• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

Merhaba Arkadaşlar;
Yeni endüstriyel atık yönetim planı eklerinden biride "tehlikeli atık depolama alanı zorunlu mali sorumluluk sigortası" .Bu sigortayı yaptırmış olanlardan sigorta şirketini ve fiyat durumunu rica edebilirmiyim.
 
Merhabalar,
Atık yönetim planı 3 yıllık yapıldıktan sonra herhangi bir tehlikeli atık artışında planda güncelleme yenileme vs. yapmamız gerekiyor mu? Yoksa 3 yıllık olduğu için yapmamıza gerek yok mu?
 
kocaeli dilovası osb de bize böyle bir yazı iletti. Bende planı revize ettim ( endüstriyel atık yön planı olarak ) onaylandı geldi. Tehlikesiz atıkları eklemek yeterli
 
@S_GÜLTEKİN

Bu zorunlu tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası zaten vardı. Yeni bir durum değil. Sadece yeni öğrenen arkadaşlarımız var. (atık yönetiminin genel esasları hakkıdna yönetmelik uyarınca)

Çalıştığının şirketin-tesisin zaten bir sigortası vardır. o sigrotanın içerisine açıklama olarak, 2872 sayılı çevre kanunu uyarınca..... tehlikeli maddeler ve tehlikeli atıklar..... ekleyebilirsiniz. veya yeniden bir sigorta poliçesi hazırlatabilirsiniz.. ücreti için sigorta şirketlerinden bilgi alabilirsiniz. 1-2 sene kadar önce 500-750 tl civarına yaptırmıştık diye hatırlıyorum.
 
atık yönetim planında 15 01 02 (plastıik ambalaj) kodlu atığa R5 mi R7 mi yazmalıyım. tesis oluşan atığını lisanslı firmaya vermektedir. bu durumda ben atık yönetim planına ne yazmalıyım
 
Arkadaşlar Lütfen Yardımlarınızı Bekliyorum...
Endüstriyel (Tehlikeli ve Tahlikesiz) Atık Yönetim Planı hazırlıyorum bi konuda kafam karıştı.
Ambalaj Atıklarını da bu plana dahil edecekmiyiz?
Ambalaj atıklarından kastım "kağıt,karton,naylon" türü atıklardan bahsediyorum.Bu atıklarımızı Tanrıkulu Geri Dönüşüm Şirketine veriyoruz.

Atık Yönetim Planına eklediğim atık türleri aşağıdaki gibidir:
1) Tehlikeli atıklar (kontamine ambalaj, kontamine atık, atık yağ, floresan lambalar, atık piller)
2) Metal Hurdalar (demir çelik atıkları, demir metal çapakları ve talaşları)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
@Ngş
Ambalaj atıklarını dahil etmeyeceksiniz. çünkü Endüstriyel atık yönetim planı tehlikeli atıkların kontrol yönetmeliği ve Bazı Tehlikesiz Atıların Geri Kazınım Tebliği Kapsamınca hazırlanıyor. Ambalaj atıklarıda bu mezuatların kapsamında değil. İyi Çalışmalar
 
@Yasemin Aslantürk

Aralık ayında katıldığım İSTAÇ A.Ş. tarafından düzenlenen tehlikeli atıkların yönetimi toplantısında bu soruyu direk İstanbul İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü şube müdürüne sordum kendisi ambalaj atıklarını da yazmamı söyledi. Planın tehlikeli atıklarla sınırlı olmadığını her türlü atıkları kapsadığını hatta Bazı tehlikesiz atıkların kontrolü yönetmeliğinin de ileride yürürlükten kalkacağını söylediler. Bilginize.
 
Atık yönetim planı geçen sene 3 yıllık hazırlanmışsa ve bir değişiklik olmamışsa da tekrar bu sene de yapılması gerekir mi? Yoksa 3 sene sonunda mı yapılmalıdır? Bu sene tehlikesizle tehlikeli bir arada yapılıyor artık bir de. Bu sebeple mi yenilemek gerekir yoksa?
Bir de firmadan çıkan plastik atıktan geri kazanım yapan firmaların bakanlığa bildirilmesi gerekiyor (sadece kendi içinde kullandığı taktirde lisans almak gerekmiyor, başka firmalarada satılıyorsa lisans almak zorunlu) "Atık yönetimi genel esaslarına ilişkin yönetmelik" Madde 9.5 e göre. Bunun bilgilendirmesini nasıl yapacağız? Atık yönetim planında mı belirteceğiz sadece yoksa dilekçeyle mi yazacağız?
 
