• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu Bilgi Sistemi Genelgesi Yayımlandı - 15.06.2020

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

15.06.2020 tarihinde "Atıksu Bilgi Sistemi", "Enerji Teşviki", "AAT Kimlik Belgesi" konularını barındıran Atıksu Bilgi Sistemi Genelgesi yayımlanmıştır.

Ekten indirebilirsiniz.


Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Atıksu Bilgi Sistemi Genelgesi - 15.06.2020.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 215
Arıtıldıktan sonra tekrar kullanılan ve deşarj yapılmayan proses içi arıtma tesisleri için kimlik belgesi başvurusu yapılması gerekiyor mu.
Bu arada, tesisin arıtılmadan deşarj edilen atık suları için organizeden izin belgesi mevcut.
siz değerli üstadlara sormak istedim, ilgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim (:
 
Organize sanayi içinde bulunan ve ön arıtma koşuluyla atık suyunu osb hattına veren fabrikalarda sorumlu olacak mı ? Bir de herhangi bir kapasite vs. hususuna değinilmediğinden alıcı ortama atık su deşarj eden küçük ölçekli paket arıtmalar için de geçerli mi acaba?
Fikri, bilgisi olan şuraları bi aydınlatabilir mi :D
 
@Cem Yılmaz Öncelikle ilgi ve yardımınız için teşekkürler.
Aslında kafamda oturtmakta zorlandığım konu, bu yayınlanan genelge ile " Atıksu arıtma kimlik belgesi genelge" sinin yürürlükten kalmış olması.
Ben, bana bunun alınmasının şart olmadığını söyleyen kişiyi ne söylemeliyim, nasıl ikna etmeliyim.
Sürcülisan etmedim, inşallah
 
Öncelikle "küçük ölçekli paket arıtmalar" da dahil onu belirteyim :)

Diğer soru hakkında net bir bilgim yok. Mantık yürütecek olursam, "alıcı ortama atıksu deşarj eden" kısmından dahil olmadığınızı söyleyebilirim. Çünkü Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'nde alıcı ortam tanımı şu şekilde yapılmış:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


@yeniçevreci Hocam yeni genelgede de var ki alınması gerektiğine dair ibare :D
Ekran Alıntısı.JPG
 
Israrlı olarak yazmıyorumdur umarım ama, yukarıda ki yazınızı okuyunca kafamda takıldığım konuyu netleştirmek için, bir daha yazayım istedim.

Benim bahsettiğim tesiste alıcı ortama atıksu deşarj etmiyor, suyu sürekli arıtıp bir daha kullanıyor. Bu durumda da belgeyi almamız gerekecek mi, bu konuyu da aydınlatmanızı rica edeceğim sizden, mümkünse (:
 
Merhabalar,

Endüstriyel bir çamaşırhane olarak, tesisimizde organize sanayiden aldığımız kullanma sularını arıtarak, tesis içerisinde ürün yıkama suyu olarak kullanmaktayız. Atıksu değerlerimiz limit altında kaldığından dolayı herhangi bir arıtım yapmadan OSB kanalına deşarj edilmektedir. Bu hususlara göre atıksu bilgi sisteminde bir bildirimde bulunmak gerekir mi ?
 
Merhaba Muhammed Bey,

Atıksu Bilgi Sistemi'ne bildirim yapmanız zorunludur. Kullandığınız su miktarı, kaynağı, atıksuyunuzun kanala bağlı olduğu, tesis koordinatı gibi önem arz eden verileri gireceksiniz.
 
Endüstriyel yeniden kullanım diye sarı zemine boyamışsınız @Fatih Koçak bey, sadece beyin fırtınası olması açısından sormak ve böylelikle kafamda netleştirmek istediğim için soruyorum. @Muhammed Beyaz arkadaşımızın işletmesinde kullanılan suyu yeniden kullanım olarak değilde ilk kullanım olarak yorumlaya bilirsek, farklı bir sonuç çıkara bilir miyiz 😊😇 @Cem Yılmaz
 
Herkese teşekkürler. Benim yukarıda Fatih Bey'in paylaştığı resimde, " Atıksu altyapı sistemine bağlanan atıksu miktarı " maddesine göre verileri girmem gerektiğini düşünüyorum.
 
Arkadaşlar merhaba ocak 2021 de , ocak 2020 ile aralık 2020 bildirimini eçbs üstünden yapıcaz :) osbde yer alıyoruz atıksu deşarj ıznı olan ön arıtma yok veya paket arıtma olmayan bır tesısız dogrumu anlamısız
 
Son düzenleme:
@Fatih Koçak Bey, konuyu yeniden eşeleyeceğim ama şöyle bir durum var.
Organize sanayi bölgesinde bir işletme, şebeke suyunu alıyor, arıtıyor ve işletmede kullanıyor (Yani, yeniden kullanım yapmıyor, gelen ham suyu arıtıyor) Organizeden kanal bağlantı izin belgesine sahip, atıksuyunu hiç bir işlem yapmadan işletmeden organizenin kanalına veriyor. Bunun için herhangi bir işlem yapmaya gerek var mıdır. @Cem Yılmaz @Olgaç Sürmelihindi
 
Üst