• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesisinde çevre izin süreci

Arda Ünlü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ekim 2016
Şehir
Ankara
Firma
Dönüşüm Danışmanlık
Arkadaşlar merhaba, atıksu arıtma tesisinde çevre mevzuatı kapsamında temel olarak yapılması gerekenler hakkında bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Merhaba,

İlgili yönetmelik:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Bakmanız gereken EK-3 kısmı.

Öncelikle AAT'nizin dosyalarının tam olduğunu varsayarak ilerleyişi anlatıyorum.
1- Sistemden uygunluk yazısı başvurusu yapılır.
2- İl Müdürlüğünce saha denetimi yapılır. Uygunsa yazı verilir.
3- Uygunluk Yazısı alındıktan sonra 1 yıl içerisinde Geçici Faaliyet Belgesi başvurusu başlatılır. Bu aşamada yüklediğiniz dosyalar Uygunluk'takilerle benzerlik göstermektedir. ÇED Görüşü, Kapasite Raporu, Ticaret Sicil Gazetesi, AAT Proje Onay v.b.
4- GFB Başvurunuz onaylanırsa, onay tarihinden itibaren 180 gün içerisinde ÇEVRE İZNİ sürecini başlatmanız gerekiyor.
5- Çevre İzni aşamasında kullanılmak üzere, AAT giriş ve çıkışından 3 adet atıksu analiz raporu istenmektedir. Bunu da MELBES üzerinden oluşturacaksınız. 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna bağlı mer'i mevzuata uyacağınıza dair taahhütname, atıksu ve kanalizasyon şemaları (vaziyet planı üzerinde), gelecek 5 yıllık plan, su kullanımlarının dağılımları gibi dosyaları yükledikten sonra başvurunuzu başlatmış olacaksınız.
6- Onaylanırsa belgeniz 5 yıl geçerli olacak, belge süresi dolmadan yine 180 gün önce başvurunuzu başlatmış olmanız gerekecek.

Takıldığınız nokta hangisidir?
 

Ekli dosyalar

  • ÇİLY EK - 3.docx
    28.1 KB · Görüntüleme: 269
Cem YılmazTesisin enerji teşvikinden faydalanabilmesi için geçici faaliyet belgesi yeterli mi yoksa çevre izninden sonra mı faydalanabiliyoruz? Çevre izni 6 ay sonra alınıyor diye biliyordum enerji teşviki altı ay sonra mı faydalanmış olacagız ? Şirket çevre iznini alırsa tesis belediyedeye devredildiğinde nasıl olacak?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Nur A.Enerji Teşviki faydalanmak için çevre izni şart, GFB de iken teşvik alınamıyor, teşvik başvurmak için ise öncelikle geri ödeme belgesi almanız gerekiyor, geri ödeme başvurusu için de geri ödeme belgesi ile çevre iznindeki ünvan adres vergi No aynı olmalı, ayrıca elektrik faturaları da yine aynı isim ve vergi numarasına düzenlenmiş olmalıdır.
 
@ay.ay Şahsen ben bu tarz bir taahhütname vermiyorum. Çünkü orada belirtilenler çok değişebilen şeyler. Aşağıdaki dosya işinizi görecektir :) Ayrıca bazı İl Müdürlükleri noter onaylı olma zorunluluğunu kaldırdı. Ben taahhütnamenin arkasına imza sirkülerini ekleyip onay alıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • SKKY TAAHHÜTNAMESİ.docx
    13.2 KB · Görüntüleme: 73
@ay.ay Estağfurullah hocam, lafı bile olmaz. İşinizi görürse ne mutlu, iyi çalışmalar ?‍♂️
 
Herkese Merhabalar,

Hava emisyon, biyometanizasyon ve kompost konulu çevre izin ve lisans belgesi almış bir firmaya atıksu deşarj iznini ekleteceğiz. Ancak sistem direkt uygunluktan başlatıyor. Başvuruya istinaden gerçekleştirilecek denetimde AAT ile birlikte emisyon, biyometanizasyon ve komposta ait fiziksel şartlar tekrar kontrol edilir mi? Mevcut belgenin güncellemesi sırasında atıksu deşarj izni haricindeki konular için tekrardan ödeme söz konusu olur mu? Görüşlerinizi rica ederim.
 
Merhaba,

Harc ödemesi sadece atıksu konulu çevre izni için karşınıza çıkar, gelen memur atıksu için fiziksel şartlara bakar fakat gelmişken komple detaylıda gezebilir tesisi ve uyarı veya idari para cezası uygulayabilir.

Gelmeden tesisinizi komple her ihtimale karşı bir düzenleyip toplayın derim.
 
merhabalar,bizde aynı şekilde ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde çevre izni sürecindeyiz.analiz sonuçlarımızda sadece bir numune parametre biraz değer üzerinde çıktı.6 adet numuneden sadece 1 tanesi 2 olması gereken 2.75.Fakat ortalamamız tutuyor.kendilerini ikna etmek için konuşma yaptık fakat kabul edilmedi.İl çevre ve şehircilik müd. o parametre için 24 saatlik analiz istediler.kentsel atıksu arıtma tesisi yönetmeliği, çevre izin lisans yönetmeliği ve skky inceledim gözden kaçırdığım bir nokta olabilir mi? kendilerine ortalamayı alabileceğimiz hususunda bir açık kapı bulabilir miyiz? :) iyi çalışmalar diliyorum
 
@ZekiyeT hanım paket arıtma tesisimizde paremetreleri yüksek çıktı sonra 2 numune daha alırdık ve yüksek çıkan değerlerle aldırdığımız numunelerin ortalaması sınır değerin altında olduğu d için il çevre kabul etti. SKKY aşağıdaki maddeyi inceleyin bi isterseniz size uyar mı bilmiyorum.

Alıcı ortama atıksu deşarjı konusunda çevre iznine tabi işletmeler için genel hükümler

MADDE 38 -
(Başlığıyla birlikte değişik:RG-30/3/2010-27537) (2)

İşletmenin Çevre İzin başvurusunda bulunabilmesi için bir adet yirmi dört saatlik kompozit atıksu numune sonucunun veya en az üç adet iki saatlik kompozit atık su numunesi analiz sonuçlarının aritmetik ortalamasının bu Yönetmelikte belirtilen standartları sağlaması gerekmektedir.
 
Üst