• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıkların Satılması

Beril Ç.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Şubat 2016
Şehir
İstanbul
Firma
-
Merhabalar. Atıkların satılması veya satılamaması durumu ile ilgili biraz bilgi almak istiyorum. Tesiste oluşan kontamine atıklar veya kontamine ambalajlar ( örneğin kimyasal temin edilen variller, IBC'ler veya kimyasal bulaşmış plastik şişeler), elektronik atıklar vb. tehlikeli atıklar ile kağıt-karton, plastik, cam, metal gibi (ambalaj olan veya olmayan) tehlikesiz atıklar geri dönüşüm tesislerine satılabilir mi?

Bu konu ile ilgili genel bir bilgilendirilme ihtiyacım var. Satılabilen atıklar veya satılamayan atıklar nelerdir, sebepleri nelerdir?
 
@Ömer Es Ömer Bey, yetkilendirilmiş kuruluşlara ödenen piyasaya süren bedellerini kaldıracaklar ve bu işi tat firmalarına verecekler. Yanlış anlaşılma olmasın ama tat firmalarına gerçekten ihtiyaç var. Bir de sokak toplayıcılarına tam yetki verilecek ve onlarda tat firması ile beraber ortak çalışma yapacaklar. Bence yetkilendirilmiş kuruluşlara ödenen paralar yazık.
 
@Olgaç Sürmelihindi Biz çalıştığımız her belediye için diyoruz sokak toplayıcısı da parası karşılığında bize getirsin hem malzeme sisteme entegre olsun hem onlar kazansın.Belediye bir iki depoya baskın düzenliyor atıklar buraya gelecek diyor, ama adamlar o kantardaki hile olayına bir türlü anlayamadıkları için belediyenin baskısı geçince yine depolara götürüyor. Biz sürekli görüyoruz bize bir kısmını getiriyor hurdacıya da başka kısmını. Ama bazısı da var ki adam anlıyor bize geldikçe çalındığını malzemesinin getirmeye devam ediyor.
 
@Ömer Es Belediye ve tat firmaları ortak bir çalışma yapsa atık malzemelerden çalınma durumu da ortadan kalkacak. Gaziantep'te möp tesisi var. Yanlış hatırlamıyorsam 4-5 sene önce yabancılara satıldı ve atık miktarı ile ilgili taahhütname verildi . Taahhüt edilen miktar az olunca bu sefer yabancı şirket sitem etmeye başladı. Bunun üzerine çevre ve şehircilik il müdürlüğü hurdacılara para cezası kesti ve sokak toplayıcılarını engellemek istediler. Ancak kimse aldırış etmedi yine sokak toplayıcıları işlerine deva ettiler.
 
Günaydın arkadaşlar,

Atıkların verileceği firmalarla sözleşme yapılması zorunlu mu? Tehlikesiz atıkları sattığımız firmayla sözleşmemiz var, ancak örneğin elektronik atıklarımızı yılda bir veriyoruz ve verdiğimiz firmayla bir sözleşmemiz bulunmuyor. Veya pil, kartuş vb. bir sözleşmemiz bulunmuyor. Bu konunun gereklilikleri nelerdir?
 
Günaydın,

Herhangi bir sözleşme yapmanıza gerek yoktur.
Sözleşme yapılmasında ki amaç tekrardan teklif tarzı angaryalarla uğraşmamak için yapılıyor. Yani atığınız çıktığında sözleşme imzaladığınız firmayı aramanız yeterli oluyor.
Sizin insiyatifinize kalmış bir durum aslında :)
 
Günaydın Beril Hanım, geçmiş bayramınız mübarek olsun. tehlikeli atıklarda farklı firmalara verildiği için sözleşme yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Ancak siz ıbc veya sac varil atıklarınızı tek bir firmaya verdiğinizde o firmayla sözleşme yapabilirsiniz.
 
@Fatih Koçak @Olgaç Sürmelihindi Sizin de geçmiş bayramınız mübarek olsun :)

Tehlikeli - Tehlikesiz atık farketmeden ve herhangi bir sözleşme imzalamadan gönderim yapabiliyoruz anladığım kadarıyla. İki taraf da alınacak ve verilecekleri bildikten sonra çok da gerekli değil o zaman, ancak bizden bazı denetimlerde atık firmalarıyla olan sözleşmeleri istiyorlar. Özellikle ISO 14001 denetimlerinde sözleşmeleri hep istediler
 
Ambalaj atıkları, tıbbi atıklar, endüstriyel atık yağlar ve bitkisel atık yağlar için sözleşme zorunlu. Geri kalanlar için Bakanlık ve İl Müdürlüğü nezdinde bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak kalite denetçilerinin talepleri değişiklik gösterebilir ?‍♂️
 
Beril Hanım, ISO denetiminde gönderilen atıkların talep oluşturduğum ekran görüntülerini gösterdim ve bu atıkların farklı firmaya gidebileceğinden dolayı sözleşme yapılması zor diye söyledim ve kabul etmişlerdi. Fatih hocamın da dediği gibi sözleşme yapılmasına gerek yoktur. Ben de tehlikesiz atıklarda sözleşme yapıyorum. Hatta atık motor yağları için PETDER firması ile sözleşme yaptık.
 
Üst