• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma firması kurmak

beşiran

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Şubat 2013
Firma
softans, avsumay
Merhaba arkadaşlar, 5 yıldır içme ve kullanma suyu üzerine özel sektörde çalışıyorum. Önümüzdeki aylarda atık su arıtımı işleri yapmak istiyorum. Bununla ilgili almamız gereken belge, uymamız gereken izin veya yönetmelik var mıdır, nelerdir ?
 
Günümüzde atıksu arıtma tesisi firmalarının herhangi bir belgeye sahip olmasına gerek yok zaten bu yüzden heryer arıtma çöplüğüne döndü,

Yaptığınız arıtmalar ile ilgili olarak proje onay dosyası hazırlamanız gerekiyor ise;

Çevre koordinatörü, 3 yıllık mühendis ve başka daldan bir mühendisin imzası isteniyor. Ama bu mühendisleri çalıştırmanız gerekmiyor. Proje onay dosyasından bulunan 5 imza sahibinden 4 ünü dışardan hizmet yoluyla sözleşme yaypıp hallediyorsunuz. Fabrika arıtması yapıyor iseniz zaten arıtma tesisi kurulumu müthaitlik işi olduğu için orada da belgeye ihtiyacınız yok.

Proje onay dosyaları 3 yerden birine sunulur ;

Bakanlık
İl çevre müdürlüğü
Ve ilgili su ve kanalizasyon işleri biriminden birine sunulur.

En zor onay alacağınız yer bakanlıktır. Burada bile koordinatörü Üniversite hocası diğer imzalarıda dışarıdan hizmet yoluyla çözebilirsiniz.

Eğer ekap üzerinden Evsel atıksu arıtma tesisi proje işlerinin ihalerine girecekseniz. Burada bazı işlerde iş bitirme dediğimiz daha önce yağtınız işleri isteyebilir.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Başlangıç için ne önerirsiniz. Hangi noktadan başlamak gerekir sizce.
 
Ağrılıklı olarak ne düşünüyorsunuz ?

Kentsel arıtma tesisi projesi hazırlamak mı?

Yoksa fabrika arıtmalarına yönelik çalışmak mı ?
 
Beni de yaz atıksu kanayan yarası olanlar listesine :)

Kurunca haberim olsun lütfen :D
 
O zaman şöyle bir durum var fabrikaların %80 ninin deşarj noktası kanalizasyon olduğunu ağırlıklı olarak işin ilgili su ve kanalizasyon işleri müdürlüğüne proje onay dosyası hazırlaman gerekecek.

Fakat bu çoğu arıtma firması fabrikalara yapılan arıtmalar için hazırlanan proje onay dosyası parasını artıma tesisi kurulum teklifinin içine gömüyor.

Bu da şu demek oluyor fabrikalara yapacağın arıtmalar için sadece tasarım yapıp proje onay dosyası yapıp kenara çekilemezsin. Arıtma tesisini de kurman lazım.

Bunun içinde ilk etapta imalathane lazım. Metal / betonarme / PE havuzları yapabilmen için ekipman personele ihtiyacın olacak.
 
Üst