@CMNet Okuru
ben mevcut durumdan bahsediyorum ileride ne olur bilemem. Bize gelen EAYP taleplerinde il müdürlükleri bu iki mevzuat kapsamında hazırlanmasını istiyor. İyi Çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • endüstriyel atık yön planı yazısı.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 354
@Yasemin Aslantürk
Bu bahsettiğiniz resmi bir yazıda ki durum ben İstanbul il çevrede nasıl yapılmasını istediklerini söylüyorum. Malum yönetmeliklerde bir şeyler yazıyor ondan sonra başvuruya gidiyorsunuz şunu da ekleyin bunu da ekleyin vs diyorlar. Ayrıca ekte sunduğunuz Trabzon il çevre ye ait bunlar il den ile farklılık gösterebiliyor. Ya da isteyen ilgili il çevre müdürlüğünü arayıp sorabilir de. (özetle ben şube müdürünün yalancısıyım :))
 
@CMNet Okuru

'Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği'. Öncelikle bunu düzeltelim. Tebliğ yürürlükten kalkar, yönetmelik yayınlanır. Ancak şuan mevcut politikaya bakarsak eğer, tehlikesiz atıklar önemli geri kazanılabilecek atıklardır. Bu kapsamda yürürlükten kaldırmaktan kastınız yok saymak ise bu mümkün değil...
 
@arif
Düzeltme için teşekkürler yanlış yazmışım. İkinci konu ise oradayken vurgulanan şey "bazı" atık diye bir şey olamayacağı bu tabirin yanlış olduğu konusunda idi. yani dediğiniz gibi tebliğ kalkar yerine tüm atıkları kapsayan bir yönetmelik gelir. Ben de aksi bir şey söylemek istemedim zaten.Tehlikesiz Atıkları yok saymak gibi bir şeyden bahsetmiyorum tabi ki, tam tersi hepsini ayrım yapmadan plana dahil edin dediler ondan bahsediyorum.
 
Ambalaj atıklarını Endüstriyel atık yönetim planına dahil ediyorum, hatta her ay çıkış yapılan ambalaj atık miktarını da tablo halinde tutuyoruz. denetim esnasında iyi ki yapmışsınız diye teşekkür ediyorlar... Bir zarar gelmiyor yazmanızda fayda var.
 
@CMNet Okuru

Şahsi fikrim oradaki "bazı tehlikesiz" ifadesi, kapsamı daraltan bir ifade. Misal ambalaj atığı da tehlikesiz atıktır ancak kapsamda değildir. Yönetmeliğin Ek-2 sinde yer alan 'tebliğ kapsamında olmayan tehlikesiz atıklar' ifadesi tebliğin sınırlarını ifade ediyor. Danışman olarak çok karşılaştığım bir sorun tehlikesiz atık ile ambalaj atığının ayrımını anlatmak. Kendi şahsi görüşümdür, yönetmeliği yayınlayacak olanlar farklı değerlendiriyorlarsa ve bunu ifade ettilerse öyle olur o zaman..
 
arkadaşlar TAT'ların da atık yönetim planı oluşturma zorunluluğu var mı? bize il çevreden yada bakanlıktan oluşturmamızla ilgili bir bilgi ulaşmadı. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim. iyi çalışmalar dilerim.
 
@arif
Arif Bey, sorun da bu iki ayrımdan kaynaklanıyor, acaba Atık yönetim planına Ek-2'de olanlar yazılmalı mıdır? Galiba Ahmet Bey bunu açıklamak istedi. Ben yazıyorum, yazılmalı diye düşünüyorum.
 
@arif
Tebliğin sınırları ek-2 ile belirlenmiş evet ama bu İstanbul İl Çevrenin isteyeceği atık yönetim planını sınırlamamış demek ki. Zaten tebliğ farklı atık yönetim planı farklı şeyler. Anladığım kadarı ile yeni yönetmelikle, bahsetmiş olduğunuz dar kapsamı daha da genişletecekler ki doğrusu da o dur diye düşünüyorum.
 
Üst