• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı (European Green Deal Call)

AB Yeşil Düzen​

Biz insanlar, bu gezegende güvenli ve güzel bir hayat sürmeye devam etmek istiyor muyuz? Tüm dünya insanlığın varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu görmeye başladı. Amerika'dan Avustralya'ya kadar orman yangınları yaşanıyor. Afrika ve Asya'da çöl alanlar artmaya başladı. Yükselen deniz seviyeleri Pasifik adalarını olduğu kadar Avrupa kentlerimizi de tehdit ediyor. İnsanlık daha önce de böyle olayları yaşadı ama hiç biri bu hızda değildi.

Bilim bu salgını hala durdurabileceğimizi söylüyor fakat zamanımız giderek azalıyor. Yeni Avrupa Komisyonu ise zaman kaybetmiyor. Bugün, göreve geleli henüz iki hafta olmuşken, Avrupa Yeşil Anlaşması için yol haritamızı sunuyoruz.

Hedefimiz, 2050 yılına kadar küresel ısınmayı yavaşlatmak ve etkilerini azaltmak suretiyle ilk iklim-nötr kıta olmak. Bu bizim ve bir sonraki neslin görevi ancak değişim hemen başlamalı ve biliyoruz ki bunu başarabiliriz.

Bugün sunduğumuz Avrupa Yeşil Anlaşması Avrupa'nın yeni büyüme stratejisidir. Emisyonları azaltırken yeni iş imkanları yaratacak ve yaşam kalitemizi arttıracaktır.

Ulaştırmadan vergilendirmeye, gıdadan tarıma, sanayiden altyapıya tüm politikalarımıza yeşil bakış açısı yansıtılacak. Yeşil Anlaşmamız ile temiz enerjiye yatırım yapmak ve karbon ticaretini arttırmak istiyoruz fakat aynı zamanda döngüsel ekonomiyi hızlandıracak ve Avrupa'nın biyo-çeşitliliğini koruyacağız.

Avrupa Yeşil Anlaşması yalnızca bir gereklilik değildir: yeni ekonomik imkanların da öncüsü olacaktır. Birçok Avrupalı şirket yeşil bakış açısını benimsedi bile. Karbon ayak izlerini azaltıyor ve temiz teknolojileri keşfediyorlar. Gezegenin bir takım sınırları olduğunun farkındalar: farklı büyüklüklerdeki Avrupalı firmalar ortak evimize iyi bakmamız gerektiğini anlıyor. Ayrıca yarının sürdürülebilir çözümlerini keşfederlerse bunun kendilerine ilk hamle avantajını da sağlayacağını biliyorlar.

İşletmeler ve değişimi yaratanların bizlerden beklediği finans kaynaklarına kolay erişimdir. Bu amaçla Sürdürülebilir Avrupa Yatırım Planı'nı devreye sokacağız. Önümüzdeki on yılda bir trilyon avroluk yatırımı destekleyecek. Avrupa'nın iklim bankası Avrupa Yatırım Bankası ile el ele çalışacağız.

Önümüzdeki Mart ayında, yol haritamızı belirlemek ve geri dönüşü olmamasını sağlamak üzere ilk Avrupa İklim Yasasını tekli edeceğiz: yatırımcılar, yenilikçiler ve girişimcilerin uzun vadeli yatırımlarını planlamaları için net kurallara ihtiyacı var.

Üretim, tüketim yaşama ve çalışma biçimlerimizde dönüşümü desteklerken bu tür bir değişimden en çok etkilenecek olanları da korumalı ve onların yanında olmalıyız. Bu dönüşüm herkes için olmalıdır yoksa gerçekleşemez. Adil Geçiş Fonu kurulmasını teklif edeceğim. Fonun, Avrupa Yatırım Bankası ve özel kaynakların desteğiyle, önümüzdeki yedi yılda yüz milyar avroluk bir tutarı harekete geçirmek istiyorum. Kimseyi Geride bırakmamak için daha büyük bir adım atmak zorunda kalacak olan Avrupa bölgelerine yardım ettiğimizden emin olacağız.

Avrupa'nın dört bir yanında genç yaşlı herkes yalnızca iklim eylemini talep etmekle kalmıyor artık yaşam tarzlarını değiştiriyorlar: bisiklet ya da toplu taşımayla işine gelip gidenleri, yeniden kullanılabilir çocuk bezini tercih eden anneleri, tek kullanımlık plastikleri bırakan ve pazara sürdürülebilir alternatifler sunan firmaları düşünün örneğin. Birçoğumuz Avrupa ve dünya genelindeki iklim hareketinin bir parçasıyız.

