• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

Bulamadım. Bu format İl Çevreden bana verildi. Bende nette araştırdım formatı paylaştım. Artık sadece tehlikeli atıklar için AYP hazırlanmayacak. Bilginize.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Sadece Konya Sanayi Odasının 04.07.2012'de yayınlamış olduğu sayfayı bulabildim.

04.07.2012

ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI
Bilindiği üzere sanayi faaliyetleri sonucunda bir tesiste aynı anda tehlikeli ve tehlikesiz atıklar oluşabildiğinden atık yönetimi ile ilgili planlamaların tüm atık türleri düşünülerek yapılması gerekmektedir.
Bu doğrultuda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan “Endüstriyel Atık Yönetim Planı” formatı
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde yer almakta olup; söz konusu planın, faaliyetleri sonucu tehlikeli ve tehlikesiz atık üretimi olan tüm sanayi tesisleri tarafından hazırlanmasının sağlanması, daha evvel hazırlanan tehlikeli atık yönetim planları geçerli olmakla birlikte atık yönetim planları ile ilgili güncelleşmelerin “Endüstriyel Atık Yönetim Planı”na göre yapılması ve yeni faaliyete başlayacak olan tesislerin “Endüstriyel Atık Yönetim Planı”nı hazırlamaları gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.
 
Ben önceki formattan farklı yanını göremedim. Sadece Tehlikeli ve Tehlikesiz demiş. Anladığım kadarıyla ikisini tek formda belirteceğiz.
Herkes tehlikesiz atık planı formatı soruyordu çözümü bu şekilde yapmakla bulmuşlar herhalde.
 
Format aynı format pek bir değişiklik yok, tehlikesiz atıklarda atık yönetim planlarına dahil edildi. Yalnız bu atıkları nasıl belirteceğiz, mesela Belediyenin aldığı evsel katı atıklar (ÇÖP), ambalaj atıkları vs...
 
Ambalaj atıklarının kodları mevcut (tartımları ve alındığına dair makbuz/irsaliye/fatura da oluyor). Ancak mutfak atıkları gibi belediyelere verilen çöpleri bildiğim kadarıyla bildiremeyeceğiz veya sadece bilgi olarak belirtip miktar kısmını boş bırakacağız. Belediyeler çöpleri alırken tartım yapmıyor ve aldıklarına dair herhangi bir belge bırakılmıyor. Bu durumda tartamadığınız ve dolayısıyla belgeleyemediğimiz atıkları yönetim planında belirtmelimiyiz bilemiyorum.
 
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.Bu yeni formata göre firmamın Tehlikesi Atıklarının Beyanını yapacağım.
1 - ) Üretimden sonucu ortaya çıkan tehlikesiz atıkların beyanını yapacağım doğru mudur?(Yani Tekstil sektörü olduğu için parça kumaş,ram kenarı,ham top kumaş,boyalı top kumaş,üstübü gibi.Kağıt karton ambalaj atıklarını değil yani?)
2 - ) Tekstil atıklarının kodlarını bir türlü bulamadım.Parça kumaş,ram kenarı,ham top kumaş,boyalı top kumaş,üstübü gibi tekstil atıklarının kodları mevcut mudur yoksa tek bir isim ve kod altında mı toplanmıştır?
3 - ) Yeni Beyan formatına internette hep .pdf formatında ulaştım. .doc veya .docx olarak ulaşabilen arkadaşımız var mıdır?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.Herkese iyi çalışmalar.
 
Hayri Bey,

1) Tehlikesiz atık yönetim planı Bazı Tehlikesiz Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında hazırlanmaktadır. Bu yönetmelikte de ambalaj atıkları dahil edilmemiştir. Bu durumda ambalaj atıklarının bildirilmemesi gerekir diye düşünüyorum.

2) Aşağıdaki kod uygun olabilir
20 01 11 : Tekstil Ürünleri

3) Pdf. formatında yayınlamışlar ama zaten tehlikeli atık yönetim planı formatınız varsa onu biraz değiştirerek bu hale getirmeniz zor olmayacaktır.
 
@Göksel Kurtuluş
Teşekkür ederim.Ayrıca yaptığım araştırmalar sonucu 04.02.21 - İşlenmemiş Tekstil Elyafı ve 04.02.22 - İşlenmiş Tekstil Elyafı atık kodlarını buldum.Acaba bu kodlar tekstil atıkları için geçerli midir,değil midir?Bunu öğrenmek istiyorum.
 
Mutlaka ama ben de çıkan ürünler acaba hangisine giriyor?Çünkü hepsi işlenmiş ürün(üstübü hariç).Üsütübü de rachel kısmında üretim esnasında çıkıyor.Burada bayağı bir çelişkide kaldım. :)
 
Bu saydıklarınız tekstil elyafı atıkları mı oluyor? Eğer öyleyse üstübüyü04 02 21, diğerlerini de 04 02 22 olarak tanımlayın gitsin bence :)
 
Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü OSB'ye gönderdiği yazıda daha önce onaylanmış Tehlikeli Atık Yönetim Planlarının geçerli olduğunu ancak revize edilerek tehlikesiz atıkların da plana ilave edilerek Endüstriyel Atık Yönetim Planı formatında gönderilmesini talep etmiş. Bilginize...

Diğer illerde durum nedir bilgisi olan varsa paylaşabilirse iyi olur.
 
Üst