlar, kolluk kuvvetleri, güvenlik güçleri) uygulamada yer alan motor yağı değişim noktası tiplerinden "Özel MoYDeN" tipinin tanımlattırılarak motor yağı değişim bilgilerinin bildirilmesi,
gerekmektedir.

Tescile tabi olmayan sabit veya hareketli ekipmanların/araçların (jeneratör, trafo gibi) yağ değişim bilgileri MoYDeN Uygulaması üzerinden beyan edilmeyeceğinden Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alınması söz konusu değildir. Forkliftler trafiğe çıkıp çıkmama durumuna göre tescile tabi. Tesis içinde kullanılan forkliftler eğer trafiğe çıkmıyor ise tescil edilmiyor. Tescile tabi olanlar için Özel Plaka kısmından bildirimleri yapabilirsiniz.

İşletme hizmet araçlarının motor yağı değişimlerinin işletme dışında yapılması durumunda ise Bakanlığımızdan izin belgesi almış noktalarda gerçekleştirilmesi ve motor yağı değişim bilgilerini içeren dokümanın fiziksel (çıktı) ya da dijital (e-posta, mesaj uygulamaları gibi) olarak izin belgeli noktadan talep edilmesi gerekmektedir.

MOYDEN kapsamında yalnızca tescile tabi araçların bildirimi yapılması gerekmekte olup tescile tabi olmayan atık yağ kaynakları için bildirimlerin Atık Beyan Sistemi (ABS) ve Motat üzerinden yapılması gerekmektedir.
 
Selamlar,
Tesis içinde motor yağı değiştirdiğimiz için motor yağı değişim noktası belgesini aldık. Ama tesiste kullanılan tüm forkliftler tesis içinde kullanıldığından trafik tescilleri yok. Motor yağını sadece forkliftlerde değiştiriyoruz zaten. Bakanlığın açtığı MoYDen sisteminden bildirim yapmam gerekmiyor sanırım buradan okuduklarıma istinaden. Ama sisteme her girdiğimde sürekli bildirim uyarısı gelmekte. Bununla ilgili yorumlarınız varsa eğer, yardımcı olmanızı rica edebilir miyim ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
CemreKForkliftlerinizin motor yağlarını, motat sistemi üzerinden yapmanız yeterli olacaktır. Trafik tescili olan araçların motor yağını ise ya moyden uygulaması üzerinden ya da işletmeniz dışında bir serviste yapılırsa, moyden uygulamasını yapan yerde yapmanız yeterli olacaktır. Tabii böyle bir durumda sistem üzerinden alınan çıktıyı, kayıtlarınız saklamanız avantajınıza olacaktır.
Sisteme üye olmadığım için sisteme gelen sürekli bildirim uyarısı konusunda yorum yapamıyorum. Ekran görüntüsünü gönderme şansınız var ise belki bakıp bir yorum yapabilirim.
Konu hakkında bu platformda bulunan değerli üstadlar ne yorum yaparlar bilmiyorum tabii. Yanlış bir bilgi verdi isem düzeltmelerini rica ederim.
 
Merhabalar,

Moyden sistemi ECBS sistemimize yeni eklendi, kılavuzu okudum. Sisteme giriş yapmadan önce kafama takılan soruları sizlere sormak istiyorum. Öncelikle vier girişi yapan var mı? varsa özel plakalı araçlar (Kepçeler,Forkliftler vb.) için giriş nasıl yaptınız,özel plakalı araçlar için sekmek eklemişler fakat o araçlarda km bilgisi yoktur o araçlar çalışma saati üzerinden hesaplanır genelde kullanım ömürleri. Kılavuz çok aydınlatıcı gelmedi bana. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Moyden belgesi aldıktan sonra atık gönderimi yaptım petderden, göndermiş olduğum atık miktarı ilk stok olrak görünmektedir. sizde de aynı problem yaşandı mı?
 
MOYDEN HATA.JPG

Merhabalar,
Moyden sistemi üzerinden atık motor yağı bildirimlerini eklemeye başladım. Fakat iki gündür bildirimlerin çıktısını alamıyorum. Eklediğim fotoğraftaki hatayı veriyor. Bu problemle karşılaştınız mı?
 
Önceki cevapları görüntüle…
130208 Atık kodunu petder dışında lisanslı firmalara verebiliyor muyuz. Yoksa sadece petdere mi verebiliriz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Önceki cevapları görüntüle…
Üst