• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

atıksu arıtma tesisleri maliyet hesapları

fatmasahin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağustos 2011
merhabalar,

atıksu arıtma tesisi maliyet bakım ve işletme maliyetleri hesaplamaları yapılırken kullanılan bir cetvel var mıdır?
elinde boyle bir kaynak olan arkadaslar paylasabilirse sevinirim.

tesekkurler.
 
atıksu arıtma tesisinde maliyet hesaplarında dikkate alınacak hususlar;

1- elektrik ve su giderleri
2-kimyasal giderleri
3-ekipman bakım giderleridir
4-birde arıttığınız atıksuyu yazarsanız dahada güzel olur :)
 
oncelikle tesekkurler,

benım aradıgım maliyet hesaplamaları evsel atıksu arıtımı ıcın.ornegın;

havalandırma tankı ıcın yatırım/bakım/ısletme maliyet (tl-euro/m3)
ıkıncıl cokeltım tankı ıcın yatırım/bakım/ısletme maliyet (tl-euro/m3) gibi..

tesekkurler..
 
Arkadaşlar merhaba; Atıksu arıtma tesisinde bulunan ünitelerin kullandığı elektrik enerjisinin tesiste toplam kullanılan elektrik enerjisine oranı veya her ünitenin ayrı olarak tükettiği elektrik miktarına ihtiyacım var. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz. Teşekkürler.
 
arıtma tesislerinde kullanılan ekipmanlar farklılık göstermektedir ekipman listeniz ve bu ekipmanların teknik özellikleri kurulu gücü ve çektiği gücü bilmemiz gerekli aksi takdirde bir hesap ya da oran belirtmek yanlış olur
 
Eğer tesis özel işletmeyse, tüm pompaların mekanik sistemin gücü ve bağlı elektrik panoları,plc sistemlerinde çalışma süreleri mevcuttur. Eğer belediyeye bağlı işletmeyse bunu giderlerden sorumlu sorumlu müdürlük belirleyebilir.
 
@Çiğdem Aksoy bilgilendirme için teşekkürler, ama tesis işletmede ise bu dediğiniz bilgiler zaten mevcut değil midir? Özel bir arıtma tesisi olarak algılamış olabilirsiniz ama genel olarak sormak istemiştim. İnternet'te biraz araştırdım fakat pek sağlıklı bilgi bulamadım, resimdeki gibi bir veri arıyorum tüm üniteler için.
 
Öncelikle aritmanin özel yada belediyenin olmasıyla ya da herhangi bir sektöre ait olmasıyla alakalı bir durum değil sizin istediğiniz bilgi. siz genel bir bilgi istiyorsunuz ancak istediğiniz bilginin bir genellemesi yoktur. sonuc olarak aritma tesisinizdeki unitelerde kullanilan ekipmanlarla baglantisi bulunmaktadir ayrica aritma tesisinin calisiyor olmasina da gerek yok eger aritmanin proje hesaplari varsa orada zaten elektrik giderleri ve oranlari hesaplaniyor tabi bu hesaplar teorik oluyor hic bir bilgi verilmeden elektrik giderleri ile bir bilgi bulacaginizi sanmiyorum ancak herhangi bir ornek projenin bilgilerine ulasabilirsiniz ki bu da saglikli bir bilgi olmaz bence siz sorunuzu genelleme olarak degilde belli bir aritma uzerinden sorarsaniz yardimci olacak arkadaslar vardir mutlaka
 
@fatmasahin
Atp 1.2 to AutoCad Programı , Atıksu Arıtma Tasarım,Proses Hesapları,Keşif, Maliyet ve AutoCad'e otomatik çizim yapabilen dinamik bir programdır.
web: wwww.atptoautocad.com
 

Ekli dosyalar

  • giriş.jpg
    giriş.jpg
    117.3 KB · Görüntüleme: 519
Üst