• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AutoSock (Araç Lastik Çorabı)

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Bugün gezinirken tesadüfen rastladığım bir ürün. Kış şartlarının arttığı şu zamanlarda aracı olanlara iyi bir alternatife benziyor.

AutoSock Nedir?

Bu ürün aracın kış şartlarında emniyetini arttırmak için zincir vb. ürünlere alternatif bir üründür.
AutoSock.jpg

Autosock, buzlu ve karlı yol şartlarında sürtünmeyi ve yol tutuşunu arttırır, güvenli bir yolculuk sağlar.
  • Araçlar için kısa süreli zor şartlarda muhteşem bir performans
  • Buzlu ve karlı yol şartlarında kolay ve pratik montaj ve sökme imkanı
  • 50 km/saat de rahat ve güvenli sürüş imkanı
  • Gürültü ve titreşim yaratmaz
  • Hafif ve taşıması kolay
  • Lastik üzerinde kendi kendine merkezleme özelliği ile maksimum yarar.
  • Yeniden kullanılabilir ve yıkanılabilir.
  • Çevreci ve geri dönüştürülebilir.
  • Jantlara kesinlikle zarar vermez.
  • TÜV ve GS tarafından onaylı
  • Hemen hemen tüm binek araçlara uygun.
  • Önde gelen araba üreticileri tarafından onaylanmış.
  • Lastik ve jant arasındaki kapladığı alan düşük olması sebebiyle, araçlardaki tüm elektronik güvenlik sistemleri(ESP, ABS) maksimum seviyede çalışır.
Autosock Nasıl Çalışır?
İyi bilinmektedir ki kar ve buz tekstil materyeline yapışır. Autsock %100 yüksek teknoloji ürünü liflerden üretilmiştir. Bu lifler kullanıldıkça daha çok yoğunlaşır, kar ve buzlu yüzeylerde tutunmayı optimum hale getirir.Geliştirilmiş bu özel kumaş; ortaya çıkan suyu lastik ile karlı - buzlu yüzey arasında tutar. (örneğin güneşten veya lastik dönüşünden ortaya çıkan sıcaklık gibi..) Bu şekilde kavramanın en maksimum seviyede olmasını sağlıyor.

Autosock'u nereden alabilirim ?
Autosock ürününü hiper ve gross marketlerinden, Autosock bayisi oto yedek parça işyerlerinden ve çok kısa sürede internet üzerinden E-Ticaret sistemi ile satın alabilirsiniz. Autosock ürününü satmak veya bayisi olmak için Türkiye Satış Distribütörü Geoart Geosentetik Ltd. Şti. ile irtibata geçebilirsiniz.

Autosock nasıl bir yarar sağlar?
Autosock kış lastiklerinden ve belirli durumlarda kış zincirlerinden daha etkili ve yararlı olur. Bu iddaa önde gelen otomobil üreticilerinden ve TÜV tarafından test edilip onaylanmıştır. Ayrıca Autoscok yaz ve kış lastiklerine monte edilebilir.

Autsock'u hangi yol şartlarında kullanabiliriz?
Autosock, karlı ve buzlu yol şartlarında aracınızın çekiş gücünü arttıracaktır. Autosock'u karlı ve buzlu yol şartları ortadan kalktığında en kısa sürede çıkarmanız tavsiye edilir. TÜV testleri sonucunda asfalt ve benzeri yol şartlarında Autosock takılı iken ilerlemek ürünün aşınmasına neden olduğu saptanmıştır. Bu yüzden kış şartları haricinde Autosock ürününüzü kullanmamanızı öneriyoruz.

AutoSock ile nasıl bir sürüş yapabiliriz?
Autosock ile zincir takılı lastiklerinin oluşturduğu gürültüden ve bu zincirlerin lastiklere verdiği aşınmadan kurtulmuş olursunuz. Çünkü Autosock ile karlı ve buzlu yol şartlarında 50 km/s ' e kadar güvenli ve araç yapısına zarar vermeden yolculuk edebilirsiniz. Yinede hava ve yol şartlarına en uygun ölçülerde yolculuk yapmaya dikkat ediniz..

