• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Avrupa’nın En Büyük Yeşil Duvarı İnşa Edilecek

Yılda 8 Ton Hava Kirliliğini Tutacak, Avrupa’nın En Büyük Yeşil Duvarı İnşa Edilecek

sheppard.jpg

Londra’da yerel hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olmak amacıyla “Avrupa’nın en büyük yaşam duvarı” inşa edilecek.

Proje kapsamında 400.000 metre karelik alanın bitkiler ile kaplanarak, yılda sekiz tondan fazla karbonu tutması ve bununla birlikte altı ton oksijen üretmesi amaçlanıyor.

Bina, İngiltere’nin başkenti Londra’da Farringdon ve Moorgate arasında yoğun bir bölge olan Culture Mile’de yer alacak.

Sheppard Robson adlı mimarlık şirketinin inşa edeceği Citicape House isimli binanın inşaatının 2024 yılında tamamlanması ön görülüyor.


Beş yıldızlı bir otel olarak tasarlanan bina; 382 oda, 10. katta açılacak bir gökyüzü barı, toplantı ile faaliyet alanı, spa ve zemin katında restoran gibi özelliklere sahip olacak.

Binanın 11. katında bitkilerle kaplı halka açık bir seyir terası bulunacak ve burada türü tehdit altında olan bitki ve çiçeklere yer verilecek.


Sheppard-Robsons-Citicape-House-810x522.jpg

Citicape House tarafından her yıl yakalanacak 8 ton hava kirliliğine ek olarak, binanın 6 ton oksijen üretmesi ve çevre sıcaklığını 3 ila 5 santigrat derece düşürmesi öngörülüyor. Dahası, duvar her yıl yaklaşık 500 kilogram partikül maddeyi tutarak hava kalitesini artırmaya da yardımcı olacak.

Sürdürülebilir mimari çalışmalarına örnek olacak proje, binada bulunan bitkilerin sulanması için yağmur suyu toplama sistemleri ve hava kaynaklı ısı pompaları gibi özellikleri barındırarak sürdürülebilir şekilde çalışacak.


londra-hava-kirliligi-810x539.jpg

Proje aynı zamanda Yeni Londra Planı çerçevesinde zorunlu kılınan, yeşil bina ve yeşil mimariye öncelik vermeye yönelik olan “Kentsel Yeşillendirme Faktörü” (UGF) kriterlerine uyum açısından oldukça iyi bir örnek teşkil ediyor. Öyle ki Citicape House’un, gerekli UGF kriterlerinin 45 kat üstünde çevresel katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Londra’nın hareketli Culture Mile bölgesinde yer alan devasa, çarpıcı yeşil duvarın, görenlere çevreye duyarlı olma mesajı vermesi ile pozitif yönde etkilemesi planlanıyor.
 
Son düzenleme:
Benim aklıma neden BERLİN duvarı geldi
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst