• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Az miktarda tehlikeli atık

Görkem G.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ağustos 2012
Arkadaşlar;

Flüoresan, kartuş gibi sınıflarda yılda birkaç tane atığı çıkan ancak emisyon izni alması gereken bir firma için nasıl atık yönetim planı hazırlanır? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Atık yönetim planında yılda bir kaç tane flüoresan dersiniz ama başa bela olur. Aldırmak için yer ararsınız. Bulsanız nakliye masrafı olur. Tesisiniz OSB alanı içerisinde mi?
 
Atık taşıma tebliğine göre, 50 kg'ın altındaki tehlikeli atıklarınızı kargo ile lisanslı bertarafçı/geri kazanımcı firmalara gönderebilirsiniz. Ancak 50 kg'ın altında olduğunu göstermek için UATF düzenlenmesi şartı vardır. Atık yönetim planınızda ortalama olarak (50 kg'ın altında) ağırlık bilgisi vererek, yılda birkaç tane çıkan atığınızı kargo ile gönderebilirsiniz. Bu arada kargo şirketinin uluslar arası tehlikeli yük taşıyıcılığı konusunda belge sahibi olması gerekmektedir.
 
Atık yönetim planına senelik 1 kg çıkıyor yazarsınız. Çıkarsa tehlikeli atık alanında depolar, atık gönderimi olurken onu da ilgili koduyla gönderirsiniz.
 
Kartuş atıkları geri kazanımı olan atıklardır. Atık yönetim planınızda yer verirken buna dikkat etmenizde fayda var. Kartuşları satın aldığınız firmaların geri dönüşüm programlarına katılabilirsiniz.
 
Az miiktardaki atıklar için en büyük sorun nakliye ücreti özellikle tesisiniz lisanlı firmalardan uzaksa.
OSB de mi diye sormamın amacı diğer firmalarla ortak vererek maliyeti hafifletmesini sağlamak.
 
Floresan lamba, kartuş toner gibi az miktarda atıkların gönderiminde nakliye en büyük problem malesef..Bizim atık alanımızdada bu saydığım atıklardan az miktarda var , mevzuat 50 Kg'ın altındaki atıklar için uluslararası tehlikeli yük taşımacılığı yetki belgesi olan kargo şirketlerince yapılabilecğini söylüyor ama ben daha bu belgeye sahip olan bi firma görmedim ve gönderenler bunu ne şekilde yapıyorlar bilmiyorum..Varsa bu belgeye sahip kargo şirketiyle iletişime geçen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..:) Ben şöyle bişey yapmayı düşünnüyorum, tehlikeli atıkları gönderdiğim firmalarla görüşürüp alıyorsalar, bu atıklarıda diğer atıklarla birlikte göndermek yada aynı ilde farklı firmalarada gönderim yapabilirim diye düşünüyorum. Tabi burda önemli olan bişey daha var nakliye aracınında bu atıkları taşımaya yetkisi olması...Atık yönetim planında mevcut atık miktarını belirtirsiniz ve uygun firmalarla görüşüp bertarafını sağlayabilirsiniz..
 
Kırıkkale OSB de bir firmamızda 10 02 13 kodlu (Gaz arıtımı sonucu oluşan ve tehlikeli maddeler içeren çamurlar ve filtre kekleri) atık bulunmaktadır.
Atık miktarı 300 kğ civarındadır. Bu atığı alabilecek lisanslı firma aramaktayız ama Ankara da ki firmalar alamayacaklarını söylediler. Alan bir firmada atıkların düzenli depolama tesislerinde depolanması için analiz istedi. Analizsiz bu atığı alabilecek bir bertaraf firması bulabilir miyiz?
Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Merhaba Ayşegül Hanım,

Bu durumda yenilerini aldığınız firmanın sadece bir satıcı olup olmadığı önemli. Birçok firma (marka) geri dönüşüm kampanyaları düzenlemeye başladı ve bu işi lisanslı olarak yapıyorlar. Hatta size atık kartuşları göndereceğiniz kolileri yollayıp kargo şirketini yönlendiriyorlar. Sonrasında göndermiş olduğunuz atık kartuş miktarını belirten yazıyı tarafınıza iletiyorlar.

