• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksuda çözülemeyen problemler

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Arkadaşlar merhaba ben üç soru sormak istiyorum.

1) ülkemizde neden atıksudan çıkan sular sulamada kullanılması yaygın değil?

2) Şuanda atksu için çözülemeyen bir problemin varlığı var mı? Yani hala tartışılan bir konu var mı?

3)Atıksu arıtma tesisi projesi yapmak için (örneğin; bir sitenin)çevre mühendisi olmak yeterli mi?
 
Bir atıksu arıtma tesisi oparatörü olarak ;
1- Ülkemizden çıkış suyunu kullanan bir çok tesis bulunmakta, hatta çıkan çamurdan enerji elde eden tesislerde mevcut. Neden ülke genelinde olamıyor dersen ; Artıma tesisi projelendirilmesi devlet tarafından İller bankası denen kendisini geliştiremeyen bir kurum tarafından yapılmaktadır. Hlabuki tüm tesislerde çıkış suyunu dezenfeksiyon üniterlinden geçirip tekrar kullanmak gerekir. Bunun alt yapısını oluşturacak İller Bankası malesef.
2-Atıksu arıtma tesisinde hala tartışılan konular tabi ki mevcut. Örneğin çamur susuzlşatırmadan çıkan süzüntü suyunun tesisin hangi ünitesine devredileceği konusu çoğu kitapta farklı yazar. İller bankası tesisi başına devrediyor. Bazı projelerde Anearobik havuzuna devrediyor. Diğer konu teleskopik vanalar. Teleskopik vanalar derin çökeltme havuzu olan yerlerde kullanılması gerekir ve projelerde mevcut. Ama bazı kitaplarda bundan hiç bahsetmez pompalarla bunun yapılacağını söyler. tabi en çok tartışılan konu havuz yüzeylerinde oluşan köpükler ve tipleri bunun üzerinde ne sempozyumlar ne kitaplar yazıldı. Herksin bir önerisi var ve herkesin çözümü de çoğu zaman tutmaz.
3-Artıma tesisi projesi yapacağınız tesisin büyüklüğüne ve proesesine bağlıdır. Tesisiniz nasıl olacak ? neler bulunacak ? . Büyük tesis projelerinde elektrik,mekanik,betonarma,peyzaj, zemin etüdleri vs. vs konular bulunmakta. Ve her konunun kendi mühendisi tarafından incelenmesi daha uygundur. Site , köy vs projelerinde genel de Belediyelere veya çevre şehircilik müdürlüklerine müracaat yapılmalıdır. (deşarj edilen yere göre kurumlar değişir.) . Kolay gelsin.
 
çok çok tesekkurler bilgirinizi paylaştıgınız için ellerinize sağlık

benim yapacağım arıtma sitelerin villaların otellerın olabılır
 
Üst