• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesisleri bilgi sistemi

E.Onur Özçiçekçi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Mart 2011
Firma
Baştürk Mühendislik Çevre Teknolojileri
Arkadaşlar bildiğiniz üzere, Çevre Bilgi Sistemi altında Atıksu arıtma tesisleri bilgi sistemi mevcut. Bu sistem üzerinden atıksu üreten tesislerin (belediye, OSB, Münferit Sanayi vb.) sisteme atıksu ile ilgili verilerini girmesi gerekiyor.

Bizim danışmanlığını yapmış olduğumuz bazı firmalar OSB içerisinde, OSB içerisinde olan firmalar bu veri girişini yapmak durumunda mı? Çünkü OSB içerisinde olan firmalar atıksu deşarjından muaf. Çevre izni alınırken de emisyon konusunda alıyoruz.

Konuyu biraz karışık anlatmış olabilirim ama şu şekilde biraz daha açıklamaya çalışayım.

OSB dışında yer alan firmaların çevre izinlerini aldığımızda atıksu konusunda "ayda bir, yılda bir vs. bilgileri yazıyor ve biz bu firmaların analizlerini belirtilen aralıklarda yaptırıyoruz. bu firmalar için veri girmede sıkıntı yok giricez bu verileri.

Ancak OSB içerisindeki firmaların beyanları yapılacak mı emin olamadım?

Sizin düşünceleriniz nelerdir?
 
@Serpil Yücel Şuan online.cevre'de firmanıza tanımlanmış uygulamalar arasında Atık Su Arıtma Tesisleri Bilgi Sitemi mevcut değilse eğer, önce bu uygulamayı açtırmanız gerekiyor il müdürlüğüne başvurarak.
Daha sonra tesisle ilgili bilgileri doldurup, 2 haftada bir yapılan analizleri girmeniz gerekiyor sisteme.
 
@Serpil Yücel Merhaba Serpil Hanım, Çevre Bilgi Sisteminde "AAT Bilgi Sistemi" uygulamasını aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunun için İl Müdürlüğü'ne ek uygulama formu sunmanız gerekir. Bu uygulamanız açık ise, arıtma tesisi bilgilerinizin girişini yaptığınız takdirde analiz sonuçlarınızı da girebileceksiniz. Analiz sonuçları yüklenmiyor, parametre olarak girişleri yapılıyor.

Not: İzin başvurunuzun sonuçlanmasını beklemenize gerek yok, aktif bir tesis ise GFB alındıktan sonraki süreçte zaten iç izleme numunesi aldırmış olmanız gerekiyor, o analiz sonuçlarını da sisteme girmelisiniz.
İyi çalışmalar.
 
Teşekkür ederim @hersanlioglu @Erkan Karakaya

Teşekkür ederim @melis Hanım. Sistem açık değil şuan Çevre bilgi sisteminde açılmıyor AAT bilgi sistemi. Ben GFB den sonra deşarj izni için numune aldırmştım 24 saatlik şimdi deşarj izni almış gibi iki haftada bir numune yine aldırmam gerekiyor öyle mi ?
 
Merabalar Serpil Hanım;

Sanırım çıkıştan 24 saatlik numune aldırdınız.Giriş içinde aldınız mı ve bu numuneleri deşarj izni için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gözetiminde mi alım gerçekleşti.
 
@Serpil Yücel

İzin İşlemleri rapor teslim edilince hızlanır ve oluşturulur.Bu süreçte sizin SKKY tablosuna ve nüfus değerinize bağlı olarak iç izleme yaptırmanız gerekiyor.
 
Üst