• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim atık yönetim uygulaması

teşekkür ederim. dün bende bunları gördüm de kafama takılan şimdi bizim tat tesisimiz de tehlikeli atık yok. ama ambalaj atığı olmayan yani hurda olarak gecen faturalar var. kağıt karton olarak yada metal tel gibi. onları 2015 in toplam olarak mitarını mı belirtecez.
onları buradan mı bildirecez. ?

@Engin Bircan
 
@yakamoz_yakamoz Evet. Giren atık çıkan atık kısımlarını doldurmanız gerekiyor. Tehlikeliyi ayrı tehlikesizi ayrı dolduruyorsunuz. Tesise giren ve çıkan tüm atıklarınızı sistem üzerinden kayıt altına alıyorsunuz kısacası.
 
2015 yılından kalanları stok olarak girilecek ve 2016 ocak ayından itibaren ise aylık olarak sisteme girileceğini söylüyorlar bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
 
@Hüseyin Hanlı 1 Ocak ta elinizde olanı stok olarak gösterdikten sonra, tüm girdi çıktı işlemlerini ocak ayından itibaren şubat ın 15'ine kadar KDS bildirim sistemine girmeniz gerekiyor. Şubatı da mart ın 15'ine kadar diye gidiyor...
 
@Hüseyin Hanlı Atık Yönetim Uygulamasına giriş yaptığınızda da göreceksiniz, TABS yıllık olarak yapılıyor. 2015 yılı için TABS yapılacak + ocak tan itibaren KDS için aylık Atık Kabul, Atık Gönderim, varsa Proses İşlemleri, Ürün Satış İşlemleri yapılacak. KDS otomatik oluşmuş oluyor zaten. Her ayı takip eden bir sonraki ayın 15'ine kadar da bir önceki ayın KDS bildirimini onaylayarak göndermeniz gerekiyor. 1 Ocak ta elinizde olanları girdi olarak gösterdiğinizde zaten otomatik stok olacak. Yapmanız gereken her yıl olduğu gibi 2015 için TABS bildirimini yapmak ve ocak bittikten sonra şubat 15e kadar ocak için KDS oluşturmak.
 
Arkadaşlar,
KDS bildirimi için Arzu Hanım ile görüştüm ama, Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi ile aldığımız atıklar için sistemde ürün tanımlama yapılmayacağını söyledi. Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi olan arkadaşlar bu bildirimi nasıl yaptı yardımcı olabilirler mi acaba? Ayrıca Tehlikesiz Atık Geri Kazanım ve Ambalaj Atığı Geri Kazanım lisansı ile tesise alınan plastik atıkların içerisinde bulunan pet şişeler ayrılarak başka geri dönüşüm tesisine gönderiliyor. Bu gönderilen pet şişeler için KDS bildiriminde "Atık Gönderim İşlemleri" kısmından mı beyan yapacağım?
 
tat firmasında çalışıp tehlikesiz atık beyanı yapan arkadaşalr var mı ?
 
@g_kılıc Ürün tanımlama yapmanız için bir prosesinizin olması lazım. O belge ile sadece toplama ayırma yapılıyor, işleme veya geri dönüşüm yapanlar ürün tanımlama yapacak. Siz sadece Atık Kabul İşlemleri ve Atık Gönderim İşlemleri kısmını doldurup Raporlama kısmından aylık olarak onaylayıp göndereceksiniz. Tehlikesiz Atık Geri Kazanım ve Ambalaj Atığı Geri Kazanım lisansı ile tesise alınan plastik atıkların içerisinde bulunan pet şişeler ayrılarak gönderdiğiniz geri dönüşüm tesisine gönderiyorsanız onu da Atık Gönderme İşlemleri > Giden Tehlikesiz Atık Kısmından gireceksiniz.

TAB beyanı yaptım @Ceren Saydam, yardımcı olayım...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
merhaba arkadaşlar. atık yönetim uygulaması kds de tesisimizden çıkan ürün kodunu yazdığımda ürün adı çıkmıyor. durum neyden kaynaklanıyor acaba bilen var mı? daha önce öyle bi sıkıntı yoktu. kodu yazdığımda atık adı çıkıyordu.
 
hala şu R12 prosesi hakkında çeşitli söylentiler var. tesise kabul ettiğiniz karışık ambalaj veya karışık metalleri R12 prosesine sokmadan nasıl çıkış yapabiliyorsunuz ? böyle birşey mantıksız olur.
 
@yakamoz_yakamoz

hayır genel olarak söylüyorum millette böyle bir yalnış algı var.
 
Arkadaşlar sıkıntı şurada; örneğin bir hurda metal işleme tesisisiniz. Aldığınız 200140 kodlu karışık metali R4 prosesine soktunuz.(PArçalayıp kestiniz) . Buradan kapasite raporunuzda yazan ürün olan "Geri dönüşüme hazırlanmış hurda metal" olarak tanımlama yapıp ürün elde ediyorsunuz. Bu ürünü sonra bir ergitme tesisine satıyorsunuz ve KDS sürecini tamamlıyorsunuz. Buraya kadar sorun yok. Esas sorun sizin ürün olarak sattığınız malzemeyi ergitme tesisi KDS ye sokarken başlıyor. Tesis sizin ürününüzü yine 200140 kodlu tehlikesiz atık olarak sistemine kaydedip aynı işlemlerden geçiriyor. Böylece hurda metal iki kere üründen atığa dönüyor ayrıca iki tesisin sistemi birbiri ile çakışıyor. Bu sistemdeki çelişkinin Bakanlığında farkında olduğunu düşünüyorum, umarım bir düzenleme yapılır aksi takdirde hem istatistiki olarak hemde sistem olarak yanlış veriler tutuluyor. Bu sebeple şu an yaptığımız tüm giriş çıkışlar anlamsız oluyor.
 
@yakamoz_yakamoz

Bizde TAT yanında GDT var... GDT kapsamında aldığımız ve işlediğimiz malzemeleri ürün olarak gösterebiliyoruz... Yalnızca ayrıştırılan malzemelerin çıkışın ürün olarak gerçekleştirilmiyor
 
Üst