• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

att çamuru arıtan tesisler termal yakma

pınar 17

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Aralık 2016
Firma
Yok
herkese merhaba bir sorum olacak acaba türkiye de atık çamurunu termal yakma ile bertaraf eden tesislerin hangileri oldugu ile ilgili bilgisi olan var mı? arastırdım ama nette yeterli bilgi eedinemedim kesin değil.
 
İSU Genel Müdürlüğü olarak işletmekte olduğumuz atık su arıtma tesisleri vasıtasıyla yılda ortalama 66 bin ton çamurun deniz veya doğal ortamları kirletmesini engellemekteyiz.

Tesislerde tutulan bu çamurlar çimento fabrikalarında ücreti mukabilinde yakılarak bertaraf edilmekte ve bu durum da yaklaşık yıllık 10 milyon TL gibi önemli bir maliyeti beraberinde getirmektedir.

Arıtma tesislerinde biriken çamurların düzenli olarak tesisten uzaklaştırılması ve imha edilmesi arıtma tesislerinin daha yüksek verimlilikle çalışması ve atık su arıtma kalitesinin daha iyi olması noktasında en önemli unsurlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mevcut durumda çimento fabrikalarında yakılabilecek çamur miktarı üst sınıra dayanmış durumdadır. Tesislerimizden daha fazla çamur uzaklaştırabilmek ve böylece arıtma kalitesini ve verimini artırabilmek için çamur bertaraf etme kapasitemizi yükseltmemiz gerekmektedir.

Bu motivasyon ile Kurumsal olarak daha iyi ve kaliteli işletmecilik yapmak ve çevre duyarlılığı bağlamında daha olumlu etkiler meydana getirebilmek için arıtma çamurlarını kendi imkanlarımız ile bertaraf etmek üzere Çamur Yakma Tesisi inşa edeceğiz.

Gebze ve Başiskele Kullar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinde devreye girmesi ile birlikte yıllık olarak çamur bertarafı maliyetimiz önemli oranda aşağı çekilmiş olacaktır.

Birim başı maliyetlerin önemli ölçüde düşmesi ve çamur bertaraf kapasitesinin artması dolayısıyla arıtma kalitesi ve işletme verimi önemli ölçüde yükselecektir.

İki tesiste yakılacak çamur ile birlikte her birinden 1 MW’lik enerji üretimi elde edilecek ve yıllık 4.2 milyon TL elektrik giderinden kurtaracak. Tesislerin enerji ihtiyacı karşılanacağı gibi bulunduklarını arıtma tesislerinin de enerji ihtiyacının da yarısını karlışayacaklar.

BUSKİ 400 Ton/Gün Kapasiteli Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Üretim Tesisi

Mersin
Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Mezitli ilçesinde 384 bin kişiye hizmet verecek olup, .... Tesisin finansmanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’den sağlanan 21 milyon Avro tutarındaki dış kaynaklı krediden karşılanacaktır. Tesis, fiziksel arıtma, ... atık çamurdan biyogaz elde edilerek enerji üretme ve çamurun kurutularak bertaraf edilmesi ünitelerinden oluşan, son teknolojiler ile donatılmış, Avrupa standartlarında ve Türkiye’de benzeri sayılı olan tesislerden biri olacaktır.
 
Üst