• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Avrupa'da türk üniversitesi

Kadir Ünal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2012
Firma
Dema Makina (TÜPRAŞ)
Atatürk Üniversitesi, Almanya'nın Neubrandenburg kentinde 'Avrupa Atatürk Üniversitesi' (Atatürk University Europe) adıyla üniversite kuruyor.'Atatürk University Europe'nın çalışmalarını yürüten Perfecttiming Holding Yönetim Kurulu Başkanı...
Ekli dosyayı görüntüle 11462
Atatürk Üniversitesi, Almanya'nın Neubrandenburg kentinde 'AvrupaAtatürk Üniversitesi' (Atatürk University Europe) adıyla üniversite kuruyor.
'Atatürk University Europe'nın çalışmalarını yürüten Perfecttiming Holding Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. HikmetKoçak arasında protokol imzalandı. Başkan Andreas Thoma, Neubrandenburg kentinde 86 bin metrekare kapalı alana sahip yerleşke içerisinde, eğitim amaçlı kullanılan binaların Atatürk Üniversitesi'nin Almanya kampusunu kurmak üzere alındığını bildirdi. Thoma, üniversitenin önce Avrupa'daki Türklere hitap edeceğini, Türkçe, Almanca ve İngilizce eğitim verileceğini söyledi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak ise Türkiye'nin Avrupa'daki ilk kampus üniversitesini kurmanın heyecanı içinde olduklarını belirtti. Alınan kararları onaylaması için Yüksek Öğretim Kurulu'na (yök) gönderdiklerini anlatan Rektör Prof.Dr. Koçak, onay yetişirse önümüzdeki, yetişmezse 2013- 2014 öğretim yılında Atatürk University Europe'nın öğrenci almaya başlayacağını açıkladı.
Avrupa Atatürk Üniversitesi'nin öğrencilerine uluslararası düzeyde eğitim vereceğine işaret eden Prof. Dr.Koçak, sadece Avrupa'dan değil Türki Cumhuriyetlerinden lisans veya lisansüstü için öğrenci alacaklarını anımsattı.
Avrupa Atatürk Üniversitesinde ilk aşamada Uluslararası Hukuk Bilimleri, Uluslararası İşletme, İletişim, Uluslararası Siyasi Bilimler, Jeoinformatik, Beden Eğitimi ve Spor, Teoloji (İlahiyat), Türk Dili ve Edebiyatı ile Açıköğretim- Uzaktan Eğitim fakülteleri kurulacak.

DHA(KS/AAA)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Arkadaşlar haberler yada herhangi bir konu açılırken lütfen haber içeriğini burada paylaşarak kaynak linki veriniz.
Doğrudan link içeren konular açılınca konularınız çöpe taşınmaktadır.
 
Üst