• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yönetim planı

Şafak Nur Işık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ağustos 2021
Şehir
Ankara
Firma
Yıldızlar Grup
Merhaba şirketim atık yönetim planı oluşturmamı istedi bu alanda hiç deneyimim yok şantiyeler için nasıl atık yönetim planı hazırlanır?Nasıl bir yol izlenir?Örnek dosyası olup bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
 
Şafak Nur IşıkÜstad Merhaba,

Öncelikle şantiyede ne tür atıkları oluşmakta/oluşacak bunları belirlemeniz lazım. Bu atıkların depolanması için ise tehlikeli ve tehlikesiz atık depolama alanı yapılması gerekmektedir. Bu şartları sağladıktan sonra Bakanlığın belirlemiş olduğu formata göre atıj yönetim planı hazırlanarak bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne dilekçe ile sunabilirsiniz. Bakanlığın formatına aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Şunu da hatırlatmakta fayda var; idari ofislerden kaynaklı çıkan atıklar için hazırlanan atık yönetim planını il çevre müdürlüğüne sunulmasına gerek yoktur.

Toparlayacak olursak atık yönetim planı için önemli olan maddeler;

1- Geçici depolama alanlarının olması
2- Oluşan/oluşacak atıkların belirlenmesi
3- Oluşan atıkların lisanslı firmalara verilmesi
4- Tehlikeli atık alanı için sigorta poliçesinin yapılması
gerekir.

Atık yönetim planı için Atık Yönetimi Yönetmeliğini inceleyebilirsiniz.
 
Şafak Nur IşıkŞantiye alanında kullanılan malzemelerden yola çıkarak inşaat ve hafriyat atıklarını hesaplayabilirsiniz. Ya da daha önce çıkan hafriyat atık miktarlarını kıyas edebilirsiniz. atık yönetim planının da atık miktarlarını yaklaşık bir değer yazabilirsiniz. Tabi yazılan değer ile çıkan değer arasında çok büyük farklar olmaması lazım.
 
Üst