• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesislerinde çalışan teknik personele ilişkin tebliğ

Bakanlık bir tür "Araştırma" yaptırıyor. Sevgili arkadaşlar, bir Yüksek Lisans sınavı için bile izin alınamayan bir sektörler zincirinde Çevre Mühendisleri'nin Konya gibi bir yere gitmesi beklenemez. Çevre Görevlisi Eğitimi gibi fiyasko uygulama sonrası bunu deneyemezler
 
'Konya gibi bir yerden' kastınız nedir? Eğitimler sadece Ankara, İstanbul, İzmit, Samsun.. gibi yerlerde olacak diye Bi zorunluluk yok bildiğim kadarıyla. Diğer gerekçenizde haklısınız Çevre görevlisi eğitimi tam bir fiyaskoydu.
 
hepsi dahilmiş. bakanlıktan şifai sormuştum.
[automerge]1562305418[/automerge]
ben de aynı şekilde duydum. selçuk üni.ydi sanırım eğitim hazırlıkları devam ediyormuş. akabinde 2020den itibaren eğitimler açılacakmış. ve tebliğ yürürlük tarihinden itibaren 3 yıl da tamamlamanız gerekiyor koşulları.
 
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla Konya Teknik Üniversitesi tebliğ öncesi Bakanlık adına araştırma yaptı . Bu araştırma kapsamında Arıtma Tesisleri gezildi, personellerin yetkinliğine bakıldı ve akabinde Tebliğ çıktı.
Şimdi Tebliğ çerçevesinde yapılacak eğitim ve sınav için model geliştiriliyor. Konya Teknik Üniversitesinin bu modeli geliştiriyor olması Konya'da eğitimler olması anlamına gelmez. Bu başka bir sorun bence...

Ayrıca, ben tebliğin revize edileceğini düşünüyorum ileriki zamanlarda. Tebliğ'in bazı yönetmeliklerle/tebliğlerle çelişkisi var...
 
Duyuruda eğitim Konyada eğitim verileceği yazılmıyor zaten. Adamlar sadece eğitim ve sertifikalandırmanın nasıl olacağı konusunda araştırmayı üstlenmişler. Ve bu eğitimleri verecek eğiticiler belirleyerek onlarla çalışacaklar.
 
2020 Ortalarını bulacaktır arkadaşlar. Söylenene göre taslak halinden sonra 1 gecede onaylanan bir tebliğ oynaylanmama imkanına karşı o yüzden takip edelim hep birlikte ve gelimeleri birbirimizle paylaşalım. Çünkü AATLERDE başlatılan proje henüz bitmedi daha o bitip bazı şeylerin oturması gerekecek
 
Var. Hepimizin özel aracı yok. Konya'ya ulaşım ile İstanbul ve Ankara'ya ulaşım bir değil. Hızlı Tren bileti bulamazsam, oturduğum yerden Konya 125 TL. Ben Rize'ye daha ucuza gidiyorum. Mesafe neredeyse iki katı.

Sektörde Cumartesi çalışan çok sayıda arkadaşım var. Eğitiminize devam edebilmeniz için vaktiniz olmalı. Hafta içi anlamsız bir şekilde ders ve sınav saatleri değişiyor. Bu yüzden çok ağır bir şartlar yumağı olan, ama Cumartesi çalışmayan(İş kolunda tek şirkettir) başka bir dalda işe başladım.
 
Arkadaşlar Konya'da yapılacak denilmedeki eğitimler Konya teknik de bir hoca tarafından başlatılan bir proje sonrası tebliğ revize edildiği için KTÜ adres gösterildi. Şuanda öyle bir durum yok
 
Arkadaşlar ;
Mevcut personel
GEÇİCİ MADDE 2 –
(1) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlıkça verilen atıksu arıtma tesisi işletmesinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları eğitimini almış kişilere, bu Tebliğin yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay içinde başvurmaları halinde 6 ncı maddede yer verilen deneyim koşullarını sağlamaları durumunda çevre mühendisi olma şartı aranmaksızın, atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimi ve sınavından muaf tutularak tesis sorumlusu belgesi verilir.
Bu madde sadece ÇEVRE MÜHENDİSİ OLMADIĞI HALDE bu eğitimi alanlara, çevre mühendisleri ile eşdeğer TESİS SORUMLUSU olma hakkı veriyor değil mi ? Ben yanlış yorumlamıyorum yani?
Bizde bu belgeden var. Çevre mühendisi olarak bu belgeyi almamanın yada almanın bir hükmü yok gibi anlıyorum ben ? Doğru muyum?
 
Merhaba ,

Tebliğe göre haklısınız , geçici madde 2 'ye göre Çevre mühendisi olması şartı yok. Dolayısıyla tıpkı çevre görevlisinde olduğu gibi bunda da aynı.
Yani doğrusunuz :)
 
Yönetmelikten önce iş başı yapmış yıl şartını sağlamayan Çevre Mühendisine kazanılmış hak yok fakat Çevre Mühendisi olmayana kazanılmış hak var.....
 
@Bay Mühendis Yönetmelik görüşe açılsaydı, görüş iletilirdi. Ancak görüş bile istenmeyen bir yönetmelik için, kim itiraz edecek ki? Maalesef hocam kimsenin bir itirazda bulunduğunu sanmıyorum. Ancak varsa görüşleriniz, diğerleri ile bir araya getirilip direkt olarak ÇMNet olarak görüş iletilebilir. Hatta bu konuda görüş bildirmek isteyenler varsa ufak bir ekip kurabiliriz.
 
@Bay Mühendis oda ile görüşme sağladım Baran beye ulaştım ve durumu izah ettim ayrıca bakanlık ile görüştüm görüşe neden açılmadı dedim. Biz görüşe açtık ve talep istedik kurumlardan tepkisi aldım belli bir zümreden görüş almışlar bizlere görüş sorulmadı ve yönetmelik cıktı.
 
@Cem Yılmaz cem bey yanlış hatırlamıyorsam bu tebliğin taslağı 2017 mart ayında yayınlanmıştı. O zaman görüşe açılmış olabilir. Ama görüşe de açılsa pek bişey değişirmiydi. Sanmam.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    169.2 KB · Görüntüleme: 32
Üst