• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Atik yöneti̇m sorumlusu fi̇rmalar hakkinda yönetmeli̇k taslaği

Hayır eklenmiyor.
Mevcut danışman firmalar belge başvurusunda bulunabilecek ancak tamamen büyük danışman firmaların ekmeğine yağ sürmek için hazırlanan bir yönetmelik.
Bankadan 10 milyon liralık teminat mektubu,
2 çevre mühendisinin 10 yıl tecrübe zorunluluğu vs. vs. maddeleri var.
Allah aşkına biz bu tarz yetki belgesi almadan danışmanlık hizmeti gerçekleştiremeyecek miyiz?
Kaldıki firmalardan atığı çıkartmak için bir dünya sıkıntı yaşıyoruz, Bakanlık ne yapmaya çalışıyor?
Haftada 1 program yapılmasını istemişler, bunun işveren tarafından karşılanabileceğini mi zannediyorlar?
Bakanlığa güvenip danışmanlık yapmam hata, sürekli bir yönetmelik, iyileştirme adı altında firma ayıklama harici hiç bir mantığı ve izahatı yok bunun.
İlgili taslağı hazırlayan yetkilileri sahaya davet ediyorum, 5-10 milyon gibi rakamları, 10 yıllık tecrübe ve 5 personel durumlarını ne kadar kolay telaffuz ediyorlar :)
Müteaahhitler bile x projede 1-2 milyonluk senetli teminat isterlerken, işi taşore edebilirlerken, biz kendi işimizi yapamadığımız gibi zenginin daha zengin olacağı bir sisteme koşarak ilerliyoruz.
Gerçekten ayakta alkışlıyorum, yazık verdiğim ve ekip olarak verdiğimiz emeklere...
 
Olcay Çetinyaklaşık 1,5-2 ay önce ortaya çıkan "Atık Koordinatörü" kavramı MYK'da yer aldıktan sonra böyle bir sektörün ortaya atılacağı aşikardı. Çevre danışmanlık haricinde bir de atık ile ilgili danışmanlık almak; hem yatırımcıyı yorar, gereksiz görür (kaldı ki bu taslaktaki işlemlerin hepsini çevre yeterlilik belgesi olan bizler zaten yapıyoruz). Yeni bir iş kolu yaratılıyor. Bakalım sonu ne olacak.
 
Özgün Yağız ÖZGÖRENKesinlikle.
İşveren için yaklaşık olarak 3 - 4 kat daha fazla ücret ödemek demek. Bu durumda işveren kendi bünyesine personel alır, kalitesinden isgye, arıtma tesisinden atık yönetimine tüm işleri tek personelle gerçekleştirir. Yaptığımız işin engellenmesi olarak görüyorum.
Gerçekten hiç bir çalışma şevki bırakmadılar sağolsunlar.
Danışmanlık firmamız için ofis satın alalım diye düşünürken herşeyi askıya almış durumdayız. Bakanlık'a güvenerek hareket edilmiyor, her 2 sene de bir yönetmelik çıkıyor ve sürekli personel istihdamı öngörülüyor. Şartlar değiştiriliyor vs. vs.
Neye ve kime güvenip danışmanlık sektöründe devam etmek gerekir?
Muallak.
 
1- Fabrikada müstakil çevre mühendisi kavramının içi boşaltılıyor. Zaten danışmanlıkla ayda 1-2 kere hizmet alarak işi çözen fabrikalar çevre mühendisi çalıştırmada zorlanıyordu. ŞİMDİ atıkları konusunda da müstakil çevre mühendisinin bir söz hakkı kalmıyor. Fabrikalar zorla danışmanlık hizmetini almaya mecbur bırakılıyor
2- Küçük veya orta ölçekli firmalar bu belge yüzünden müşteri kaybedebilir yada hizmet alanı daralabilir.
3- Fabrikalara gereksiz maliyet
4 - Atık yönetimi bakanlığın sertifikasyon ve eğitim sistemi ile çok rahat çözülebilir
 
KubilayDumanHocam tam zamanlı personel durumu var taslak yönetmelikte, orada da zaten tezat bir durum söz konusu.
Hem danışman hem de tam zamanlı mı olacak?
Nerden baksak tuhaf yönetmelik.

