• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

atıksu arıtma tesisi/derin deniz deşarjı proje onay genelgesi

Selma Akdoğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Aralık 2010
Firma
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Merhaba arkadaşlar

Atıksu arıtma tesisi ve derin deniz deşarjı proje onyaları ile ilgili 15.03.2012 de yayınlana genelge ilişiktedir.Bilgilerinize..
 

Ekli dosyalar

  • 2012-9ATDDD.docx
    61.7 KB · Görüntüleme: 104
1-Proje Koordinatörü artık Çevre Mühendisi dışında İnşaat Mühendisi de olabiliyor.
2-Koordinatör için aranan şartlarda Ek-3 formu kriteri 15 yerine 10 adete indirilmiş.
3-Üniversite akademik personel şart aranmaksızın koordinatör olabilecek.
4-İlgili kurum dosya değerlendirme süresi 45 günden 30 güne indirilmiş.

Benim dikkatimi çeken hususlar bunlar.
 
Ek-5 te yer alan oda kayıt belgesi ve odadan alınan BTB kalkmış.
Yani artık odaya üye olma şartı yok.
Oda için maddi konuda önemli kayıp olacaktır.
 
@Çağatay Atay

Ama 2013/4 genelgesinde ÇMO'dan alınacak BTB fotokopisi maddesi "g" maddesinde bulunuyor.Yeni yayınlanan genelgede "f" maddesinden "ğ" maddesine atlanmış.Bence koymayı unuttular :kötü:
 
@Sercan Kurtulmuş

Benim fikrim genelge çok hızlı üzerinde çalışılmadan hazırlanmış.

"Onay mercii Bakanlık/İl Müdürlüğü olan atıksu arıtma tesisi proje dosyasını hazırlayacak
proje koordinatörünün; İl Müdürlüğü onaylı 5 adet Ek-3 Formunda veya Bakanlık onaylı en az 2
adet Ek-3 Formunda projeyi hazırlayan/onaylayan kısmında imzasının bulunması, "
Burdada hata var aslında Bakanlık/ ifadesi bir alt satırdaki il müdürlüğünün başına gelmesi gerekiyor. Bu ve bunun gibi hatalar var.
Ek-3 te yeraltı suyu kullanım izni de çıkmış bence bu unutulmuş,

Benim düşüncem TMMOB'un yolsuzluklara karşı yürüyüşüne cevaben bir an önce odaları ortadan kaldırın denmiş ve alelacele bu hazırlanmış. E tabi birkaç farklı değişiklikte yapılmış ama sırf ek-3 belgesi isteğinin 15 ten 10 a düşmesi ve inş müh eklenmesi için genelge çıkması da manidar! :) hayır neden şimdi ?:ssrtcbya:
 
Akpnin Çevre Mühendislerine bir kazığı daha. Arıtma tesisi projesinde İnşaat mühendisinin koordinatör olması kime hizmettit ,neye hizmettir anlamak mümkün değil. Yazık olan yeni mezun çevre mühendislerine oluyor.Onların iş alanı daralıyor.5 yıl oku,çalış.Bir arıtma tesisi projesi yapma.Ama Çevre il müdürlüğünde teknik personel ol,emekli ol sonra koordinatör ol.Sadece kendilerine hizmet ediyorlar. İnşaat mühendisi yetmez hatta makine mühendiside olsun hatta bütün mühendislik bölümleri koordinatör olsun.Çevre il müdürlüğünde çalışanlar koordinatör olsun hatta bakanlığın bütün personeli koordinatör olsun. Her yer haksızlık,her yer hırsızlık ...
 
Üst