Aylık Denetim Tunağı Yardım...

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar cevre mühendisliğinden yeni mezun oldum ve çevre görevlisi olarak çalışmaktayım fakat takıldığım bir iki nokta var yardımcı olursanı sevinirim.

Danışmanı olduğumuz firmaların aylık denetimlerinde nasıl bir rapor hazırlamamız gerekiyor nelere dikkat etmeliyiz iyi bir rapor nasıl hazırlanır bilemiyorum . Tecrübeli arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum...
 
Üyeler Görebilir
@cm_orhan

Tek bir şey sormak istiyorum. Yeni mezunsun ve tesislerine tek başına gidiyorsun, yanında tecrübeli mühendis olmadan. Doğru anladım değil mi?
 
Üyeler Görebilir
@cm_orhan
Yanındaki tecrübeli mühendisin yazdığı tutanağa bakabilir, ona sorular sorabilir, bu işe girmiş olmakla beraber ne derece bir yükün sorumluluğu altına girmiş olduğunu anlayarak çok fazla çalışmanı öneririm arkadaşım.

İyi çalış, iyi incele, iyi analizle sen daha iyisini yaz. Bu iş ancak çalışmak ve tecrübe ile olacak iş.
 
Üyeler Görebilir
@Melih Coşar

Doğru diyosun çok tecrübe ve çok çalışmak gerektiğini biliyorum . Bir şeye açıklık getireyim tecrübeli bi abim ve ablam var fakat onlarda daha önceden çed üzerine uğraşıyorlardı ve o yüzden çevre izinlerindeki tecrübeleri çok yüksek değil bu yüzden bir araştırma yapıyoruz . Kendi çapımızda araştırdık yönetmelik vesaire bir şeyler toparlayarak bir format oluşturduk . Fakat başında da dediğim gibi tecrübeli arkadaşlardan yardım istedim yıkıcı değilde biraz daha yapıcı olursak sevinirim.
 
Üyeler Görebilir
Öncelikle aramıza yeni katılmış bir mühendis olarak hoşgeldin demek istiyorum. Umarım başarılı olursun.
Tutanakta öncelikle tesisi ziyaret ettiğin gün, tesis yetkililerini yazan gerek.
Tesisin sahip olduğu izinleri yaz. dkkr , ÇED, kapasite raporu gibi (yanında tarihleri ve belge numaraları da yazılabilir, takibi kolay olur)
Daha sonra her yönetmelik bazında firmanın yükümlülüklerini yazabilirsin.
Örneğin ambalaj atıklarına göre tesis hangi konumda, kullanıcıadı şifresi var mı, daha önce beyanları yapmış mı, beyan için gerekli olan bilgileri yazman faydalı olacaktır.
Ya da tehlikeli atık sahasının nasıl olması gerektiğini hem yazı ile hem de görsel ekleyerek yazabilirsin.


Tutanaklar bizim kurtarıcımızdır. O yüzden dikkatli yazmanda ve resmi bir dil kullanmanda fayda var.
Tesis adına yaptığın işlemleri de yazarsan tesis yetkilileri neler yaptığını görebilir
 
Üyeler Görebilir
@cm_orhan


Şimdi arkadaşım.

Formatın belliymiş işte. Yazman gereken noktalar tesisten tesise fark gösterir. Kimisinin ambalaj atığı çıkar, kiminin kimyasal envanter bilgi sistemine giriş yapması gerekir. Kimine gürültü izninden muaf yazısı alacaksın kimine emisyon izni.


Arkadaşım. Tesisine gittiğinde bu adamlara rica et seni gezdirsinler içeride. İş akımı nasıl, proses nasıl işler onu gör ve mümkünse yazılı bir kopya iste. Gördüğün şeyden az çok nasıl bir atık çıkacağını bilirsin bunun bilgisini ver, bertaraf yöntemini söyle tutanağına eksiklikler.... görülmüştür, düzeltilmesi üzerine çalışmalar başlatılmıştır diye yazabilirsin. GFB belgelerini toplayacaksın, il çevreye yazıları vereceksin/verdireceksin eksik belgeleri vs yaz tutanağına.

ÇED ile uğraşan abilerin ve ablalarından yönetmelikleri öğren. ÇED taahhüt işiyse, danışmanlık yerine getirme işidir. Kolay gelsin
 
Üyeler Görebilir
Çok teşekkür ederim gülfem hanım benimde kafamda o gibi şeyler vardı fakat siz açıklık getirdiniz. sanırım şuan raporumu yazmak daha kolay olacak her bilgiyle biraz daha doğru ve güzel yazacağımı düşünüyorum .
 
Üst