• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu artıma ve alt yapı tasarımı

Atıksu arıtımı ve altyapı tasarımı hakkında genel bilgi almak istiyorum?

  • Atıksu arıtımı ve tasarımı başlangıç aşamaları

    Oy: 4 80.0%
  • Altyapı ve tasarımı başlangıç aşamaları

    Oy: 3 60.0%

  • Kullanılan toplam oy
    5

resulbayrak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2017
Firma
Staj:Feza İş Güvenliği Ve Sağlığı,SİVAS illerbankası
Tecrübesiz biri olarak Atıksu arıtımı ve altyapı tasarımı hakkında bilgi almak istiyorum,proje onay dosyaları,proses seçimleri,inşaatı vb.
 
öyle bir konu hakkında bilgi almak istemişsin ki sanki iki cümleye sığacakmış gibi ne anlatsak şimdi bilemedim çok genel olmuş bu konu ben 10 senemi verdim hala bilgi edinemediğim bölümler var bu konuyla ilgili bu şekilde sana yardımcı olabileceğimizi sanmıyorum sana tavsiyem bu konuyu ancak bu işi yapan firmalarda işe girersen öğrenirsin ama sorularını genel değil de biraz daha sınırlayabilirsen yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum bu sitedeki konuları kurcalarsan bazı bilgilere ulaşabilirsin tabi sana kolay gelsin
 
Düşünceleriniz ve öneriniz için öncelikle teşekkür ediyorum Çiğdem hanım, aslında ara ara kısa sorularla bilgi almak dediğiniz gibi daha iyi olacak sanırım ilk öncelik atıksu arıtımı ile ilgili olsun o zaman 1-Herhangi bir sektörde diyelimki, atıksu arıtma tesisi tasarımı yapılacağı sırada ilk bilmemiz geren şey nedir ve alınan numune atıksu, jar testine göre mi prosesleri belirliyoruz ? teşekkürler
 
tasarım yapılırken öncelikli olarak atıksu debisi (ort. max. ve min değerler) ve ham su analiz değerlerini bilmeniz gerekiyor. sonrasında sektörü belirlemeniz gerekiyor. skky tablolarında sektörlere göre çıkış değerleri var. mesela;
Tablo 5.3: Sektör: Gıda Sanayii (Süt ve Süt Ürünleri)
PARAMETREBİRİMKOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)(mg/L)170160
YAĞ VE GRES(mg/L)6030
pH6-96-9
[TBODY] [/TBODY]

verim hesabı yaparken çıkış değerlerinin altında kalacak şekilde verim hesaplamanız gerekiyor üstteki tabloya bakarsak koi değeri çıkışta 170 ve 160 mg/lt yazıyor. sizin bu değerlerin altına inmenizde fayda var ki emniyetli tarafta kalasınız. tesis işletilirken sorun çıkmaması gerekiyor. sonrasında tesiste kullanılacak üniteleri belirlemeniz gerekiyor. fiziksel arıtma, kimyasal arıtma, anaerobik arıtma, havalandırma havuzları, çöktürme havuzları çamur yoğunlaştırma dekantör vb. şeklinde. her tesisin litaretürlerde verim hesapları var onları kaynak olarak kullanabilirsin. ekte proje onay dosyası paylaştım. incelemeni tavsiye ederim. ekteki dosya süt ürünleri ile ilgili ayrıca evsel atıksu da var. yardımcı olur düşüncesindeyim. yine soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ekli dosyalar

  • EK-4+.pdf
    1.2 MB · Görüntüleme: 68
Çiğdem hanım önerileriniz bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim ilk aşama olarak gayet anlaşılır ve yerinde bir tespit oldu.

@emin2
Öğrenci değilim bilgi almak adına paylaşımda bulundum.
 
Üst