Arabamda ABS var, yinede Autosock kullanabilirmiyim?
Evet, Autosock ile arabanızdaki tüm elektronik güvenlik sistemleri (SP, ASC+T, ASR, ABS) normal şartlardaki gibi çalışmaya devam eder . Diğer tırmanma aksesuarları takılı iken (lastik zincirleri gibi...) elektronik güvenlik sistemleri çalışmazken, Autosock bu sistemlerin kış şartlarında performansının artmasını sağlar.

Arabam 4x4 iken Autosock'u kullanabilirmiyim?
Tabiki kullanabilirsiniz. Yaptığımız testler sonucunda size Autosock'u ön çekici lastiklerinizde kullanmayı öneriyoruz.
Autosock'u hangi lastiklerime monte etmeliyiz?
AutoSock'u çekici lastiklerinize uygulamanız gerekmektedir.

AutoSock'u takmak için aracı kriko ile kaldırmam gerekiyormu?
Hayır, sadece aracınızı durdurun, el freninizi çekin ve aracınızın bir yamaç üzerinde olmadığından emin olun. Autusock'u yukarıdan aşağıda doğru lastiklerinize geçirin ve mümkün oldukça aşağıya doğru çekin. Daha sonra yaklaşık 1 metre aracınızı hareket ettirerek Autosock'un geri kalan kısmını lastiğinize geçirin. Autosock'u aracınızın lastiklerine monte ettikten sonra; aracınızı sürmeye başlayabilirsiniz. Aracınız hareket ettikten sonra Autosock otomatik merkezleme özelliği sayesinde lastiklerinizi tam olarak kavrayacaktır. Eğer aracınız kara saplanmış ise, Autosock'u takılı olan lastikleriniz patinaj çekebilir. Fakat bir kaç patinajdan sonra yolunuza devam edebilirsiniz.

Autosock yıkanıyor mu?
Evet, Autosock'unuzu lastiklerinizden çıkardığınızda muhtemelen kirli ve ıslak olacaktır. Bu yüzden eldivenler yardımıyla Autosock'unuzu sökün ve saklama torbasına koyun. Evinize gittiğinizde, Autosock'u rahatlıkla yıkayabilir sonrada kurumaya bırakıbilirsiniz. Daha sonra arabanızda temiz ve kolayca taşıyabilirsiniz.

Autosock'u farklı bir aracın lastiğinde kullanabilirmiyiz?
Evet, Eğer kendi aracınız ile diğer aracın lastik ölçüleri birebiraynı ise Autosock'u diğer araç içinde kullanabilirsiniz.

Bir pakette kaç çift Autosock var?
Bir paket Autosock paketinde kavrama ve sürüş emniyetini arttırmak için bir çift Autosock kumaşı var.

Eğer aracımın mekanik aksamı ile lastikler arasındaki alan çok az ise(performans lastikleri kullanıyor veya arabam yere yakın ise) lastiklerime Autosock takabilirmiyim?
Evet, Autosock takıldıktan sonra lastiklerinizin üzerinde hemem hemen hiç yer kaplamaz. Böylece aracınız ile lastiklerinizin arasındaki en küçük boşluğa bile rahatça autosock ürününü takabilirsiniz.


Aracımda alaşımlı jantlar var. Ben Autosock kullanabilirmiyim ?
Evet, kullanabilirsiniz. Autosock 100% kumaştan üretilmiştir ve jantlarınıza kesinlikle zarar vermez.

Montaj
Filmstripe.png
Kaynak : autosock-tr.com
 
bende duymuştum bu ürünü pratik bir şeye benziyor. özellikle hava gerçekten çok soğukke zincir takmak işkenceyke. benimde merak ettiğim acaba buzda ne kadar işe yarıyor ? ve de dayanaklı bir malzeme mi 3 kullan sonra at bişeymi yoksa ? kullananlar varsa yorumları gerçekten işimize yarar....
 
Üst