• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aynı İlçe'de 2 Tesis Tek çevre Görevlisi

Kubilay Duman

Çevre Teknolojileri Grup Lideri
Yönetim Grubu
Çevre Teknolojileri Grubu
Katılım
11 Ekim 2012
Şehir
Sakarya
Firma
CSR PLASTIC - Şam Yapı Anonim Şirketi Sakarya Şubesi
Arkadaşlar kolay gelsin,

Aynı ilçede aynı vergi numarasına sahip 2 tesis bulunmaktadır. Tesislerin lisans konularında Ambalaj TAT var. Ve EÇBS 2 tesis için tek çevre görevlisine ( yani bana ) izin veriyor. Fakat denetlemelerde bunun öyle olmadığına sistemin hatalı olan bir çok şeye izin verdiğine her 2 tesisi içinde farklı Çevre Görevlileri olması gerektiğini söylüyorlar. Ve bu konuda sadece sistemin izin vermesi yeterli değil yazı almanız belge göstermeniz gerekli diyorlar.

Soru1: Haklılar mı ?
Soru2 : Değilseler bununla ilgili bakanlıktan yazı alan arkadaşlar var mı ?
Soru3: Yazı varsa paylaşır mısınız ?
 
yönetmelikte aynı il sınırları içersin de tek çevre mühendisinin bakabileceği yazıyordu. yönetmelik değişti mi?
 
Sistem nasıl izin veriyor peki ?
 
@KubilayDuman
Sistemin nasıl izin verdiği hakkında bilgim yok. Ama sistem izin veriyor diyede doğrusu o değil.
Şöyle bir örnek vereyim, bir danışmanlık veya yönetim biriminin yeterlilik sistemde koordinatör olarak görünüyorum fakat normalde görünmemem lazım(yeni mezun olduğumu varsayalım) ama ben sistem beni koordinatör olarak gösterdi diye iç tetkiklere imza atarsam veya koordinatörüm diye sadece ek-1 tesislere bakarsam denetimde başım ağrır.
Sizinki de o misal, iki tesiste tek çevre görevlisi görünüyor ise bakanlığa bildirerek sistemin düzeltilmesini talep edin.
[automerge]1576682657[/automerge]

@yarabandı
ÇEVRE YÖNETİMİ HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK 30 Temmuz 2019 - Sayı:30847
Çevre yönetimi hizmeti alma şartları
MADDE 5

(2) Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-2 listesinde yer alan işletmeler; bir çevre görevlisini veya çevre mühendisini sürekli istihdam etmek veya çevre yönetim birimlerini kurmak veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır.


Firmanın sürekli istihdam etmesi gerektiği için normalde aynı anda başka bir tesiste çevre görevlisi olarak çalışamazsınız.
 
@Oğuzhan Keskin verdiğiniz örnek tat ile aynı mantıkta olan bir örnek değil. aynı il sınırları içerisinde aynı vergi numarasına sahip tesislere tek çevre mühendisi bakabiliyor. önemli olan ambalaj yönetmeliğinde bu durum ile alakalı olarak herhangi bir değişiklik yapılmadıysa sıkıntı yok. yönetmelikte çok açık bir şekilde yazıyordu bu madde.
 
27 Aralık 2017 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 30283​
YÖNETMELİK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:
AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
YEDİNCİ BÖLÜM

Çevre Lisansı Alınması

Ambalaj atığı toplama ayırma tesislerinde sağlanması gereken kriterler
2
a) Hizmet edeceği nüfus 400.000 ve üzeri olan tesisler 1. Tip tesis olarak değerlendirilir; bu tesislerin toplam alanının en az 3.000 m2 olması ve en az 2000 m3/gün ayırma kapasitesine sahip olması gerekmektedir.

(3) 1. Tip toplama ayırma tesislerinde en az bir tanesi çevre mühendisliği meslek grubundan olmak üzere, tüm toplama ayırma tesislerinde tam zamanlı olarak çevre görevlisi istihdam edilmesi gerekmektedir.


birinci tip tesis değil ise böyle bir zorunluluk yok
 
Bu yönetmeliği bu kısmına hiç dikkat etmemiştim. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Ama Çevre yönetimi hizmetleri hakkında yönetmeliktede sürekli istihdam edilmesi gerekmektedir yazıyo :) tartışmaya açık bir konu,

Konuyla ilgili bilgisi olanları bilgi paylaşımına davet ediyorum. Merak ettim açıkcası.
 
eski yönetmelik;
24 Ağustos 2011 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 28035​
YÖNETMELİK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:
AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Toplama-ayırma tesislerinin sağlaması gereken kriterler
2) Aynı ilde tek tüzel kişilik altında birden fazla toplama-ayırma tesisine sahip olunması halinde, bütün tesislere hizmet vermek amacıyla bir çevre görevlisinin istihdam edilmesi yeterlidir.
 
benim anladığım şu tesislerden bir tanesi 1.tip tesisi olması halinde 2 çevre mühendisi olmasını istiyor. tartışmaya sebep olan kısımda bu bence. her iki tesisimde 1.tip tesis değilsem neden bakamıyorum.
 
Tam zamanlı çevre mühendisleri/çevre görevlileri tek bir ek-2 tesise bakabilirler. Aynı vergi numarasında farklı adreslerde bulunan tesisler için ayrı ayrı tam zamanlı çevre mühendisi/görevlisi çalıştırmaları veya yönetim birimi kurmaları ve izin/lisanslarını almaları gerekmektedir.
Ambalaj atıkları kontrol yönetmeliğinde belirtilen her 3 tip içinde çevre görevlisi istihdam etmeleri ve 3. tip içinde en az bir tanesi çevre mühendisliği dalında öğrenim görmüş görevli olmalıdır. Yeni ambalaj yönetmeliğinde aynı il sınırları içinde aynı vergi numarasına sahip birden fazla tat tesisi için bir görevli yeterli maddesi bulunmamaktadır/kaldırılmıştır. Bu nedenle her tesis ayrı değerlendirilmektedir.
 
Hocam bizi bitirdin :d Ya tesisler arası 2 km bile yok bırak aynı ili aynı ilçedeler :D Ama yok diyorsanız yok ne yapalım
 
Üst