• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu deşarjı konulu çevre izni için gfb başvurusu

OlcayErkul

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Kasım 2012
Şehir
Aydın
Firma
BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş.
Merhaba,
danışmanlığını yaptığım osb müdürlüğü atıksu arıtma tesisine atıksu deşarj konulu çevre izni için geçici faaliyet belgesi alınacak. neredeyse bütün belgeleri tamamladık ama eksiksiz ve hatasız olması için süreci bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba? Herkese iyi günler:)

şimdi ilgili yönetmeliğin EK3A VE EK3B sinde yer alan belgelerde ticaret sicil gazetesi var mesela ama onun yerine bizim ticari işletme olmadığımıza dair bir yazı mı yüklememiz gerekli? emin olmak için soruyorum işletme belgesi kısmına proje onay dosyasındaki ek3 proje onay formu yüklenecek değil mi?

şimdi ilgili yönetmeliğin EK3A VE EK3B sinde yer alan belgelerde ticaret sicil gazetesi var mesela ama onun yerine bizim ticari işletme olmadığımıza dair bir yazı mı yüklememiz gerekli? ve işletme belgesi kısmına proje onay dosyasındaki ek3 proje onay formu yüklenecek değil mi?
 
Mert Bey ben bu tebliği koymayı düşündüm ama il müdürlüğünden bir görevli onun yerine ek 3 proje onay formunu koymamı söyledi o yüzden emin olmak istedim. ikisini tek dosyada yüklesem olur mu?
 
Olcay Bey, İl Müdürlüklerinin hassasiyetleri ya da inisiyatifleri farklı olabiliyor. Eğer size yazılı olarak böyle bir beyanda bulunuldu ise öyle yapın. Ama Proje Onayı için ayrı bir başlık zaten var sistemde ve Proje Onayı dosyasını oraya yükleyebilirsiniz. Ben İl Müdürlüğü ile İşletme Belgesi hakkında yaptığım görüşmede yönetmelik sayfasının yüklenmesinin yeterli olduğunu söylediler.
 
Mert Bey haklısınız çoğu işlemde prosedür farklı oluyor müdürlüklerde. peki siz atıksu arıtma tesisi olan bir firmanız için mi yoksa osb atıksu arıtma tesisi için mi başvuru yaptınız? ticaret sicil gazetesi için ilk mesajımda söylediğim gibi yapablr miyiz?
 
Sn olcay, artık işletme belgesi verilmiyor. Bunun için bağlı bulunduğunuz ilin çalışma ve işkurumu müdürlüğünden işletme belgesi verilmediğine dair yazı alıp yükleyeceksiniz. (İlgili yönetmeliğe atıfta yaparak ve çevre izininden bahsederek). Ayrıca aynı şekilde ticaret sicil kaydınız yoksa ve yapılmıyorsa aynı şekilde bağlı olduğunuz ilçe yada il ticaret odasından yazı yükleyeceksiniz. Aynı kapasite raporu verilmediğine dair yazı gibi.
 
@OlcayE
bağlı bulunduğun şehrin iş kurumu genel müdürlüğü işletme belgesi hakkında sana bir yazı veriyor ve içeriğinde işletme belgesinin verilmediği yazılıyor. Bu belgeyi kullancaksın ve siz ticari işletme olmadığınız için ticaret odasından bununla ilgili bir yazı alıp sisteme yüklersin.
 
Arkadaşlar; işletme belgesi yerine, "04/12/2012 tarih ve 27422 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK MADDE 9 – (1) 17/12/2004 tarihli ve 25673 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İşyeri Kurma İzni ve İşletme Belgesi Alınması Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır."

şeklinde bir yazıyı pdf yaparak yüklendiğinde kabul ediliyor. İş Kurumundan belge almak ile vakit kaybetmenize gerek yok.
 
sizin bölgenizde olabilir belki sn Hasan Uzatıcı, lakin kocaeli bölgesinde isme özel yazı isteniyor. Asıl zaman kaybetmemek adına böyle yapılması daha doğrudur, gfb bile iptal edilebiliyor.
 
Fatih Bey Bursa, Maraş ve bir kaç ilden daha aynı şekilde aldım, Bakanlık'tan da aynı şekilde aldım. Evet haklısınız ile göre değişiyor ama yürürlükten kaldırılmış bir yönetmelik için İl Müdürlükleri de artık mantıklı davranması gerekiyor diye düşünüyorum.
 
hasan bey sizde haklısınız ama işi garantiye almakta fayda var. sistemin düzene oturacağı yok en iyisi biz herşeyi tam yapalım gerisi onların bileceği iş. fatih bey in dediği gibi gfb iptal olma durumu bile var. yaşamadan bilemeyiz ama yaşamamak için elimizden geleni yapmalıyız:)
 
Ben de Kocaeli İl Müdürlüğünden almıştım geçici faaliyet belgesini. İşletme belgesinin yürürlükten kalktığını belirten resmi gazeteyi pdf olarak yüklemiştim. Başvurum onaylanmıştı. Zaten İşletme Belgesi kalkalı 1 yıldan fazla oldu. Belgenin kaldırıldığı ilk dönemlerde problem oluyordur belki bu konu. Ancak şimdi problem olmaması gerekir, diye düşünüyorum. Yine de dosyanızı inceleyen kişiye de bağlı olabilir belki.
 
Üst