• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesislerinde çalışan teknik personele ilişkin tebliğ

Merhaba,

Aynı konuyu bende fazlasıyla merak ediyorum 2018/14 genelgesi ve ondan bir önceki genelgede hazır beton tesisleri geri dönüşümlü olarak kullanan arıtma tesisleri olarak tanımlanmaktadır. Hatta diğer bir tebliğ gereği tüm hazır beton tesislerinin AAT Kimlik Belgesi de bulunmaktadır. Ancak herhangi bir deşarj olmaması ve yürütülen geri dönüşümlü su kullanımını fiziksel arıtma olarak tanımlamak bence en baştan bu yana yanlış. Konu ile ilgili Bakanlık nezdinde girişimde bulunacağız. Aldığımız sonuçları yine sizinle ve diğer arkadaşlarla paylaşacağım.
 
şehir arıtmaları için küçük bir değer olabilir ancak küçük ölçekli osb'ler için uygun gibi. gönül isterdi minimum 1000 m³ olsun.
 
Tebliğ ile ilgili bakanlığa sorduğumuz ve cevap aldığımız bazı konuları aşağıya yazıyorum.
1- Osb içerisinde kendi arıtması olan firmalar bu tebliği kapsamında değil.
2-Osb dışında olup arıtması olan, kanalizasyon sistemine deşarj yapan ve kanalizasyon sonucu arıtma ile sonuçlanan tesisler tebliğ kapsamında değil.
3-Arıtması olan ve alıcı ortama deşarj yapan yani herhangi bir şekilde arıtma ile sonuçlanmayan tesisler tebliğ kapsamındadır.
4-Belge için deneyi kriteri ; firmada çalıştığına dair ssk dökümü ve firma tarafından resmi yazı.
 
Yani arıtma tesisi olan firma atıksuyunu arıttıktan sonra kanala deşarj ediyorsa kapsam dışı oluyor. Ne alaka o arıtmaların işletilmeye ihtiyacı yok mu. Sonra kentsel arıtmalar çöküyor diyorlar. Çöker tabi arıtmayı adam göstermelik yapıyor sonra basıyor kanala ? Sever misin sabaha mı bırakırsın.
 
1 nolu maddeye ithafen sormak istediğim bir soru var. OSB içerisinde çalışan kendi arıtması olan firmam var. Ama OSB'nin kendi arıtması yok. Yani firma arıtıp, alıcı ortama deşarj ediyor. Bu durumda kapsam dışı olmaması lazım, yanlış mı düşünüyorum? ?
 
resmi yazı mevcut değil telefonla ulaşarak aldığımız bilgiler.Çevre bakanlığı Kentsel Atıksu Kirliliğini Önleme ve Kontrolü Şube Müdürlüğü memurlarına ulaşarak sizde sorabilirsiniz

alıcı ortama deşarj olduğu için kapsama girer. arıtma kurulduktan sonra diğer şekilde değerlendirilir sanırım.
 
Kentsel diyor Canpolat bey, Yani İSKİ, ASKİ, KOSKİ gibi terlerin arıtmaları,
Bulunan proseslerinize göre ön arıtma veya fiziksel arıtma olarak değerlendirilebilir, OSBde iseniz kendi arıtmanızdan sonra OSB arıtmasına veriliyorsa ön arıtma olarak düşünebilirsiniz. Sizi de kapsaması lazım. Ama muafiyet şartlarınız var mıdır bilemiyorum
 
arkadaşlar eğitimleri bakanlık Konya Teknik Üniversitesine vermiş

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Atıksu arıtma tesislerinin etkin, verimli ve mevzuata uygun şekilde işletilmesinin sağlanması amacıyla istihdam edilecek teknik personelin nitelikleri, belgelendirilmeleri ile görev, yetki ve sorumluluklarının düzenlendiği Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Personele İlişkin Tebliğ gereği atıksu arıtma tesislerinde çalışacak teknik personelin eğitim programlarının, sertifikalandırma ve sınav süreçlerinin dünyadaki örneklerinin araştırılarak, ülkemize özgü atıksu arıtma tesisi teknik personel eğitim ve sertifikalandırma sistemi geliştirilmesi amacıyla “Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Eğitim ve Sertifika Programlarının Araştırılması ve Ülkemize Özgü Modelin Geliştirilmesi Projesi” başlamıştır.
Projenin yürütücülüğünü Konya Teknik Üniversitesi üstlenmiştir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
ama bu yazıda eğitim açılmış demiyor ki. bu yazı yayımlanalı epey oldu, ben bu yazıdan sonra aradım bakanlığı 2020de açılacak eğitim dedi.
 
üniversite bu yazıya istinaden proje başlatmış
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

linkte göreceksiniz. bu projede çalışacak destek olacak ve eğitimde görevlendirilecek mühendis arıyorlar.
 
Arkadaşlar bende şöyle bir yazıya denkgeldim;'Projenin yürütücülüğünü Konya Teknik Üniversitesi üstlenmiş olup Proje, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Nas koordinatörlüğünde yürütülecektir. ' deniliyor. Bilgehan Bey'in resmi Twitter hesabında da duyurulurmuş.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20190703_150512.jpg
    Screenshot_20190703_150512.jpg
    199 KB · Görüntüleme: 147
Arkadaşlar son aldığım bilgiye göre: @ilk.ayy haklıymışsınız, 2020 de başlıyormuş. Bilgehan Bey den öğrendim.Ekte:
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20190703_220058.jpg
    Screenshot_20190703_220058.jpg
    41.8 KB · Görüntüleme: 208
Üst