Ufak bir araştırma ile yukarıda da bahsedilen MYK Atık Koordinatör durumuna baktım, sadece GEKADER bu eğitimi vermeye yetkili.
Bu da bu derneğin üyelerinin baskısıyla ortaya çıkmış ve ambalaj belgelendirmenin iptalinden kaynaklı kazancı bu şekilde dolduracakları şeklinde anlıyorum.
Yani dernek ve çok kollu geliri yüksek danışman firmaların baskısı olduğunu düşünüyorum.
 
Merhaba,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ile ilgili açılmış olan konu tam olarak ne oluyor. Pek hakim değilim. 2. tip TAT Tesisinde çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Herhangi bir danışmanlık hizmeti almıyoruz. Öncesinde durum nasıldı ki şimdi bu yönetmelik ile nasıl bir değişiklik olacak, bu yönetmelik çıkınca yapmamız gereken işlemler neler oluyor. Açıklayabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
 
Tuğbaçev.Yönetmelik Ek-1 listesinde bulunan tesisler sadece çevre danışmanlık yeterliği olan firmadan hizmet alması yetmeyecek, hem çevre danışmanlık hem de Atık Yönetim Sorumlusu Yeterliği olan bir firmadan hizmet alması gerekecek.
Özet olarak durum bu.
TAT firmaları bu yönetmeliğin Ek-1 listesinde var mı bakmadım açıkçası, eğer bu yönetmeliğin EK-1 listesindeki proseslerden biri mevcut ise o zaman hizmet zorunluluğu doğuyor. En yakın tarih 2025 diye hatırlıyorum. 2026-2027 şeklinde proseslere göre tarih ataması yapılmış.
Taslak yönetmelik ekini kontrol etmenizde yarar var.
 
Önceki cevapları görüntüle…
KubilayDumanEvet, listeyi Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinden almışlar, bazı prosesleri çıkarmışlar.
Ancak bir kaç madde var ki hemen hemen izne tabi tüm firmaları kapsıyor:
- 5 m3 ve üzeri havuza sahip yüzey yıkama,
- 3 ton/gün sac malzemeden depo, tank, kapı, makine vb. üreten tesisler gibi 5-6 madde varki elini kolunu bağlıyor resmen.
 
Şimdi bu atık yönetimi için tam zamanlı hizmet vs. bize garip gelebilir. Ama şuan mevcuta atık yönetim firmaları var firmalara tam zamanlı hatta vardiyalı bir şekilde personel ve çevre mühendisi olarak hizmet veriyorlar.

Yani sonuç olarak mesele danışmanlık firmalarına atık yönetim belgesi aldırmak değilde, atık yönetim firmalarına danışmanlık aldırmak olabilir.

Sonuç olarak bu belgeyi almak bu hizmeti fabrikaya sunmanın birinci şartı danışmanlık firmanın olması.

Zaten taslak yönetmelikteki yazan hizmet şartlarını mevcuttaki atık yönetim firmaları veriyor hastane vs.

Tersine mühendislik ;)
 
Son düzenleme:
Bazı firmalara tam zamanlı kişi atanacak. Bunun atık yönetim firmasına ve ek giderlerle hizmet alacak firmaya maliyeti çok fazla olacak. Tüm maaş, sigorta ve diğer durumlar aylık ücrete eklemek zorunda. Bir de üstüne para kazanacak. Aylık hizmet bedelini bir düşünün.
Hizmet alan firma için üstüne danışmanlık, üstüne aat sorumlusu derken ciddi bir bütçe aktarımı sözkonusu.

Saçmalık.
 
vallahi ben bu yönetmelikten bir şey anlamadım. İzin lisanslı olarak toplama ayırma ve geri kazanım faaliyeti yapan firmada tam zamanlı olarak çalışmaktayım. bu yönetmeliğin amacı ne? okuyorum yorumları okuyorum benım mantığıma aklıma yatmıyor. Ya da ben yönetmelikleri anlamaya çalışmaktan yoruldum aklım almıyor o_Oo_O:utan:
 
konuya yeni vakıf oldum çok ironik. tesiste tam zamanlı olarak görev alıyorum buna rağmen atık gönderimi programlarken çok zorlanıyorum ek-2 tesisiyim haftada bir gelen danışman nasıl istediği zamana aracı programlayacak da gönderimi yapacak ? atık alanının düzenini sağlayacak.. nolur ben yanlış anlıyor olayım..
 
Üst