• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu bilgi sistemi

Recep Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Nisan 2012
Firma
Gülen Danışmanlık Çevre Bilimleri
Arkadaşlar merhaba,
Atıksu bilgi sistemi fosseptiği olan, kanalizasyina deşarj eden işletmeler de dahil herkesin doldurması istemiyle revize edilmiş. Bu sistemin doldurulması nasıl olacak bilgisi olan var mı acaba ? Yıllık mı doldurulacak aylık mı
 
Aylık ya da yıllık doldurulmasını gerektirecek bir yapı yok sorulara baktığınızda. Mevcut deşarj, arıtma, atıksu miktarı vb. bilgilerde değişiklik olduğunda güncellenir diye düşünüyorum.
 
@Recep Demir

Merhaba,
Bizlere aşağıda sizler ile paylaştığım mail gelmesi sonrasında firmalarımıza AAT sistemleri açtık. Sisteme tesisin mevcut durumunu bir kez giriyorsunuz. Ancak iç izleme yapan tesisler aylık analiz raporlarını sisteme girebilirler.

"Sayın Yetkili,
Bakanlığımızca atıksu konusunda envanterinin oluşturulması ve raporlama ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Çevre Bilgi Sistemi içerisinde “Atıksu Bilgi Sistemi” oluşturulmuş olup, atıksu üreten bütün tesislerin (Evsel ve/veya endüstriyel atıksuyu oluşan, arıtma tesisi olan/olmayan, alıcı ortama deşarj eden, kanalizasyona deşarj eden (OSB içerisinde yer alan tesisler dahil), geri dönüşümlü kullanan, sulama suyu olarak kullanan, fosseptikte biriktiren) “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği”nin 54 üncü Maddesi kapsamında bu sisteme veri girişi yapmaları ve güncelliğini sağlamaları gerekmektedir.
Atıksu Bilgi Sistemine veri giriş yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine “Atıksu Bilgi Sistemi” uygulamasının açtırılması gerekmektedir.
“Atıksu Bilgi Sistemi”ne daha önce veri girişi yapmış olan tesislerin sistemde yer alan bilgilerini kontrol etmeleri ve güncelliğini sağlamaları gerekmektedir.
Bu e posta Çevre Bilgi Sisteminde yer alan bütün tesislere gönderilmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı"
Kişiye özel bu mesaj ve içeriğindeki bilgiler gizlidir. Mesaj içeriğinde bulunan bilgi, fikir ve yorumlar, sadece göndericiye aittir. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu mesajın içeriği ve ekleri ile ilgili olarak hukuksal hiçbir sorumluluk kabul etmez. Yetkili alıcılardan biri değilseniz, bu mesajın herhangi bir şekilde ifşa edilmesi, kullanılması, kopyalanması, yayılması veya mesajda yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu bildiririz. Böyle bir durumda lütfen hemen mesajın göndericisini bilgilendiriniz ve mesajı sisteminizden siliniz. İnternet ortamında gönderilen e-posta mesajlarındaki hata ve/veya eksikliklerden veya virüslerden dolayı mesajın göndericisi herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.
Teşekkür ederiz.

*** Bu mail zararlı içeriğe karşı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antivirus Sistemleri tarafından taranmıştır. ***

The information contained in this communication may contain confidential or legally privileged information. Responsibility about sent contents belongs to the sender. The Ministry of Environment and Urbanism doesn't accept any legal responsibility for the contents and attachments of this message. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any disclosure, use, copying, distribution or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please notify the sender immediately by responding to this e-mail and then delete it from your system. The sender does not accept any liability for any errors or omissions or any viruses in the context of this message which arise as a result of internet transmission.
Thank you.

*** This mail was scanned for known viruses by The Ministry of Environment and Urbanism Antivirus systems. ***
 
Merhabalar atıksu bilgi sisteminde ekte belirttiğim alanı doldurmak için atıksu arıtma tesisinin olması mı gerekiyor yoksa yinede dolduracak mıyım?
 

Ekli dosyalar

  • 1.PNG
    1.PNG
    5.7 KB · Görüntüleme: 206
  • 2.PNG
    2.PNG
    5.8 KB · Görüntüleme: 197
@özlem türköz

Göremiyorsanız, sisteminizde açık değildir.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresine kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra sol üst köşede bulunan Firma İşlemlerim kısmına giriyorsunuz. Ek Uygulama Başvuru Formu yazan PDF dosyasından çıktı alarak kaşe-imzalı şekilde il müdürlüğüne sunuyorsunuz. Zaten o dosyanın üzerinde hangi uygulamayı açtırmak istiyorsanız, yanına bir tik atmanız yeterli olacaktır.
 
@Cem Yılmaz

Cem bey '' Ek Uygulama Başvuru Formu yazan PDF dosyası '' , firma işlemleri kısmında böyle bir ibare göremedim. Yanlış yere mi bakıyorum acaba yardımcı olursanız sevinirim.
 
@kanadalı1234

Gözden kaçmış olmasın?
Z9gRLG.jpg
 
Bu mail bizede geldi fakat il Müdürlüğü bize yazı gelmedi açmasanız da olur diyor, biz herhangi bir denetleme durumunda sormayacağız, ilk olarak bize yazı gelmeli diyor. Sistemi açtıralımmı yine de dedim, gerek yok diyor:)
 
@Cem Yılmaz merhaba Cem Bey,
çevre bilgi sisteminde atık su bilgi sistemini açtırdık. Tat firmasıyız ve kanalizasyon bağlantı belgemiz ver. Presleme kırma yaparken suyla bir işimiz olmuyor. Sadece evsel kaynaklı su tüketimimiz bulunuyor. Bu durumda ekran görüntüsünü aldığım kısmı neye göre doldurmalıyım ?
 

Ekli dosyalar

  • atıksu.docx
    141.2 KB · Görüntüleme: 112
@cevreciolalım

"Su Kullanım" kısmından mı bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse, evsel nitelikli su "Kullanma Suyu" olarak geçmekte. Geriye sizin nereden temin ettiğiniz kalıyor. Su ihtiyacınızı nereden karşılıyorsunuz? Şebekeye bağlı mısınız ya da lisanslı kuyunuz var mı? Buna göre hesap yapmanız gerekiyor. Evsel nitelikli su miktarını, Kişi Sayısı x 0,15 (ya da isterseniz 0,2 de alabilirsiniz) hesabından bulabilirsiniz.
 
Su ihtiyacımızı belediyeden karşılıyoruz, ve aylık gelen su faturasında atıksu bedeli yazıyor. Bu yeterli olmaz mı ?
 
arıtma sistemi olmadan kanalizasyona veya foseptikte bekletilerek deşarj yapılan tesislerimiz var. elimizde bazı firmaların deney sonuçları var bazılarının ise yok. bu sonuçları girmemiz gerekir mi ne dersiniz?
 
Üst