• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu deniz deşarjları ders notu

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
ATIKSU DENİZ DEŞARJLARI DERS NOTU


ATIKSU DENİZ DEŞARJLARI :

1.1 GİRİŞ :

İnsanların fizyolojik gerekleri olarak dışarıya çıkardıkları katı ve sıvı maddeler , endüstri atıkları, yıkama ve yıkanma suları , zirai ilaçlamalar , çöpler ve hayvan dışkıları kirlenmeye neden olan belli başlı unsurlardır. Bu kirlenme unsurları bulundukları mekanlarda rahatsızlık yarattığı gibi kapasitelerine göre insan sağlığını tehdit ettiğinden ve ekolojiyi etkilediğinden zararsız hale getirilmesi ihtiyacı doğmuştur.
Köy , kasaba ve şehirler gibi toplu yaşam alanlarının kirletici unsurlarının kapasitesi çok büyük miktarlara ulaştığından öncelikle bu unsurların yaşam alanlarından uzaklaştırılması, sonra da zararsız hale getirilmesi icabetmektedir..

devamı;
 

Ekli dosyalar

  • ATIKSU DENİZ DEŞARJLARI DERS NOTU.doc
    112.5 KB · Görüntüleme: 904
bir atıksu deniz deşarjı sisteminde 1.,2. ve 3. seyrelmelerin değerleri belli. atıksuyun içerisinde bulunan Li ve koliform bakterinin başlangıç konsantrasyonları da belli.Li ve koliform bakteriye ek olarak KOI değeri de verilmiş. KOI nin seyrelme hesabını koliform bakterilerdeki gibi mi yoksa Li daki gibi mi yaparız??
 
İzzet Öztürk Deniz Deşarjı Kitabını tavsiye ederim. Ayrıntılı yazıyordu içinde..
Öztürk, İ. (1996). Atıksu Ön Arıtma ve Deniz Deşarjı Sistemleri
 
Kitapçılarda yada üniversitede kitap satan yerlerde oluyor. İstanbulda olanlar için Beşiktaş-Alkım 'a gitmelerini tavsiye ederim.
 
@Fatih Özcan
OMÜ nün kütüphanesinde bile mevcut değil.internetten satışı da yok.bakıcaz artık basımızın caresine.teşekkür ederim.
 
Üst