• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

Atık yönetim planları gelecek seneleri kapsamıyor muydu ? Ben 2011'de hazırlayıp göndermiştim ama 2012 2013 içinde tahmini değerler yazmıştım , yanlış mı olmuş yani:)

@merve.bayraktar

Bir de onay gelmesi gerekiyor mu? Yani bana geri dönüş olmadı da hiç olumlu ya da olumsuz ?

En iyisi il çevreyi aramak galiba...
 
@zuhall

Ben atık yılı olarak baz aldım 2012 yılı atık oluşumu 2013 mart ayında biteceği için tahmini miktarı 2012 yılına yazım net mik. 2011 önceki yıl olarak da 201o yılı olarak hazırladım onay geliyor ama tesise genelde üst yazı olarak
 
Ben bir sene evvel gönderdim atık yönetim planını herhangi bir geri bildirim olmadı.Ben de onaylandığını düşünmüştüm neyse zaten yenisini yapıp göndereceğim:) Yeni atık yönetim planında da şöyle denmiş:"Bir önceki yıla ait atık miktarları, beyan yılına ait atık üretim miktarı, bir sonraki yıla ait tahmini atık miktarı"
 
@zuhall
işt bende bunu baz alarak beyan sistemine 2012 de giriş yaptık ama yıl olarak 2011 olarak geciyor. bir önceki yıl 2010 bir sonrakide 2012.
zuhal hanım 5 maddede yer alan atıklar için ön görülen geri kazanım bertaraf planlamaları ( % oranları ) kısmını nasıl yorumladınız
 
Daha önce hazırladığım atık yönetim planında şöyle yazmışım Atık yağlar %50 geri kazanım, atık variller %90 geri kazanım %10 bertaraf, kontamine atıklar(eldiven ve üstübü) %100 bertaraf.

Tabi ne kadar doğru bilemiyorum çok da bilinçli yapmadım aslınd geri kazanım firmalrına sormak lazım
 
Siz elinizdeki atıkların ne kadarını gönderiyorsunuz onu belirmemiz gerekiyor diye biliyorum.
Örneğin elinizdeki atık yağların hepsini gönderiyorsanız %100, ama örneğin 15 01 10 kodlu atıkların bazıları R1 (kağıt-naylon ambalaj) bazıları R12(plastik bidonlar, saç variller) olabiliyor. bunları % 80 % 20 gibi ayırabilirsiniz.
 
Arkadaşlar,

Örnek:
15 02 02 100 kg
15 01 10 150 kg

Format 4. kısımda "toplam atık miktarı içindeki yüzdesi"

15 02 02 : % 40

15 01 10 : % 60

Sizce bu şekilde mi olacak?
 
@ermansenyurek
Ben o şekilde düşünmedim. Tesisten çıkan toplam atık miktarının, bahsi geçen tesise gönderilen atık miktarına oranı olarak düşündüm. Sizin dediğiniz gibi olsaydı atık türlerinin kendi içindeki yüzdeleri demesi gerekirdi bence. Toplam atık miktarı dediği için tüm atıkları düşünmek daha doğru olur.
 
Atık Yönetim Planı yeni formatı ile ilgili bir şey ben Bakanlığın sitesinde göremedim.
Plan hazırlamam gereken bir kaç yer var şimdi. Bunu baz alarak mı yapayım yoksa mevcut olanı mı emin olamadım.
 
@Göksel Kurtuluş Elektronik atıkların geri dönüşümü, söküm ve ayrıştırmasını yapan bir firma için de atık yönetim planı oluşturmak gerekirmi? kimlerin hazırlaması gerekir? Şimdiden teşekkürler.
 
@shalic
Bu tür tesislerden de bir şekilde kullanılamayacak şekilde atık çıkıyordur diye düşünüyorum, bu atıkları da bir plan çerçevesinde belirtmek gerekecektir. Tesisteki çevre mühendisi hazırlayacaktır.
 
@Göksel Kurtuluş Evet o benim :s teşekkürler:) yalnız bunu il çevre zorunlu kılıyor mu? bunun bildiriminin gelmesi mi gerekiyor ilk etapta, yani AYP yapan firmalar ne şekilde harekete geçiyorlar ?
 
Atık üreticisi olmayan sadece konteyner da yada tehlikeli atık deposunda depolanan atıklar içinde endüstriyel atık yönetim planı gerekir mi?
 
Üst