• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıklara geçici depolama izni aldıktan sonra?

dutoprak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mart 2011
Atıklarımıza geçici depolamaizni aldıktan sonra (şayet atık miktarımız ayda 1000 kg geçiyosa ) ne kadar süre ile atığımızı bertaraftçıya vermeliyiz ? Bunun için bir sınırlama varmı ? Örneğin ayda 1000 kg altında ise en fazla 180 gün depolayabiliyoruz . Bunu üzerinde olanlarda 1 yıl - 2 yıl da bir bertaraft etmek gibi bir sınırlama söz konusumudur ? Yada atık yönetim planını baz alarak 3 yılda bir bertaraft tesisine göndersek sorun olurmu ?
 
tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğinden...

c) Ayda bin kilogramdan fazla atık üreten Atık üreticisinin atıklarını nihai bertarafa kadar kendi alanlarında gerekli önlemleri alarak altı ayı geçmemek üzere geçici depolamasına izin vermekle ve bu faaliyetleri denetlemekle,

n) Ayda bin kilograma kadar atık üreten üretici biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmemek kaydı ile valilikten izin almaksızın atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir. Bu durumda herhangi bir tehlike halinde arazide önlem alabilmek için en az bir kişiyi görevlendirmekle ve bu kişinin, adını, telefonunu valiliğe bildirmekle,

Altı çizili ve kalın olarak belirttiğim ibarelere göre her iki koşulda da (yani 1000 kg a kadar yada 1000 kg ve üzeri atık oluşması durumunda ) atıkları işletme sahanızda 6 ay yani 180 gün saklayabiliyorsunuz. Aradaki tek fark 1000 kg ve üzerinde kg olarak depolama sınırı yok. Ama 1000 kg altında ise atık üretiminiz depolama da 6.000 kg ı geçemezsiniz. Yani 3. ayda biriken atık miktarı 6.000 kg olursa en azından bir kısımını göndermeniz gerekir.
 
Ahmet Bey'e katılıyorum,atık miktarınız ayda 1000 kg. geçsin ya da geçmesin 6 aydan fazla depolayamazsınız,geçici depolama izni almanız bu şartı değiştirmez.Sadece ayda 1000 kg.'ı geçmiyorsa izin almaksızın bu süre zarfında geçici depolayabiliyorsunuz.
 
Üst