Hatta bu durumla ilgili olarak yasal dayanak belirtelim;
Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği (RG NO: 28300, RG Tarih: 22.05.2012)
Tüketicilerin yükümlülükleri
MADDE 11 – (1) Elektrikli ve elektronik eşya tüketicileri;
a) AEEE’leri üreticilerin ve belediyelerin belirledikleri esaslara göre diğer evsel atıklardan ayrı olarak biriktirmekle,
b) AEEE’lerini dağıtıcıların, belediyelerin, üreticilerin veya işleme tesislerinin oluşturdukları toplama yerlerine götürmekle veya götürülmesini sağlamakla ve kayıt dışı toplama yapanlara vermemekle,
yükümlüdür.
Her şey yönetmeliğe uygun... İyi çalışmalar...
 
Arkadaşlar Merhaba,
Geri dönüşüm firmamda şehir dışından 50 kg altı olan atıkları alamamaktayız( taşıma sorunu nedeniyle). Ve o iller ile civar şehirlerde bu konuda geri dönüşüm firmaları olmadığından yönetmeliklerde kargo konusunda uluslararası yük taşımacılığına sahip belgesi olan diye sıkıştırınca heralde atıklar çöplere gidecektir. Bu konuda bakanlık ile görüştüm. BU belgeye sahip olan kuruluşların Şehirler arası taşıma yapmadığından kim nerden nasıl ne şekilde alabilir bu belgeyi, veya ek izin vs. gibi birşey almak mümkünmü diye sorular sordum.
Cevap: Yönetmelik net!!!!!!

Bu konuda sizin başka fikriniz varmıdır
 
@ceren123
atık yönetim planında flüoresan gibi atıkları bir yılda 1 kg. diğer yıl 0 diğer yıl 1 kg şeklinde gösteriyorum. aşağıya not olarak bu atık bakım onarım sırasında oluştuğu için her yıl oluşmamaktadır yazıyorum.
 
atıklarınız 50 kg altı ise kendiniz götürebilirsiniz :)
53 - Atığın nakliyesini nasıl yapacağım?Taşıma işlemi ve bedeli atık üreticisine ait olup, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’ne göre tehlikeli atık sınıfına giren atıklar, Yönetmeliği'nin 11, 12 ve 13'üncü Maddeleri doğrultusunda tehlikeli atık taşıma lisansı olan araçlarla sevk edilmelidir. Taşıma sırasında aracın tehlikeli atık taşıma lisans belgesi, sürücü eğitim sertifikası, gönderilen her atık tipi için ayrı olmak üzere firmanın bulunduğu ilin Çevre ve Orman Müdürlüğünden atık üreticisi firma tarafından alınacak Ulusal Atık Taşıma Formu ve sevk irsaliyesi doldurularak atığı taşıyan araç ile Bertaraf/ geri kazanım tesisine gönderilecektir.
a) Lisanslı Nakliyenin Normal Nakliyeden Farkı Nedir?
Lisanlı araçlar tehlikeli atıkların taşınması için sızdırmazlık gibi özel önlemler alınmış ve Bakanlıktan lisanslanmış araçlardır. Yönetmeliğe göre Tehlikeli atıkların lisanslı araçla nakliyesi zorunludur. Normal nakliye araçlarıyla tehlikeli atık taşınmasına izin verilmemektedir.
b) Lisansız Araçlarla Atık Gönderebilir Miyim?
50 kg a kadar olan atıklar, lisanssız araçla nakliye edilebilmektedir
 
Bence diğer tesis ya da kurumlarla işbirliği yapıp küçük miktarları bir havuzda (depoda) biriktirip resmi kayıtla, hatta protokol yapılıp tek üretici üzerinden bertaraf etmek hem ekonomik hem daha çevreci bir yaklaşım diye düşünüyorum.
 
Üst