• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesisinde çevre izin süreci

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ekim 2016
Şehir
Ankara
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Arkadaşlar merhaba, atıksu arıtma tesisinde çevre mevzuatı kapsamında temel olarak yapılması gerekenler hakkında bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Arkadaşlar merhaba, şantiyede paket biyolojik arıtma tesisimiz var, artık kullanılmıyor şantiyede işlerin sona gelmesi sebebiyle(işçilerin konakladığı kamp alanının arıtması için kullanılıyordu). Kamp alanını işleten firma da geçici süreliğine durdurmak istiyor. bununla ilgili bi formata ulaşamadım bakanlık sayfasında, atık işleme tesisi kapatma planı çıkıyor her yerde karşıma. Bu konuyla igili bana yardımcı olabilecek var mı
 
çok teşekkür ederim. firma bu şekilde bir dilekçe vermiş bunun dışında benim yapmam gereken var mıdır? Bildirim yazısı dışında,atık işleme tesisi kapatma planı formatını atıksu arıtma geçici durdurma için uyarlayıp il müd. veya bakanlığa vermek doğru olur mu
 
Arkadaşlar merhaba, Atıksu Arıtma Tesisisinde çevre izin lisans süreci başlattım. İstenen belgeler (ekte) arasında giriş suyu ve çıkış suyu analizleri için ne yapmak gerekiyor? Çevreye dilekçe filan mı sunmam gerekiyor?
 

Ekli dosyalar

  • AAT - İzin Başvurusu.PNG
    AAT - İzin Başvurusu.PNG
    25.7 KB · Görüntüleme: 99
Merhaba,

EÇBS - Tesis Listesi - Uygulama Listesi kısmından "MELBES (Merkesi Laboratuvar Belirleme Sistemi)" uygulamasına girmeniz gerekiyor. Bu uygulamaya girdikten sonra sol kısımdan "Yeni Başvuru" diyerek; Atıksu Analizi konusunu seçip "izin aşamasında kullanılacak" diyerek atama yaptırtabilirsiniz.

Uyarı; atıksu arıtma tesisinizin tabloları bellidir diye düşünüyorum. Parametreleri manuel olarak girmeniz gerekiyor. 3 Adet "ATIKSU ARITMA TESİSİ GİRİŞİ", 3 adet "ATIKSU ARITMA TESİSİ ÇIKIŞI" diye girmeniz gerek. Yani toplamda 6 numune olacak.
 
çevre izni için olduğundan Melbes sistemi üzerinden talep yapmanız gerekli. oradan bir laboratuvar atanacak ve il çevre müdürlüğü eşliğinde gerekli numuneler alınacaktır.
 
@ay.ay Evet, 24 saatlik 1'er tane de olabiliyor. Ancak İl Müdürlüğüne sormanız gerek. Bazı il müdürlükleri tek numuneyi kabul etmiyorlar.
 
Merhaba, Atıksu Arıtma Tesisi için izin başvurusunda istenen belgeler kısmında; "AAT Teknik Bilgiler Listesinde Yer Alan Diğer Belgeler (9-11-12. maddeler)" şeklinde bir madde var. İçeriğinde istenen belgeler nelerdir? Yardımcı olabilir misiniz acaba ?
 
Merhaba,

Daha önce forumda bahsetmiştik ama bulamadım mesajı. Kısa özeti şu:
9: Lojman, kafeterya gibi yerlerden çıkacak yan tesislerden kaynaklı atık su miktarları
11: İşletmenin kanalizasyon akım şeması (atıksu ve yağmur suyu hattı ayrı ayrı çizilip, noktaların ve deşarj noktasının koordinatları da eklenecek)
12: Gelecek beş yıllık plan ve taahhütname
 
@Cem Yılmaz Şöyle bir taahhütname buldum ama emin olamadım yeterli mi geçerli olur mu bilemedim. 12. madde konusunda yardımcı olabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

  • BELGE.docx
    16 KB · Görüntüleme: 39
Üst