• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtımıyla suyun firmada ikinci kez kullanılması

Aysun Kurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2011
Arkadaşlar merhaba

Biz otomotiv yan sanayide talaşlı imalat yapan bir fabrikayız. Günde 8 metreküp su kullanılıyor. Yaptırdığımız analiz sonucuna göre KOİ, Serbest klor ve Toplam Sülfür değerlerimiz yüksek cıktı. Atıksuyumuzu arıtıp sistemde ikinciye kullanabileceğimiz ekonomik basit bir sistem önerebilirmisiniz? Bu şekilde hem doğal kaynaklarımızı korumus hemde tasarruf saglamıs olucaz. Bu şekilde suyu 2 kez kullanan bir çok firma var.:rolleyes:
 
Cevap: Atıksu arıtımıyla suyun firmada ikinci kez kullanılması

yanlış bilmiyorsam eğer otomotiv sektöründe atıksuyu ikincil su olarak soğutma da kullanıyorlardı.sonuçta ne kadar arıtılsa da ana su olarak kullanılması güç..
 
Cevap: Atıksu arıtımıyla suyun firmada ikinci kez kullanılması

Bizim cogu degerımız sınır degerin altında sadece 3 degerımız biraz yuksek cıktı biz yıkamada su kullanıyoruz sadece birde evsel kullanılan su var okadar.
 
Cevap: Atıksu arıtımıyla suyun firmada ikinci kez kullanılması

arıtmış olduğunuz suyu nerede kullanacaksınız o önemli. eğer arıtılan suyun çıkış değerleri prosese uygun ise kullanabilirsiniz. bu durumun örnekleri var ancak ihtiyaç duyulan su kaliteli olmayınca mümkün oluyor bu durum. İşin özeti bu soruya genel bir cevabın verilebilmesi pek mümkün değil.
 
Cevap: Atıksu arıtımıyla suyun firmada ikinci kez kullanılması

eğer yağ oranı düşükse kimyasal arıtmada demir sülfat ve kireç ve polielektrolitle çökme sağlanabilir. su tekrar kullanımında renk önemli ise peroksitle bekletilebilir. denemek lazım. jar testi yapılabilir. benim görüşüm denenmelidir.şunu unutmayalım su belli süre sonra organik yüklerden dolayı çökmeyecektir. uzun süre gerektiren penton oksidasyonu gerektirebilir. yada deşarj için vidanjörle çekilmesi gerekir.
 
Cevap: Atıksu arıtımıyla suyun firmada ikinci kez kullanılması

Öncelikle eğer ekonomik olmasını istiyorsanız arıtılacak suyun miktarını artırmanız lazım. Kesikli sistem kullanmanızı öneririm. 24 metreküplük bir dengeleme tankı ile başlayabilirsiniz. Toplam sülfür giderimi için kireçle arıtma en ucuz sistemlerden biridir. Eğer arıtılan suyun yeniden kullanım alanındaki 1 yıllık gelir, giderinden fazla ise bu işe hiç girmeyin derim.
 
Üst