• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu deşarjı konulu çevre izni

Arzu Ak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mayıs 2011
Şehir
Edirne
Firma
Keşan Belediyesi
Arkadaşlar Merhaba;
Atıksu deşarjı konulu çevre izni için Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği İdari Usuller Tebliğinin Ek-1 nde yer alan Atıksu Deşarjı teknik bilgiler listesinde 12. maddede yer alan ilgili yönetmeliklere uyulacağına dair taahhütname de hangi yönetmeliklere yer vereceğim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Danışmanlığını yapmış olduğumuz bir otel için çevre izni başvurusunda bulunacağım ve az bir sürem kaldı..
 
daha önce bende atık su deşarjı konulu çevre izni başvurusu yaptım hatta çevre izni aldığımız tesislerde var. İlk kez eksiklik olarak istendi bu taahhütname. Ben de su kirliliği kontrolü yönetmeliği ve çevre kanununca alınması gereken izin ve lisanslar hak. yön. baz alarak hazırlayacağım. Bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim yine de.
 
Ya bu taahhütnamelere bizim imzamızı attırmaları bana çok saçma geliyor. Otel imzalıyor taahhütnameyi ıslak imza ile tamam. Ama sisteme yüklerken biz de imzalıyoruz. Faaliyet sahibi hadi uymadı taahhüt ettiği şeye ? E senin benim tesis ile ilgili hiç bir yetkimiz yok ki uygulatalım ? Sen tavsiye ettin ama uymadı diyelim. Taahhütnamede yapacağım deniliyor neticede. Bu saçma bir şey bence.
 
2 ay önce yaptığım çevre izni başvurusunda benden de taahhütname istenmişti. Taahhütnameye,
"SKKY, SKHKKY ve 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu bağlamda hazırlanmış tüm yönetmelik hükümlerine uyacağımı kabul ederim." diye yazarak firma yetkilisine (sahibine) imzalatıp notere onaylattıktan sonra sisteme yükledim. Deşarj + Emisyon için izni almak istediğimizden öyle olması gerekiyordu.. Burada bizim bu belgeyi yüklerken imzalamamız sadece sistemde geçerlilik kazanması için böyle bir belgenin var olduğuna şahit olmak gibi bişey bence.
 
Üst