• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

"Aylık Değerlendirme Raporu" Dosyası "Aylık Faaliyet Raporu" Olarak Değiştirildi

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar,

Firmalarda hazırladığımız Aylık Değerlendirme Raporu dosyalarımız, "Aylık Faaliyet Raporu" olarak değiştirilmiştir. İlgili değişiklikleri, ekteki dosyadan inceleyebilirsiniz.

Hepinize iyi çalışmalar dilerim


---

14 EYLÜL 2020 TARİHLİ DÜZENLEME: HAZIRLAMIŞ OLDUĞUM ÖZET DOSYAYI KALDIRDIM. KENDİ İNCELEMELERİNİZİ KENDİNİZ YAPABİLİRSİNİZ.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Son düzenleme:
sayfayı daha verimli kullanmak adına içeriğe hiç dokunmadan sadece biçim düzeltmeleriyle formatı 2 sayfa kadar eksilttim. önceki formatta da aynı şekilde kullanıyordum, denetmenler ilk etapta "bu bizim format mı?" dese de "evet sizin format sadece tabloları küçültüp sayfa sayısını azalttık" dediğimizde kabul etmişlerdi. burada dursun aklınıza yatarsa kullanırsınız.
 

Ekli dosyalar

  • aylik-faa-lyet-raporu-formati_cdf-20191127120127.docx
    31.3 KB · Görüntüleme: 201
Bir de eski formatta sol üstte danışmanlık firması logosu vardı. yeni formatta yok. çevre mühendisi satırının üzerinde unvan istemiş. raporlar tek örnek olsun istiyor olabilirler. logo da güzel duruyordu gerçi. koysak mı koymasak mı bilemedim.
 
Merhabalar,

Kapsamda olmadığımız konuların da başlıklarını yazmamız gerekiyor mu ?

Bir de bizim kalite dokümantasyon programı formatına göre uyarlasam sorun yaşar mıyım acaba ? :S Yani fabrika logosu olacak sadece üstte. (ÇYByiz)
 
Merhaba, ben de firma logomuzu kullanıyorum, Sorun olur mu bilmiyorum. Ancak kapsam dışı olduğumuz yerlerin başlıklarını yazmak gerekiyor mu sorusuna formatta ekleme , kısaltma olmaz diye yazılıyordu. Hatta tek cümleyle karşısında belirtmek gerekiyor, Örneğin tesis kıyı tesisi değildir gibi
 
Merhaba üstadım, o ay içerisinde kurumlara dilekçe verdiyseniz, atık çıkışı yapıldıysa ya da benzeri işlemler, ekler kısmına dilekçe örneklerinden bahsedebilirsiniz. Örneğin; .... tarih ve ..... sayılı endüstriyel atık yönetim planı konulu dilekçe.
 
Estağfurullah, üstadlık bize kalmaz:) Katılıyorum yazdıklarınıza, biz de rutin olarak yapılan analizler var, onlar da zaten tesiste çevre klasörümüzde bulunduruluyor. Sanırım tesis klasöründe muhafaza edildiğini söylememiz yeterli.
Bunun dışında B.3.2 kısmı için yeni formatta Motat Ekran Görüntüsünün bulundurulması yazıyor. Sizdeki uygulama nasıl acaba? siz ekran görüntüsünü alıp aylık değerlendirmede tabloya ekliyor musunuz? Burası bana pek uygulanabilir gelmedi. @Olgaç Sürmelihindi
 
@dyg üstadım, prosesiniz sonucu çıkan atıkları lisanslı firmalara veriyorsanız verildiğine dair bilgiler yazabilirsiniz. Örnek vereyim; yemekler size dışarıdan geliyor. Bitkisel atık yağlar başlığı açarsınız ve karşısına yemekler dışarıdan hizmet satın alma yolu ile gelmektedir. Bundan dolayı bitkisel atık yağ oluşmamaktadır diyebilirsiniz. Örnek olarak birazdan paylaşırım
 
Normal şartlarda Atıksu Arıtma Tesisiniz var ise; devletin belirlediği aralıklarla su alınması gerekiyor (ayda 1, iki ayda 1, dört ayda 1 vs...). Sizin MELBES tarafından atanmış ve analizi yapılan numuneniz varsa yazabilirsiniz. Yoksa; "İç izleme amacıyla atıksu numunesi alınmıyor" da yazmanızda sakınca yok. Asat, Aski gibi kurumların analizleri, normal şartlarda EKLER kısmında verilse daha uygun olur. Tabi bu durumu herkes farklı yorumlayacaktır.
 
Merhabalar, Aylık Faaliyet Raporu<Atık Yönetimi<Prosess Atıkları içerisinde yer alan "Rapor dönemi içinde işletmenin proseslerinden kaynaklanan atıklar (tehlikeli atık, tehlikesiz atık, atık yağ, bitkisel atık yağ, vb) Atık Yönetimi Yönetmeliği göre atık kodları, kategorileri, miktarları, geçici depolama yöntemi, geri kazanım veya bertaraf yöntemleri belirtilmeli, geri kazanım veya bertarafın GFB/çevre izni ve lisansına sahip bir işletmede yapılması durumunda işletmenin lisans tarihi ve tam adı ve MOTAT ekran görüntüsü verilmelidir." ifadeye göre Motat ekran görüntüsünden kasıt nedir?
 
Üst