On Avrupa vatandaşından dokuzu kararlı bir iklim eylemi talep ediyor. Çocuklarımız bizlere güveniyorlar. Avrupalılar, Birliklerinin içeride harekete geçmesini dışarıda da öncülük etmesini istiyorlar. İçinde bulunduğumuz bu günlerde tüm dünya küresel ısınmaya karşı toplu eylemi görüşmek üzere BM iklim konferansı çerçevesinde Madrid'de toplanıyor.

Avrupa Yeşil Anlaşması, halkımızın çağrısına Avrupa'nın cevabıdır. Avrupa'nın Avrupa için yaptığı bir anlaşma ve daha iyi bir dünya için bir katkıdır. Her Avrupalı bu değişimin bir parçası olabilir.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


İlgili linkler;

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhaba
Yeşil mutabakatın danışmanlığı için biz çevrecilerin nasıl bir yol izlemesi gerekir?
 
İlk olarak sera gazı hesaplama işlemleri, karbon ayak izi su ayak izi konuları öğrenmemiz gerekmektedir. Dünyadaki uygulamalar ve ülkemizdeki uygulamalar ne bunlar hakkında bilgi edinmemiz gerek.

Yurdışı raporlamaları internette mevcut. Bunların incelenmesi ve bu konularla ilgili eğitim panel ve söyleşilere katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz
 
Bahsettiğiniz uygulama ve raporlamalar yeşil mutabakat adına yapılması hedeflenen şeyler mi? Yoksa bu sera gazı ayak izi için hesaplama kaynakları mı? Ben yeşil mutabakatı hangi ülkeler destekliyor bunun danışmanlığını yapacak olsak neyi ele alarak ilerlememiz gerekir bunu merak ediyorum
 
Yeşil mutabakat dediğimiz şey Green Deal yani karbon vergisi. Dolayısı ile sizin kaynak kullanımından itibaren sera gazı hesaplamalarını, karbon ayak izini bilmeniz lazım ki. Karbon vergisine karşı emisyon azaltıcı çalışmalar yürütebilesiniz. Bunun için de ton ürün başına düşen ton Co2 hesaplarınızı bilmelisiniz. Çalıştığınız yerin ve hatta ülkenin yeşil enerji kullanması (GES, RES vb) emisyon miktarlarını azaltacaktır. Daha sonrasında off-set mekanizmalarından bahsediliyor konuyu inceleyince daha fazla bilgi sahibi olacaksınız. Sizin bu yeşil enerjiden kazandığınız emisyonu 3. dünya ülkeleri veya emisyonu yüksek olan sektör veya ülkeler alabiliyor gibi bir söylenti mevcut. Dahası gold sertifika gibi karbon sertifika calısmalarıda mevcut. En basit ve kısa şekilde anlatımı bu. Dediğim gibi konu çok kapsamlı ve fazla done gerekli iyi çalışmalar iyi aratırmaklar diliyorum. Faydalanmanız içinde bir adet link bırakıyorum.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhabalar,
Yeşil mütabakatla ilgili elinizde herhangi bir sunum olan var mı acaba? Özellikle gıda sektöründeki etkisi ile ilgili
 
Tek bir sektör bazında yorum yapmak zor. Sektöründe uzman kişilerin detaylıca incelemesi gerekmektedir.

Şunu unutmamak lazım dişli çark gibi her sektörün muhakkak birbiriyle bağlantılı şekilde. Bu yüzden internetten bakanlığın sitesi yabancı kaynaklardan araştırma yapıp kendi sektörünüze ne gibi avantaj ve dezavantaj getireceğini yorumlayabilirsiniz.

En kaba tabir ile gümrükte ekstra vergi anlamına geliyor.
 
16.07.2021 tarihli Yeşil Mutabakat Eylem Planı Genelgesi yayınlandı. ETS de süreç hızlanacak gibi görünüyor.
 

