• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesisi

K.L.C

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2018
Firma
Yok
Merhaba atıksu arıtma tesisinde yeni işe girdim ve ilk tecrübem döküman paylaşacak not paylaşacak kimse yok mu
 
@Serkan Çiçekay bilgilendirme için çok teşekkürler.

Serkan kardeşim dediği gibi artıma tesisleri genellikle 1. kademe ve 2. kademe olarak tasarlanır 1. kademe 15 yıl sonraki debi ve nüfus baz alınır. 2 kademede 30 yıl sonraki nüfus ve debi baz alınır.
Ayrıca tasarım debisi hesaplanırken 15 ve 30 yıl sonraki nüfuslar ve kanala bağlanacak sanayi-osb kuruluşlar tespit edilir debileri hesaplanır ve 15 -30 yıl sonraki debileri tahmin edilerek arıtma tesisi tasarım debisine Qsanayi olarak eklenir.

Bu yüzdendir arıtma tesisi tasarlayacak firma sanayi debisi pas geçemez.

Qtasarım = Qevsel + Qsanayi + Qsızma
 
@Cem Yılmaz Şu anda bulunduğum dairede tesisin proje süreciyle ilgilenmiyorlar. Sadece mühendis düşüncelerle yerin ve yer kapasitesinin yeterli olup olmamayışıyla ilgileniyorlar. Daha doğrusu yeterli kapasitede olup olmamayışını bana soruyorlar nüfusa bağlı olarak. En önemli sorun ise kanalizasyon sistemi yok bu yüzden günlük debileride hesaplayamıyorum. Bulduğum arıtma tesis alanları ise yerleşim alanına 15-20 m arasındadır. Birde bizde mülkiyet sıkıntısı var uygun bulunan her alana inşaası yapılamıyor.

@Serkan Çiçekay Bu bilginiz işime yarayacaktır çok teşekkür ederim. Çünkü tesisin hektar alanı adamızda bulunan başka tesislerin inşaasında kullanılan nüfus artışlarına göre bakılarak hesaplandığında alanımız yeterli büyüklüktedir.
 
@KubilayDuman hizmet vereceği bölgenin nüfusunu biliyorum ama var olan sanayi tesisi dışında öneriye sunacağımız başka sanayi tesiside var. Bu herhangi bir etki eder mi ve birde hesaplama yapabileceğim bir formül veya bana yardımcı olacak döküman varsa çok iyi olur:utan:?
 
@buğlem ada tamam şöyle yapılır nüfusu var olan sanayi debileri + öneriye sunacağıniz sanayi debilerini sizden alayim yada bana mail atin beraber hesaplıyalim debinizi. Ayrıca arazi alani yeterliliği konusunda şöyle bir durum var tasarlanacak olan uniteler önem arz etmekte nasil bir arıtma isteniliyor ? örneğin sadece karbon giderimi yapilacaksa nispeten daha küçük bir havalandırma havuzu iş görüyor ama azot fosfor giderimi yapılacaksa havuz büyüyor ayrica ek uniteler giriyor işin içine. Ve tüm bunlar olduktan sonra arıtma tesisinin nekadar alan kapladığı ortaya çıkacaktır.
 
Arkadaşlar merhaba istanbul Avrupa yakasında çevre laboratuvar ında çalışan var mı elimde tekstil atıksuyu var koi değeri ölçülecek benim bulmuş olduğum değerle karşılaştırmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
güneşli günleri siyasi olarak görmeyi bekliyorsan hiç zahmet edip bakma. a partisi gelir onun adamları işe girer b partisi gelir onun adamları işe girer. tamamen siyasetten uzak hak edenin hak ettiği yerde çalışması dileklerimle...
 
Tekstil firmasında çevre yönetim sistemi kurmaya çalışıyoruz. Bu kapsam da firmanın atıksu arıtma tesisine dair bakım ve onarım kılavuzu bulunmamakta ve oluşturmamız gerekmekte. Tekstil firmasında çalışan arkadaşlarım yardımcı olabilir mi? Ayrıca arıtma tesislerinin çalışma prensibiyle ilgili bilgi verebilir mi? Verimi yükseltmek için ne gibi çalışmalar yapılabilir?
 
Üst