• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu muafiyet

Rıdvan Kılınç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Mart 2013
Firma
danışmalık firması
Merhaba arkadaşlar,

Bir tesisimizde atıksular kanalizasyon sistemi olmadığı için foseptik çukuru yaptırdık ve atıksular foseptikte biriktiriliyor. Bununla ilgili Belediyeden vidanjör hizmeti alınacağına dair yazı aldım. Böyle bir durumda atıksuyla ilgili İl Müdürlüğü Muafiyet yazısı nasıl alacağım.... Eğer yanlış bir şey yazdı isem af ola...
 
eğer tesisiniz diğer izinlerden de muaf ise tüm çevre izinlerinden muaf olduğuna dair yazı alın bence..dilekçenizin sonuna belediye atıksu deşarj iznini de eklersiniz. tek tek muafiyet yazıları ile uğraşmamış olursunuz. biz öyle yaptık. zaten yeni yönetmeliğe göre çevre izinlerinden muaf olan tesisler çevre danışmanlığını almayacak yılbaşı itibarı ile..

saygılar..iyi çalışmalar..
 
@realastala
belediye deşarj izni verirken zaten sızdırmazlığını şeklini şemalini kontrol edip uygunsa veriyor deşarj iznini..ben çevre il müdürlüğünün fosseptik çizimini isteyeceğini sanmıyorum..deşarj iznini kafi görüyorlar..
 
Endüstriyel nitelikli atık suyu oluşmayan ve evsel nitelikli atık sularını (84 kişinin altında) fosseptikte biriktiren işletmeler;

-Fosseptik projesi
-Arıtma tesisi ile protokol
-Vidanjör faturası ve atık su altyapı tesisi tarafından kabul edildiğine dair yazı
 
Evet Rıdvan Bey.Önemli kısmı atıksuyun arıtıldığı yerdir.Bu yüzden deşarj alındı belgesi ya da yazı almanız gerekli.Hatta bununla ilgili fosseptik üçlü sözleşmesi yapabilirsiniz.(Siz-vidanjör firması-arıtma tesisi)
 
Vidanjör atıksuyu alıp ne yapıyor.nereye döküyor belediyenin arıtma tesisine mi başka bir yere mi?Bunların ispatlanması gereklidir.
 
atık suyu çektireceğimiz vidanjör özel bir firmaya ait ise bir lisans yada yeterlilik belgeleri oluyor mu? vidanjörün bir merci ile anlaşmalı olması gerekir bana göre böyle bir belge talebini oluyor mu arkadaşlar yani talep etmeli miyiz?
 
@shalic
örneğin izmir deki özel vidanjörler İZSU denetimli vidanjör oluyorlar.
 
anladım, herhalde vidanjör lisansı ya da yeterlilik gibi bi yasal zorunluluk yok belediyeler kendi uygulamalarını gerçekleştiriyorlar olsa gerek!
 
Üst