Ekli dosyalar

  • 20210716-8.pdf
    442.8 KB · Görüntüleme: 104
  • YEŞİL MUTABAKAT EYLEM PLANI .pdf
    3.1 MB · Görüntüleme: 104
Eylem planı incelendiğinde çeşitli genelgelere değiniliyor. İlgilenenler Linkten ulaşabilir;

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Murat Çelebiüstadım, eylem planı içerisinde, 13. sayfanın 4. paragrafı;
"Bu kapsamda, mevzuat taslağında, SKD mekanizmasının AB Emisyon Ticaret Sistemine (ETS) paralel bir sistem olacak şekilde kurgulandığı; SKD mekanizmasına tabi olan seçili sektörlerin ise demir-çelik, çimento, alüminyum, elektrik ve gübre olarak belirlendiği görülmektedir."
SKD mekanizmasında ETS uygulaması için düşündüğümüzde tekstil ve diğer sektörler için kapsamda olmayacak mı, doğru mu algılıyorum. Ya da tekstil ve diğer sektörler için kapsamın dahilinde olduğunu nasıl anlamalıyım. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim
 
Önceki cevapları görüntüle…
Hüsamettin SelçukO şekilde yazmakta sera gazı çıkışlarının yoğun olduğu sektörler ama bence bunu şu şekilde yorumlamalıyız.

Sera gazı hesabı yapan tüm sektörler girecek. Çünkü Karbon borsası için bilgiler Sera gazı (MRV) hesaplamalarına dayanarak başladı. Karbon olarak elimizdeki veri sera gazı hesaplamaları yani;

Yakıttan enerji üretimi, kağıt, çimento, metal, ikincil metal, seramik, cam, gibi tüm sektörleri kapsayacaktır. Yani çimento için yayınlanan yönetmelikte küçük büyük nasıl tüm çimentocuları kapsıyor ise bu durumu da aynı yorumlayabiliriz
 
Murat Çelebiyoruma bırakılması, böyle hassas konular için çok kötü. Neden, net bir şekilde ifade etmeyi tercih etmezler bir türlü anlayamıyorum, anlamakta sıkıntı yaşıyorum. Tamam ben buna belki yorum olarak ulaşabiliyorum ancak iş verenin bu yazıyı gösterip aksini söylediğinde bu konuda ki yapacağım çalışmaların önüne set koyuyor. Ben isterdim ki, böyle bir eylem planı yayınlanyor, ifadeler ve kapsamlar net olsun. Ben kendi işimi yapayım, iş verenler üstüne düşen desteği versin. Dolayısıyla düz bir şekilde yola devam edelim. Sürç-i lisan etti isem affola ama kesinlik net ifadeler bulmam lazım. Bizler işimizi yapmak yerine cımbızla yönetmelik, eylem planı, tebliğ ile cebelleşiyoruz. Genelleştirme yaparak söylüyorum malesef. @Murat Çelebi ilgi, alaka ve paylaşımınız için ayrıca tekrar teşekkür ederim
 
merhaba KSTK yönetmeliği bu durumda tehlikeli atık gönderen (2000 ton7/yıl) her işletmeyi kapsıyor, EK-4 te yer aldığı üzere. doğru mu düşünüyorum ve ayrıca bu duurm ADR beyan ile bir çakışma yaratıyor mu? değerli görüşlerinizi merak ederim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sdagtekinEk-1 listede olacak.
Ek-1 listedeyse 2000 ton tehlikesiz için geçerli. Yeniden okuyup değerlendirin bence.


MADDE 11 – (1) Bu Yönetmeliğin Ek-1’inde belirtilen faaliyetlerden biri veya daha fazlasında ilgili kapasite eşiklerinin üzerindeki her bir tesisin işletmecisi, aşağıda sıralananlara dair bilginin ölçüme, hesaplamaya veya tahmine dayalı olduğunu da belirterek;

a) Bu Yönetmeliğin Ek-3’ünde belirtilen kirleticilerin havaya, suya ve toprağa salım miktarlarını,

b) İkinci fıkrada belirtilen arazi ıslahı ve derine enjeksiyon ile ilgili bertaraf etme faaliyetleri hariç olmak üzere; yıllık toplam miktarı 2 tonu aşan tehlikeli atıkların ve yıllık toplam miktarı 2000 tonu aşan tehlikesiz atıkların geri kazanım veya bertaraf için tesis dışına taşınması durumunda; geri kazanım için "R" ve bertaraf için "D" ile belirtilecek şekilde, taşınan tehlikeli ve tehlikesiz atığın toplam miktarlarını ve tehlikeli atıkların sınırlar ötesi hareketleri için geri kazanım veya bertaraf firmasının adı ve adresi ile geri kazanım veya bertaraf etme işleminin yapıldığı yeri,
 
Üst