• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıkların taşınması

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
Merhaba ,

Tesis kayıtlarında bir merkez ve şube olmak üzere iki lokasyonda bulunan bir geri dönüşüm fabrikası için, tesisler arası atık taşımada (tehlikeli ve tehlikesiz olmak üzere) tesis kendisine uatf formu düzenleme yoluna mı gitmeli, ve aylık kütle balanslar taşınma aşamasında iki lokasyondan birden yapılmasında bir sakınca yaratır mı? bilgisi olan olmayan herkese şimdiden teşekkürler;).

shalic
Çevre Mühendisi
 
Merhaba,

UATF sadece tehlikeli atıklar için düzenlenmektedir (bir seferde 50 kg üstünde ise), tehlikesizler için zaten böyle bir forma ihtiyacınız yok.
Tehlikeli atıklarda ise atığın üretildiği tesisten bertaraf tesisine gönderirken UATF doldurulur.
Bahsettiğiniz geri dönüşüm tesisleri hakkında biraz daha açıklayıcı bilgi verebilirseniz, yardımcı olmak kolaylaşır...
 
Tehlikeli içeriği bulunan atıkların taşınma sürecinde şubemizde merkez fabrikasına taşınması konu bahis aslında Göksel bey. Bir bertaraf tesisinden diğer merkeze yani bize ait olan ikinci bir bertaraf tesisine geçiş durumu oluşuyor, atıkların güvenli taşınması konusunda atık taşıma formu doldurmayacak isek güvenli taşıma konusunda başka alternatifi ne olabilir...
 
Atıklarınızın taşınması sırasında trafiğe açık bir karayolu taşımacılığı yapılacaksa UATF düzenlemeniz gerekir.
 
Evet atıklar trafiğe açıknda bir karayolunda taşınacak, dolayısıyla evet UATF formu kendi iki tesisimiz arasında düzenlememiz gerekecek sanıyorum ama sıkıntı yaratacak olan durum bunun bakanlığa bildirimi olacak. Çünkü hem üretici hem bertarafçı aynı firma olmuş oluyor! İlginize çok teşekkür ederim arkadaşlar, ayrıyetten konuyla ilgili bakanlığın da tabiki görüşünü alacağım çünkü tesis taşınması ile ilgili bi bilgiye rastlamadım henüz.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Özel atıklardan sadece Ömrünü tamamlamış lastiklerin (160103) taşınması ile ilgili atık taşıma lisansı alınması gerekli midir? ÖTL Kontrolü Yönetmeliği'nde taşıyıcının herhangi bir lisans alması gerekliliği yazmıyor. Ancak daha önce çalıştığım bir firmada bu atık kodu için bir lisans mevcuttu ki aylık olarak taşınan miktarların bildirimini yapıyorduk.

Yardımcı olursanız çok sevinirim,
Herkese iyi çalışmalar...
 
@Olcay ÇETİN
konuyla ilgili bugünkü (18.01.2013) resmi gazetede bir tebliğ yayımlandı, incelemenizi tavsiye ederim.
 
@Kağan

Yardımınız için teşekkür ederim Kağan Bey,

Ancak ilgili maddeyi yanlış yazdıkları gibi tebliğ ve yönetmelik arasında malesef açıklıklar mevcut.
 
Üst